Warning: getimagesize(./här-är-årets-vinnare-i-the-collectors-awards/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Här Är Årets Vinnare I The Collectors Awards

Vinnarna i Antikbranschens prestigefyllda pris The Collector´s Awards är klara. Pristagarna offentliggjordes på Antikmässan under en glittrande galamiddag på torsdagskvällen 14 februari. Antikmässan äger rum på Stockholmsmässan 14-17 februari.

I år firar The Collector´s Awards 10 år och som vanligt leddes galan av Pontus Silfverstolpe och Peder Lamm. Sex priser delades ut, men redan 13 februari utsågs vinnarna av Årets bästa monter och Årets dyrgrip under pressträffen.

Årets Konst- och antikhandlare:
Giuseppe Wickström, Wickströms antikhandel, Kyrkhult
Motivering: När man kommer in i hans monter på en antikmässa blir man alltid glad. Här blandas barock och rokoko med allmoge av högreståndsklass. Allt i originalskick och allt mycket prisvärt. Honnörsorden är orört, vackert och sällsynt.

Årets bok
Ett liv med Matisse, Picasso och Christo. Staffan Ahrenberg och medförfattare 
Motivering: En fängslande och unik bok som kretsar kring fantastiska samlingar och liv. Ett fascinerande liv och en historia som innefattar många spännande möten med några av världens mest välkända konstnärer och deras alster.

Årets nydanare
Galleri Sebastian Schildt
Motivering: Han är en av Sveriges främsta guld och silversmeder som driver Sveriges viktigaste arena för modernt konsthantverk. I hans galleri visas många av morgondagens antikviteter i olika material och konstformer av såväl andra konstnärer som av honom själv.

Årets samlare
Kersti Sandin och Lars Bülow med Möbeldesignmuseum
Motivering: Här kan man få se mer än ett sekel av svensk och internationell möbelformgivning, med 500 objekt pedagogiskt uppställda i långa rader ur deras privata samling. Under 40 års tid har paret, som tidigare drev designmöbelföretaget Materia, samlat dessa unika designmöbler.

Årets Hederspris
Carl-Jan Granqvist
Motivering: Går till en entreprenör av format. Han började en gång som antikhandlare, återskapade ett helt samhälle med gästgiveri i Grythyttan, grundlade vinkällaren Grappe dÓr, inköpte Måltidens Hus och gjorde Saxå Herrgård till ett bebott museum för antikälskare.

Årets Monter:
Domino Antik
Motivering: Efter att ha varit borta från antikmässan i 10 år måste man nog säga att detta är en helt lysande comeback. Vi vill gratulera till en monter som drar till sig vår fulla uppmärksamhet och väcker alla våra köplustar. Endast vårljuset kan mäta sig med Domino Antik, som sprakar likt Månbas Alfa, Star Wars och Star Trek på en gång! 

Årets dyrgrip:
Salongsbord av Uno Åhrén skapat för den svenska moderna boudoiren på Parisutställningen Arts Decoratifs 1925. Stockholmmodern.

Se bilder från galamiddagen och på vinnarna i Stockholms bildbank. 

För mer information besök www.antikmassan.se eller kontakta:
Göran Ekberg, projektchef Antikmässan, goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 06

Warning: getimagesize(./stockholm-furniture-och-light-fair-allt-starkare-aktör-på-den-internationella-designscenen/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Stockholm Furniture & Light Fair Allt Starkare Aktör På Den Internationella Designscenen

Möbel- och belysningsmässan Stockholm Furniture & Light Fair fortsätter att växa och stärka sin position som världens ledande mötesplats för skandinavisk design. På årets mässa som avslutades i helgen uppgick 31,5 % av besöken från utlandet. Besökarna representerade 99 länder. Intresset och engagemanget för Stockholm Design Week fortsätter också att växa, i år uppgick antalet event på stan till rekordmånga 427.Stockholm Furniture & Light Fair befäster sin plats på den internationella designscenen. Antalet utländska besök uppgick till 31,5 %, vilket är en ökning med 0,5 % jämfört med förra året. Besökarna kommer från 99 länder. Flest besök gjordes från Norge, Finland, Danmark och Storbritannien.

-Det är roligt att se att vi fortsatt växer på den internationella designarenan. Vi är också mycket glada över alla de positiva signaler vi fått från både nationella och internationella besökare som utställare. Många har pratat om den höga kvalitet som mässan håller och den öppna och trevliga atmosfären. Det är en mötesplats för affärer och samtidigt fyller vi en viktig social funktion. Vår satsning på Stockholm Design Week - för att addera innehåll till mässbesöket och stärka Stockholm som designdestination - har gett ett fantastiskt resultat. Veckan hade i år över 400 event, vilket är dubbelt så många jämfört med förra året, berättar Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

Röster om mässan:

"Det är den enda intressanta mässan i Skandinavien och jag har många kunder här som jag vill träffa. Jag gillar verkligen Stockholm Furniture & Light Fair, det är kompakt och trevligt och kvalitetsnivån är mycket hög. Atmosfären är väldigt trevlig, det är alltid ett nöje att vara här." Richard Hutten, designer, Rotterdam, Holland

"Vi är här för att vi de flesta av våra kunder är här. Stockholm Furniture & Light Fair är fortfarande den bästa mässan i Europa och definitivt platsen att se skandinavisk design. Och det är den mest sociala mässan i världen." Ove Rogne, CEO Northern, Norge

"Jag tror jag har varit här i stort sett varje år sedan mitten av 80-talet. Det bästa av att vara på mässan är att träffa alla människor, du vet aldrig vilken typ av kontakt du får här. För mig är detta ett tillfälle på året när du kan vara säker på att träffa alla dina vänner och kollegor. Det är ett fantastiskt ställe att vara på, vi tar alla våra kunder hit och alla är också exalterade av allt och det är skvaller och mycket som händer. Så det är verkligen, verkligen en social händelse."                     Gert Wingårdh, arkitekt Göteborg, Sverige

Nästa Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 4-8 februari 2020 på Stockholmsmässan.

För mer information besökwww.stockholmfurniturefair.com eller kontakta:

Cecilia Nyberg, projektchef, tel +46 8 749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se

Lotta Signeul, pr-ansvarig, tel +46 8 749 43 36, lotta.signeul@stockholmsmassan.se

Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare det mest kompletta utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö. Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week. www.stockholmdesignweek.com

Warning: getimagesize(./framtidssäkra-arbetsplatsen-workspace-sweden-ger-verktygen/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Framtidssäkra Arbetsplatsen - Workspace Sweden Ger Verktygen

Vilken strategi ska ett företag ha för att bli morgondagens mest nytänkande och attraktiva arbetsplats? Få nya inblickar i arbetslivets krav på ledarskap och effekterna av digitaliseringen på WorkSpace Sweden - en mötesplats för alla som vill utveckla arbetsplatsen, på Stockholmsmässan den 11-12 april.

Tommie Cau, som är moderator under dagen, har lång erfarenhet av arbete med "employer branding" och HR. Han betonar de ibland svindlande snabba förändringarna i arbetslivet:
- Morgondagens arbetsliv är i hög utsträckning redan här och det har ett mycket högre tempo än många arbetsgivare har orkat hålla. Talangerna idag rör sig mycket snabbare än företag, och om inte ledarskapet, verktygen och arbetsplatserna anpassar sig kommer man som arbetsgivare att bli irrelevant.

WorkSpace Sweden är en mötesplats som bidrar till utvecklingen, anser han.
- Det behövs verkligen forum och röster som spänner bågen och hjälper till att mobilisera ledare, företag och organisationer att snabbt möta förändringarna i arbetslivet, säger Tommie Cau.

WorkSpace Sweden är utformat med tre teman: people - solutions - space. Varje tema innehåller handplockade talare.

Några exempel ur programmet:
Microsofts nya VD i Sverige, Hélène Barnekow, berättar om hur digitaliseringen/transformation ställer nya krav på ledarskap och på arbetsplatsen.

Hur hanterar vi digitalt beroende? Patrik Wincent, VD Fondberg & Wincent, som bland annat är med i Lyxfällan som beroendeexpert.
Hur utformar man den ultimata digitala arbetsplatsen? Oscar Berg, Unicorn Titans, som vägleder företag och organisationer i deras digitala transformation.


För mer information www.workspacesweden.se eller kontakta:
Sara Ek, projektledare Stockholmsmässan, sara.ek@stockholmsmassan.se, 070-789 41 97

Bilder, se Stockholmsmässans bildbank

Warning: getimagesize(./iselin-har-tidigare-lånat-ut-sin-röst-till-bland-annat-seeb-och-alan-walker-nu-släpper-hon-ny-singel/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Iselin Har Tidigare Lånat Ut Sin Röst Till Bland Annat Seeb Och Alan Walker - Nu Släpper Hon Ny Singel

Iselin har tidigare släppt två singlar Bathtub som hon skrev tillsammans med Fatmax Gsus (Max Grahn) från Wolfcousins (som även producerade) och Lost, skriven tillsammans med producentduon MADFUN (Madeleine Eliasson & Fanny Hultman). Den 15 februari släpps nya singeln Anyone Out There som kom till i Stockholm förra vintern en dag när det rådde snökaos i hela landet. Gatorna var tomma på folk och Iselin gick hem från studion med nya låten i hörlurarna.- Jag minns denna dag som väldigt speciell, en sådan dag när allt bara klaffade, det var som om Max som jag skrivit låten med var inne i mitt huvud och förstod mitt musikaliska uttryck på en gång. Det var magiskt att gå hem efter en sådan session på folktomma gator och lyssna på det vi skapat, förklarar Iselin.

Iselin växte upp i Naustdal, ett litet samhälle utanför Norges kust med en befolkning på knappt 2000 personer. Passionen för musiken upptäckte hon som 15-åring och blev några år senare antagen till den prestigefyllda skolan LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts) som grundades av Paul McCartney. Efter studierna kämpade Iselin några år som singer-songwriter och var nära att ge upp musikkarriären, men då kom vändningen. Iselin kontaktades av Alan Walkers team som bad henne lägga stämman på monsterhiten Faded och även Sing Me To Sleep. Det ledde även till flera samarbeten med bl.a. Seeb, Gryffin och Felix Cartal för att nämna några.

Den 15 februari släpps nya singeln Anyone Out There som Iselin skrivit tillsammans med Fatmax Gsus.

Följ Iselin https://Social.lnk.to/Iselin

Warning: getimagesize(./sveriges-nya-popband-estrad-släpper-singeln-vårt-år-feat-tjuvjakt/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Sveriges Nya Popband Estrad Släpper Singeln "vårt År" Feat Tjuvjakt

Du har garanterat redan hört flera av bandmedlemmarna förut men aldrig tidigare som bandet estrad. Idag släpper dem sin första singel "Vårt År" feat Tjuvjakt. Tillsammans ligger bandmedlemmarna i estrad bakom hits som "Mer för varandra" och "High With Somebody". Båda låtarna var i år nominerade i kategorin "Årets låt" på P3 Guld galan.

Lyssna: https://estrad.lnk.to/VartAr

Bandet estrad består av Carl, Felix, Louise och Sandro som alla växte upp i olika studios runt om i Sverige. Fyra kompisar tillika producenter och artister som tidigare skrivit och producerat låtar åt andra stjärnor så som Astrid S, Avicii, Kygo, Molly Sandén, Tjuvjakt med flera. I pauserna mellan låtskrivandet för andra artister tog sig det egna uttrycket form. Tillsammans hittade de sitt unika sound och bandet estrad föddes. Deras musik kännetecknas av dansanta svenska popmelodier som andas frihet, ungdom och nostalgi.

Följ estrad: Facebook | Instagram | Youtube

Warning: getimagesize(./albin-lee-meldau-släpper-ep-n-the-purgatory-sessions/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Albin Lee Meldau Släpper Ep:n "the Purgatory Sessions"!

Idag släpper Albin Lee Meldau "The Purgatory Sessions", en 5-spårs EP som innehåller den nya låten "Purgatory" och akustiska versioner av fyra spår från hans rosade debutalbum "About You", som gick upp på topplistans 2:a plats innan jul.

"The Purgatory Sessions" är producerad av Cam Blackwood (George Ezra, London Grammar)

Att ta ner låtarna till grunden som Albin har gjort på "The Purgatory Sessions" stämmer verkligen med hans drivkraft; "Historier. Det är det som betyder något i längden. Om jag kan uppnå det är jag nöjd. Det finns många som kan sjunga". Först och främst vill Albin se det som historier ur en dagbok. Ett försök att bli en artist som inte bara dokumenterar vad han känner utan också vad han ser. Som NPR (National Public Radio, USA) skriver: "Få artister kan kontrollera en publik på samma sätt som Albin Lee Meldau. Hans röst är hisnande; fylld av soul, kraft och går inte att ignorera." Detta är också något alla tittarna av förra säsongens Så mycket bättre fick uppleva!

Lyssna på The Purgatory Sessions HÄR

Idag har också Albin premiär på sin utsålda Sverige-turné, se datum och spelställen här.

YouTube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter
Hemsida

Presskontakt:
Johanna Boström Stone
Email: johanna@stone.se
Tel: 070-6408504

Warning: getimagesize(./junior-brielle-släpper-nya-singeln-fem-i-fem-och-datumet-för-kommande-debutalbumet/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Junior Brielle Släpper Nya Singeln "fem I Fem" Och Datumet För Kommande Debutalbumet

Junior Brielle har redan hunnit bli utnämnda till "Framtidens artist" av P3, Grammisnominerade i kategorin "årets nykomlingar" och nominerade till "Årets genombrott" i GAFFA-priset. Idag 15 februari släpper de singeln "Fem i Fem" och den 29 mars väntar debutalbumet.

LYSSNA: https://lnk.to/FemiFem

Fem i Fem utspelar sig klockan 04:55 på valfri nattklubb i valfri storstad. Texten talar ganska tydligt för sig själv, då vi nästan helt undvikit metaforer och symbolik denna gång. Den behandlar konflikten i den syntetiska glädje som uppstår i dessa miljöer om man, som oss alltid är villig att ha lite roligare. - Junior Brielle

Popduon Junior Brielle, bestående av bröderna David & Gabriel Röhdin från Brunflo, har sedan debut-EP:n 'BLOD' blivit hyllade för sina elektroniska indiepopspår, rockiga liveframträdanden och poetiska textrader. Du har förutom deras egna Norge- och Sverigeturné kunnat se dem på festivaler så som Popaganda, Saltsjöyran och Peace & Love. I sommar kommer du kunna se dem på Lollapalooza.

FÖLJ JUNIOR BRIELLE: Facebook | Instagram | Hemsida | Youtube

Warning: getimagesize(./shirin-till-grönans-lilla-scen/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Shirin Till Grönans Lilla Scen

Hon debuterade med singeln "Back To The Basics" 2017 och släppte sitt första album 2018. Hon har gjort pausnummer i Melodifestivalen, uppträtt på Allsång på Skansen och gett sig ut på sommarturné med eget band. Under våren kan vi förvänta oss en hel del ny musik från Shirin och den 5 augusti kliver hon upp på Gröna Lunds Lilla Scen.

Hon har beskrivits som en fantastisk låtskrivare med en stark personlighet och en sensationell röst. Och vi kan bara hålla med. Shirin presenterade sig för musiksverige med singeln "Back To The Basics" 2017 och sedan kunde man se henne göra en fantastisk cover på Frans vinnarlåt "If I Were Sorry" som pausnummer i 2017-års final av Melodifestivalen. Debutalbumet "Almost Lover" kom våren 2018 och sedan följde en sommarturné som avslutades med en hyllad konsert på Statement Festivalen i Göteborg. Under våren kommer Shirin att släppa ny musik, där hon leker med ett annat sound influerad av hennes kärlek till klassisk Motown. Vi kan inte vänta till den 5 augusti kl. 20.00 när Shirin kliver upp på Gröna Lunds Lilla Scen.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.comKONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Mustasch - 3 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Sarah Klang - 10 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Carly Rae Jepsen - 17 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Pale Honey - 4 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Kris Kristofferson & The Strangers - 7 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Peter Jöback - 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Sting - 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Dropkick Murphys - 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Shirin - 5 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Jireel - 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Miriam Bryant - 27 september kl. 20.00 på Stora Scen

Warning: getimagesize(./emil-jensen-släpper-singel-inför-vårturnen-trollslända-ny-vända-ute-nu/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Emil Jensen Släpper Singel Inför Vårturnén - "trollslända (Ny Vända)" Ute Nu

Snart åker Emil Jensen ut på vägarna igen med sin hyllade föreställning "En gemensam galning" som blev en publiksuccé i höstas - turnén inkluderar nu även Oslo. I dag släpper han en singel med titeln "Trollslända (ny vända)".

Emil om att turnén förlängts:

- Efter det fantastiska mottagande vi fått under hösten, känns det omöjligt att inte fortsätta till våren. Det har styrkt mig i att det är viktigare än någonsin att ingjuta lite hopp, mod och mänsklig värme och försöka sprida lite yttrandetrygghet. Varje dag är en valdag och varje promenad är en prideparad.

Inför att han snart åter beger sig ut på turné släpper han i dag en ny singel - "Trollslända (ny vända)", en låt producerad av Hanna Ekström och Caroline Lanté, Hanna spelar även violin i Emils band. Förra året släppte Emil sitt senaste album "En gemensam galning". Föreställningen med samma namn spelades för utsålda hus under hösten. Bland annat hela 10 kvällar på Södra teatern i Stockholm

Emil om låten:

- Om livet nu är så kort som alla säger, så kanske vi inte ska försöka maximera vår egen lycka, utan passa på att ta hand om varandra. Det kanske inte gör livet längre, men i alla fall lite fetare. Ett kort och tjockt liv!
LYSSNA:

Spotify: http://open.spotify.com/track/4mBoeb8sQ1KnKaE1gqUQK7
Soundcloud: https://soundcloud.com/adrianrec/emil-jensen-trollslanda-med-dold-agenda-hanna/s-M0rtL
Se video inspelad i Allhelgonakyrkan, Stockholm av Valerie Toumayan för ilovesweden.net
https://youtu.be/nedcWh4Tdqo

Förutom den nya föreställningsturnén släppte Emil i höstas ett nytt rosat album med samma namn ("En gemensam galning") och boken "Vad var det jag sa?" som innehåller texter från hans mest älskade radioframträdanden - Sommar i P1, Tankar för dagen och Godmorgon världen!

Emil Jensens liveframträdanden är just som sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack, komik och allvar, i en helt egen blandning.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, senast med Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

Sagt om föreställningen En gemensam galning:

"Omslutande humor blandas med högstämt allvar och där Jensen får gott om svängrum för sin begåvade ordkonst"

- Göteborgs-Posten

"Denne förträfflige ordkonstnär är förmodligen en av landets mest mänskliga människa"

- Gaffa

Här ser du Emil Jensen 2019:

28 feb Ystad, Ystad teater
01 mar Lund, Stadsteatern
02 mar Lund, Stadsteatern
07 mar Lerum, Dergårdsteatern
08 mar Kristianstad, Kulturkvarteret
09 mar Jönköping, Kulturhuset Spira
14 mar Nödinge, Ale teater
15 mar Oslo, Salt
21 mar Östersund, Storsjöteatern
22 mar Sundsvall, Tonhallen
27 mar Södertälje, Estrad
28 mar Uppsala, Reginateatern
29 mar Uppsala, Reginateatern
30 mar Uppsala, Reginateatern
03 apr Kalmar, Kalmar teater
04 apr Växjö, Växjö konserthus
05 apr Linköping, Konsert & kongress
06 apr Bräkne-Hoby, Hjälmsa
10 apr Göteborg, Stora teatern
11 apr Halmstad, Halmstad teater
12 apr Kungsbacka, Kungsbacka teater
13 apr Karlstad, Scalateatern
Turnéproducent:
United Stage Artist
Pange Öberg
pange@unitedstage.se
0708-464633

Presskontakt:
Ebba Lindqvist PR
Jennie Hirvasoja
jennie@ebbalindqvist.se
070-401 56 48

Warning: getimagesize(./se-framtidens-elbåtar-på-båtmässan-allt-för-sjön/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Se Framtidens Elbåtar På Båtmässan Allt För Sjön

Dags att åka snabbt - men utan buller och avgaser? Allt fler tillverkare satsar på eldrivna båtmotorer. Se den senaste utvecklingen på båtmässan Allt för Sjön på Stockholmsmässan den 1-10 mars.
Både internationellt och i Sverige pågår en snabb utveckling av elbåtar - på Allt för Sjön finns i år flera utställare på plats.
- Båtmässan Allt För Sjön är ju en spegling av marknaden och det är tydligt att båtar med eldrift och elmotorer utvecklas allt mer för olika ändamål av båtlivet, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt För Sjön.

Entreprenören Konrad Bergström, som bland annat grundat företaget Zound Industries och nu driver företaget X Shore, är en av dem som satsar på elbåtar.

- Idén om en elbåt började jag arbeta med redan 2012 men det är nu tekniken och marknaden är redo, säger Konrad Bergström.

På plats i montern på Allt för Sjön kommer företagets nylanserade 6,5 meter långa båt Eelex 6500 att finnas.

- Jag är en entreprenör, och jag vill lösa problem, driva saker framåt och ge mitt bidrag till en bättre framtid, en bättre miljö, säger Konrad Bergström om nysatsningen.

Han betonar också den annorlunda upplevelsen av att färdas i elbåt.

- Upplevelsen är helt unik. Att glida fram i vattnet utan buller och utan avgaser är på det sätt som havet ska upplevas, säger Konrad Bergström.

X Shore har invigning i sin monter lördag 2 mars klockan 15.00. Ebbot Lundberg uppträder och Konrad Bergström presenterar X Shore för cirka 300 specialinbjudna gäster. Evenemanget är också öppet för båtmässans övriga besökare

Allt För Sjön, 1-10 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö, är en plats för alla som älskar att vara på sjön, njuta av storslagna båtar, vackra segelbåtar, snabba motorbåtar och unika träklassiker. Här hittar du tillbehör till båten, de senaste nyheterna och kan lyssna på spännande föredrag. Dessutom uppvisning av vattensporter som wakeboard i vår unika Water Park.

För mer information besök www.alltforsjon.se eller kontakta:Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se, 08-749 43 85
Josefine Ås, PR Manager X Shore, media@xshore.com, +33-679 042 346

Warning: getimagesize(./elbåtar-tar-plats-på-allt-för-sjön-entreprenören-konrad-bergström-på-plats-med-nysatsning/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Elbåtar Tar Plats På Allt För Sjön - Entreprenören Konrad Bergström På Plats Med Nysatsning

Elbåtar är en snabbt växande trend både internationellt och i Sverige vilket märks på årets båtmässa Allt för Sjön 1-10 mars på Stockholmsmässan. En av dem som är på plats är entreprenören Konrad Bergström som bland annat grundat företaget Zound Industries. Hans nya företag X Shore ställer ut sin nya elbåt Eelex 6500 och har planerat för en grandios invigning.

Nu är marknaden redo för elbåtar, det konstaterar den välkände entreprenören Konrad Bergström.
- Jag har alltid haft en stark relation till havet. Varumärket X Shore registrerade jag 1996 men en mängd andra projekt kom emellan, inklusive grundandet av Zound Industries. Idén om en elbåt började jag arbeta med redan 2012 men det är nu tekniken och marknaden är redo, säger Konrad Bergström.

På plats i montern på Allt för Sjön kommer företagets nylanserade 6,5 meter långa båt Eelex 6500 att finnas.
- Jag är en entreprenör, och jag vill lösa problem, driva saker framåt och ge mitt bidrag till en bättre framtid, en bättre miljö, säger Konrad Bergström om nysatsningen.

Han betonar också den annorlunda upplevelsen av att färdas i elbåt.
- Upplevelsen är helt unik. Att glida fram i vattnet utan buller och utan avgaser är på det sätt som havet ska upplevas, säger Konrad Bergström.

Både internationellt och i Sverige pågår en snabb utveckling av elbåtar - på Allt för Sjön finns i år flera utställare på plats. Hanse Thorslund, projektchef för Allt För Sjön:
- Båtmässan Allt För Sjön är ju en spegling av marknaden och det är tydligt att båtar med eldrift och elmotorer utvecklas allt mer för olika ändamål av båtlivet.

X Shore har invigning i sin monter lördag 2 mars klockan 15.00. Ebbot Lundberg uppträder och Konrad Bergström presenterar X Shore för cirka 300 specialinbjudna gäster. Evenemanget är också öppet för båtmässans övriga besökare

Allt För Sjön, 1-10 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö, är en plats för alla som älskar att vara på sjön, njuta av storslagna båtar, vackra segelbåtar, snabba motorbåtar och unika träklassiker. Här hittar du tillbehör till båten, de senaste nyheterna och kan lyssna på spännande föredrag. Dessutom uppvisning av vattensporter som wakeboard i vår unika Water Park.

För mer information besök www.alltforsjon.se eller kontakta:
Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se, 08-749 43 85
Josefine Ås, PR Manager X Shore, media@xshore.com, +33-679 042 346

Warning: getimagesize(./se-framtidens-elbåtar-på-båtmässan-allt-för-sjön/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Se Framtidens Elbåtar På Båtmässan Allt För Sjön

Dags att åka snabbt - men utan buller och avgaser? Allt fler tillverkare satsar på eldrivna båtmotorer. Se den senaste utvecklingen på båtmässan Allt för Sjön på Stockholmsmässan den 1-10 mars.

Både internationellt och i Sverige pågår en snabb utveckling av elbåtar - på Allt för Sjön finns i år flera utställare på plats.
- Båtmässan Allt För Sjön är ju en spegling av marknaden och det är tydligt att båtar med eldrift och elmotorer utvecklas allt mer för olika ändamål av båtlivet, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt För Sjön.

Entreprenören Konrad Bergström, som bland annat grundat företaget Zound Industries och nu driver företaget
X Shore, är en av dem som satsar på elbåtar.

- Idén om en elbåt började jag arbeta med redan 2012 men det är nu tekniken och marknaden är redo, säger Konrad Bergström.

På plats i montern på Allt för Sjön kommer företagets nylanserade 6,5 meter långa båt Eelex 6500 att finnas.

- Jag är en entreprenör, och jag vill lösa problem, driva saker framåt och ge mitt bidrag till en bättre framtid, en bättre miljö, säger Konrad Bergström om nysatsningen.

Han betonar också den annorlunda upplevelsen av att färdas i elbåt.

- Upplevelsen är helt unik. Att glida fram i vattnet utan buller och utan avgaser är på det sätt som havet ska upplevas, säger Konrad Bergström.

X Shore har invigning i sin monter lördag 2 mars klockan 15.00. Ebbot Lundberg uppträder och Konrad Bergström presenterar X Shore för cirka 300 specialinbjudna gäster. Evenemanget är också öppet för båtmässans övriga besökare

Allt För Sjön, 1-10 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö, är en plats för alla som älskar att vara på sjön, njuta av storslagna båtar, vackra segelbåtar, snabba motorbåtar och unika träklassiker. Här hittar du tillbehör till båten, de senaste nyheterna och kan lyssna på spännande föredrag. Dessutom uppvisning av vattensporter som wakeboard i vår unika Water Park.

För mer information besök www.alltforsjon.se eller kontakta:
Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se, 08-749 43 85
Josefine Ås, PR Manager X Shore, media@xshore.com, +33-679 042 346

Warning: getimagesize(./adrian-maceus-släpper-kärleksuppmaningen-ask-you-out/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Adrian Macéus Släpper Kärleksuppmaningen "ask You Out"

I vintras följde svenska folket 13-årige Adrian Macéus i huvudrollen i SVT:s mest sedda julkalender genom tiderna, "Storm på Lugna gatan". Samtidigt tog han sina första steg som popartist med debutsingeln "How Are You Now", som han också var med och skrev. Idag, på alla hjärtans dag, följer han upp succén med låten "Ask You Out".

"Ask You Out handlar om hur svårt det ibland kan vara att ta mod till sig och berätta för någon man gillar vad man faktiskt känner. I och med att låten släpps på alla hjärtans dag vill jag uppmuntra fler att ta mod till sig och våga ställa den svåra frågan till den man gillar!", säger Adrian Macéus.

Lyssna på "Ask You Out" här. 

Att Adrian skulle stå på en scen har varit en självklarhet för alla i hans närhet, Adrian har alltid sjungit. Föräldrar, släkt, vänner och fullständiga främlingar har mer eller mindre frivilligt varit publik för otaliga framträdanden under hela hans uppväxt.

Adrian Macéus har redan en imponerande resumé. Nio år gammal gick han på en audition för musikalen Billy Elliot vilket ledde till en plats vid Billy Elliot-skolan och så småningom huvudrollen Billy i musikalen på Stadsteatern i Stockholm 2017. I två år förbereddes han intensivt för rollen och tränades i klassisk balett, stepp, jazzdans, teater och sång.

Sen dess har rollerna rullat på för Adrian. Han har varit med i bland annat musikalen "Så som i Himmelen" på Oscarsteatern, Leif GW Perssons kriminalserie "Det som göms i snö" och gör den svenska rösten till huvudkaraktären Miguel i Disney Pixars Oscarsbelönade biosuccé "Coco". Han gör också den svenska rösten, till John Banks, i kritikerrosade biofilmen "Mary Poppins kommer tillbaka" som hade biopremiär på juldagen.

Instagram: @adrianmaceus
Presskontakt: mikaela.lundberg@warnermusic.com

Warning: getimagesize(./höjdpunkterna-på-årets-antikmässa/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Höjdpunkterna På Årets Antikmässa

I morgon torsdag 14 februari öppnar Nordens största antikmässa på Stockholmsmässan där hela branschen samlas, där du kan fynda antikviteter och träffa ledande experter.
Några av årets höjdpunkter:
o Salvador Dalís skulpturer - ett 30-tal skulpturer visas på plats.
o Collector´s Awards - antikbranschens motsvarighet till Oscarsgalan.
o Historiska lunchen - ett gastronomiskt äventyr.

Antikmässan, 14-17 februari, tar vardagen till en ny nivå. Fynda vintage, konst och aktiviteter - allt är som vanligt till salu. I år finns också Europas största Dalí-utställning på mässan - en fantastisk samling med ett 40-tal skulpturer.
Passa även på att göra en tidsresa till 1700-talet. Fyra uppbyggda sällskapsrum ger en unik inblick i dåtidens slottsmiljö. Eller ta en paus i Samlarens Café. I caféet som är öppet alla dagar visas en unik samling av korkskruvar och reklamskyltar i emaljerad och litograferad plåt.
Andra höjdpunkter under Antikmässan:
The Collector's Awards - antikbranschen egen Oscarsgala.
Den storslagna galan The Collector's Awards genomförs för tionde gången. Priser delas ut i bland annat i kategorierna Årets antikhandlare, Årets förnyare och Årets samlare.
Tid: Torsdag 14 februari kl 19:00-22:30. Särskild biljett krävs.
Historiska lunchen
Besökare kan köpa biljett till den historiska lunchen - en trerättersmeny som tematiskt spänner över tre sekler, från 1600-tal till 1800-tal. Som vanligt är det antikexperten Pontus Silfverstolpe som tillsammans med vinkännaren Håkan Larsson håller i trådarna.
Tid: Lördag 16 februari kl 13:00 - 14:30. Särskild biljett krävs.
Missa inte heller Antikmässans pressträff i eftermiddag
- med trendspaning, mer om Dalí-utställningen samt prisutdelning till Årets Dyrgrip och Årets Monter.
Tid: Onsdag 13 februari kl 14.30
Plats: Café Dalí, Stockholmsmässan
Alla ackrediterade journalister är välkomna, och får gärna även delta i efterföljande vernissage från kl 16.30
Till pressackreditering
För mer information besök www.antikmassan.se eller kontakta:
Göran Ekberg, projektchef Antikmässan, goran.ekberg@stockholmsmassan.se 070-789 43 06

Warning: getimagesize(./föreläsning-20-2-gudrun-schy­man-och-medi­er­na/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Föreläsning 20/2: Gudrun Schy­man Och Medi­er­na

Sedan hennes politiska debut på 1970-talet finns Gudrun Schymans offentliga liv väl dokumenterat i tidningar, tv och radio.

Som partiledare för Vänsterpartiet under 1990-talet symboliserade hon ett nytt slag politiker som "gick genom rutan" och aktivt använde sig av medierna. Johanna Palmström, frilansjournalist och författare till Det gäller livet - en biografi om Gudrun Schyman (2018), berättar om Schymans karriär, mediernas roll samt nyheter som samtidshistorisk källa.

Fri entré. Ingen föranmälan och begränsat antal platser så kom i god tid! Dörrarna öppnas 17.10.

Evenemanget är en del av serien Berättelser från KB, där du under sju onsdagskvällar kan lyssna på föreläsningar med anknytning till våra samlingar.

Har du några frågor om evenemanget?
Maila program@kb.se

Warning: getimagesize(./countrylegendaren-kris-kristofferson-till-grönan/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Countrylegendaren Kris Kristofferson Till Grönan

Han har spelat in skivor med vännerna Willie Nelson, Johnny Cash, Waylon Jennings och Merle Haggard och är sedan länge invald i Country Music Hall of Fame. Med över 30 album, 70 långfilmer och ett GRAMMY Lifetime Achievement Award är han utan tvekan en av countryvärldens största genom tiderna. Den 7 juni har vi äran att välkomna Kris Kristofferson till Gröna Lunds Stora Scen, där han får sällskap av bandet The Strangers.

Han inledde sin otroliga karriär på 1970-talet, då han slog igenom stort med egenskrivna låtar som "Me and Bobby McGee", "Help Me Make It Through the Night" och "For the Good Times", som alla toppade countrylistorna. Mot slutet av 1980-talet hade redan drygt 450 artister spelat in olika versioner av Kristoffersons låtar. Hans framgång som låtskrivare och artist ledde även till en skådespelarkarriär där han medverkat i över 70 filmer, bland annat "Blade"-triologin, "Lone Star" och "Alice Doesn't Live Here Anymore". 1977 vann han en Golden Globe för "Best Actor" i filmen "A Star is Born" där han spelade mot Barbra Streisand, en film som nu kritikerrosats i ny version med Bradley Cooper och Lady Gaga i huvudrollerna. På sin 70-årsdag släpptes hyllningsskivan "The Pilgrim: A Celebration of Kris Kristofferson" där bland andra Willie Nelson, Russell Crowe, Emmylou Harris, Rosanne Cash och Brian McKnight spelat in hans låtar. Hans anfäder utvandrade från Stora Tuna, Dalarna, till USA, och som första utländska artist tilldelades Kris Kristofferson titeln Hedersambassadör av Dalarna, ett pris han mottog på scen vid ett framträdande i Dalhalla 2008.

Idag har han fyllt 82 år, men visar inga planer på att trappa ner. Istället ger han sig ut på turné tillsammans med The Strangers, medlemmar av Merle Haggard's Band; Scott Jones (fiol, gitarr, sång), Doug Colosio (keybord) och Jeff Ingraham (trummor). I april 1972 uppträdde han på Gröna Lund tillsammans med sin dåvarande flickvän Rita Coolidge, och nu har vi äran att få välkomna honom tillbaka till Stora Scen, när vi presenterar Kris Kristofferson & The Strangers den 7 juni.


För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.comKONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Mustasch - 3 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Sarah Klang - 10 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Carly Rae Jepsen - 17 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Pale Honey - 4 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Kris Kristofferson & The Strangers - 7 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Peter Jöback - 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Sting - 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Dropkick Murphys - 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Jireel - 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Miriam Bryant - 27 september kl. 20.00 på Stora Scen

Warning: getimagesize(./jakob-hellman-firar-30-år-med-3-stora-konserter/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Jakob Hellman Firar 30 År Med 3 Stora Konserter

På dagen 30 år sedan Jakob Hellmans stilbildande debutalbum "... och stora havet" presenteras idag tre datum med föreställningen "Äntligen borta - Istället för 30 år: Alltid" i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Han kom från ingenstans och förändrade allt. I alla fall om man med "ingenstans" menar den lilla norrländska byn Vuollerim och med "allt" menar riktningen för svenskspråkig popmusik. Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum "... och stora havet" släpptes. Låtar som "Vara vänner" och "Hon har ett sätt" introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett utryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.

Med sitt "... och stora havet" skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna. Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade. Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Men det blev också hans enda.

Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.

2019 är det 30 år sedan "... och stora havet" släpptes. Det uppmärksammas med en föreställning till hösten som presenteras 13/2, på dagen 30 år sedan skivan såg världens ljus.

"Äntligen borta - Istället för 30 år: Alltid" är namnet på föreställningen. Det är inte bara en nostalgisk presentation av det jubilerande albumet rakt upp och ned, utan också en berättelse om Jakob Hellman. Var han kom ifrån, hur han upplevde genombrottet och vad som hände sedan. En berättelse om ett liv med musiken och en kamp med kreativiteten. Om ett skapande som aldrig stannat av, även om ingen ny musik getts ut sedan 1989. Föreställningen innehåller också en rad nyskrivna låtar.

"Äntligen borta - Istället för 30 år: Alltid"

1/11 MALMÖ, Malmö Live
19/11 STOCKHOLM, Cirkus
7/12 GÖTEBORG, Konserthuset

Biljetter släpps den 15 februari kl 10 på unitedstage.se


Mer information:

Pontus Sillrén, Turnéproducent
pontus@unitedstage.se
+46 70 298 00 62

Ebba Lindqvist, PR
brev@ebbalindqvist.se
+46 70 480 33 00

Warning: getimagesize(./succe-och-utsålt-för-standupshowen-världens-historia-den-osminkade-sanningen-med-özz-nujen-och-måns-möller-nu-släpper-vi-fler-datum-till-höstens-turne-i-hela-landet/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Succé Och Utsålt För Standupshowen "världens Historia - Den Osminkade Sanningen" Med Özz Nujen Och Måns Möller! Nu Släpper Vi Fler Datum Till Höstens Turné I Hela Landet

Med 13 redan helt utsålda föreställningar fortsätter komikerduon att sprida asgarv och stående ovationer på sin eriksgata genom landet. Nu släpper vi NYA DATUM för totalsuccén "Världens Historia - den osminkade sanningen". I höst får Rival i Stockholm, Örebro Konserthus, Åhaga i Borås och Växjö Konserthus besök av komikerduon och deras dubbeltimme i historia.

För att inte missa chansen - säkra din biljett HÄR

Några röster om vårturnén:

"Dåtid och nutid i ett hisnande rock'n'roll-tempo. Det här är en klassisk duo ute på en smått utsåld turné som är sammansvetsad och tankarna går till Hasseåtage." - Smålandsposten / Växjö

"Suverän historielektion. Hejdundrande skrattfest med Özz och Möller" - UNT / Uppsala

"En dos folkbildning. Men ännu mer skrattframkallande paralleller till vår nutid." - Norran / Skellefteå

TURNÈPLAN VÅREN 2019
25 jan Fred      Växjö Växjö Konserthus - PREMIÄR                         PREMIÄR UTSÅLD
26 jan Lörd      Halmstad Halmstad Teater                                        UTSÅLD
01 feb Fred      Malmö Malmö Live                                                    UTSÅLD
02 feb Lörd      Örebro Örebro Konserthus                                        UTSÅLD
07 feb Tors       Skellefteå Folkparken                                                UTSÅLD
08 feb Fred      Gävle Gävle Konserthus                                            UTSÅLD
09 Lörd feb      Uppsala Uppsala Konsert & Kongress                      UTSÅLD
10 feb Sön       Västerås Västerås Konserthus                                  UTSÅLD
14 feb Tors       Vara Vara Konserthus                                                UTSÅLD
15 feb Fred      Göteborg Draken                                                       FÅTAL
16 feb Lörd      Göteborg Draken 16.00                                             UTSÅLD
16 feb Lörd      Göteborg Draken 19.30                                             FÅTAL
08 feb Fred      Göteborg Draken
09 mar Lörd     Göteborg Draken 16.00                                             FÅTAL
09 mar Lörd     Göteborg Draken 19.30                                             FÅTAL
10 mar Sön      Uppsala Uppsala Konsert & Kongress                      FÅTAL
14 mar Tors      Växjö Växjö Konserthus                                            UTSÅLD
15 mar Fred     Göteborg Draken
16 mar Lörd     Göteborg Draken 16.00
16 mar Lörd     Göteborg Draken 19.30
21 mar Tors      Malmö Slagthuset                                                     FÅTAL
28 mar Tors      Örebro Örebro Konserthus                                        FÅTAL
29 mar Fred     Göteborg Draken
30 mar Lörd     Göteborg Draken 16.00
30 mar Lörd     Göteborg Draken 19.30
03 apr  Tisd      Stockholm Rival                                                         UTSÅLD
03 apr  Ons      Stockholm Rival                                                         UTSÅLD
05 apr  Fred     Göteborg Draken
06 apr  Lörd     Göteborg Draken 16.00
06 apr  Lörd     Göteborg Draken 19.30
11 apr  Tors      Södertälje Estrad                                                         FÅTAL
12 apr  Fred     Göteborg Draken
13 apr  Lörd     Göteborg Draken 16.00
13 apr  Lörd     Göteborg Draken 19.30

TURNÉPLAN HÖSTEN 2019
23 okt  Ons    Stockholm Rival                                                            EXTRA!
25 okt  Fre     Karlstad Scalateatern 18.30                                          FÅTAL
25 okt  Fre     Karlstad Scalateatern 21.00                                          EXTRA!
26 okt  Lör     Örebro Örebro Konserthus                                            EXTRA!
07 nov Tors    Lund Lunds Stadsteater
08 nov Fre      Halmstad Halmstads Teater                                         EXTRA!    
09 nov Lör      Helsingborg Helsingborg Konserthus
14 nov Tors    Borås Åhaga                                                                 EXTRA!
15 nov Fre      Falun Kulturhuset Tio14
16 nov Lör      Östersund OSD Storsjöteatern
17 nov Sön     Eskilstuna Eskilstuna Teater
21 nov Tors    Västerås Västerås Konserthus                                      EXTRA!
22 nov  Fre     Linköping Linköping Konsert & Kongress
23 nov  Lör     Uppsala Uppsala Konsert & Kongress                         EXTRA!
24 nov  Sön    Gävle Gävle Konserthus                                               EXTRA!
28 nov  Tors    Växjö Växjö Konserthus                                               EXTRA!
06 dec  Fre      Kungsbacka Kungsbacka Teater
07 dec  Lör     Jönköping Kulturhuset Spira
08 dec  Sön    Norrköping Norrköping Flygeln
13 dec  Fre     Skellefteå Folkparken                                                    EXTRA! 
14 dec  Lör     Luleå Kulturens Hus
15 dec  Sön    Umeå Idunteatern

Biljetterna finns via www.världenshistoria.com

"Världens Historia - den osminkade sanningen" produceras av Lifeline Entertainment

Följ Özz & Måns oss på deras sociala kanaler för senaste nytt!
Måns Möller Instagram/ FacebookÖzz Nûjen Instagram/ Facebook

Bif högupplösta bilder för nedladdning, vill ni beställa recensionsbiljetter eller komma i kontakt med Måns och Özz, hör av dig till oss på PR & Beyond:

Helene Wigren, PR & Beyond
Helene.wigren@prbeyond.se
Anna von Friedrichs Grängsjö, PR & Beyond
anna.vfg@prbeyond.se

Warning: getimagesize(./stjärnskottet-jireel-klar-för-grönans-stora-scen/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Stjärnskottet Jireel Klar För Grönans Stora Scen

2018 var verkligen Jireels år. Han firade sin 18-årsdag genom att släppa årets mest kritikerrosade album, vann en Grammis för "Årets Nykomling" och kammade hem "Årets Artist" på P3 Guld. Nya singeln "Alla Mina" toppar Spotifylistan och har redan över 3 miljoner streams och i torsdags vann han det prestigefyllda priset "Årets hiphop" på Grammisgalan. Den 21 augusti låter vi Stockholmspubliken få möta Jireel när han kliver ut på Gröna Lunds Stora Scen.

Med slutsålda spelningar över hela landet och miljontals streams har Jireel visat att han på alla sätt och vis landat i sitt musicerande. På bara några år har han gått från försiktiga debutsinglar till storslaget och mångfacetterat artisteri - både live på scen, men också med debut-EP:n "Jettad" och debutalbumet "18". Med ett enormt succéår i ryggen, där han både vann Grammis, P3 Guld och kritikernas hjärtan, förväntas 2019 bli ytterligare ett storslaget år för den unga artisten. Året inleddes med att han kammade hem priset för "Årets hiphop" under Grammisgalan i torsdags. Den 21 augusti kl. 20.00 kliver Jireel ut på Gröna Lunds Stora Scen, där han lovar att göra något väldigt speciellt för alla sina fans i Stockholm.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com


KONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Mustasch - 3 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Sarah Klang - 10 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Carly Rae Jepsen - 17 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Pale Honey - 4 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Peter Jöback - 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Sting - 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Dropkick Murphys - 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Jireel - 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Miriam Bryant - 27 september kl. 20.00 på Stora Scen

Warning: getimagesize(./klart-thomas-stenström-gör-3-exklusiva-gig-i-stockholm-malmö-och-göteborg/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Klart: Thomas Stenström Gör 3 Exklusiva Gig I Stockholm, Malmö Och Göteborg!

Thomas Stenström kliver äntligen upp på scenen igen - med ny musik i repertoaren! I fredags, den 8 februari, släpptes "Adios Amigos" - som därmed utgör den första singeln i ordningen från kommande EP:n. Som ytterligare grädde på moset är det nu klart att Thomas ger sig ut på Sveriges vägar och gör tre exklusiva konserter i Sveriges tre största städer. Konserterna äger rum i mitten av april, och biljetterna släpps nu - kl 12:00!

Thomas Stenström blev först uppmärksammad 2010, då han mottog det prestigefyllda Ted Gärdestad-stipendiet. Mellan åren 2011-2013 skrevs skivkontrakt och både singel- och albumdebuter ägde rum - men 2014 small det till ordentligt då Thomas album "Fulkultur" sålde guld - och mega-hiten "Slå mig hårt i ansiktet" slog igenom hos svenska folket. Singeln gick rakt igenom indieklubbarna, karaokemaskiner, skolavslutningar och har idag streamats över 36 miljoner gånger.

I januari 2017, efter knappt ett knappt år i studion med vännerna David Axelsson, Johan Jonasson och Björn Yttling, släppte Thomas nya albumet "Rör inte min kompis" som följdes av en omfattande turné. I fredags, den 8 februari, släppte Thomas nya singeln "Adios Amigos" och nu står det alltså helt klart att Thomas besöker Sveriges tre största städer med mängder av sprillans nytt material i bagaget.

- Jag har levt på att spela live sen jag var 16 år. Det är grunden i allt jag gör, slutmålet i horisonten. Har åkt flera varv runt jorden redan med mitt band men är fortfarande lika barnaglad av att få fortsätta göra det, hälsar Thomas Stenström.

I vintras signade Thomas med både Blixten & Co och Sony Music, och under hela året väntar ny musik och flertalet liveframträdanden.

-Sen att det har kommit så himla mycket folk dom senaste åren har liksom fått mig att känna ett ansvar och en skyldighet att få klart grejer så att man får komma ut och träffa publiken, få betala för att dom alltid är där, den här gången känns det som att mätaren har skruvats upp några hack ytterligare och har helt ärligt aldrig känt mig mer peppad att få komma ut och spela igen! fortsätter Thomas.

Turnépremiären äger rum i Stockholm den 10 april, och besöker Malmö och Göteborg under de två nästkommande dagarna. Biljetterna släpps NU och säljs via blixten.se/thomas-stenstrom

Turnéplan - Thomas Stenström Live
10 april - Stockholm, Vasateatern
11 april - Malmö, Babel
12 april - Göteborg, Pustervik

Biljettinformation
Biljetter släpps idag, 12 februari, kl 12:00 och säljs via blixten.se/thomas-stenstrom samt lokala återförsäljare.

OBS: Se upp för ohederliga andrahandsförsäljare - vänd dig till arrangören om du är osäker!

Följ Thomas: Instagram | Facebook | Youtube

Lyssna på "Adios Amigos": https://ThomasStenstrom.lnk.to/AdiosAmigos

För mer information vänligen kontakta:
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se, 070-840 89 18

Warning: getimagesize(./satan-takes-a-holiday-på-rejäl-turne-med-backyard-babies/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Satan Takes A Holiday På Rejäl Turné Med Backyard Babies

En av Sveriges bästa liveakter kommer skaka om huset i vår! Satan Takes A Holiday tar med sig ett pinfärskt album och öppnar för Backyard Babies på deras turné.

- Vi har länge velat få ihop en sväng med gänget i Backyard Babies, och vad passar väl bättre än nu - i upptakten inför släppet av vår nya skiva. Pepp! Ses i vår, säger Satan Takes A Holiday. 

Medryckande, rakt på sak, hårt, ironiskt och på största allvar. Allt på en gång. Satan Takes A Holiday tar tag i din nacke och släpper inte förrän du skakar din rumpa så hårt att du spiller ut din öl. Med deras blandning av klassisk rock'n'roll, 60-talets garage och 70-talets sväng såväl som en tydlig kärlek för den mörkare sidan av modern pop kommer Satan Takes A Holiday att få dig i rörelse. Vare sig du vill eller inte.

Efter spelningar och turnéer med Kiss, the Sonics, Mustasch, Juliette Lewis och Imperial State Electric har Satan Takes A Holiday cementerat sig själva som en av Sveriges bästa liveakter och är stamgäster på festivaler och scener runt om i Europa.

I vår kan vi också vänta oss ett nytt album, det femte i ordningen. Med det passande namnet "A New Sensation" använder bandet en återuppfunnen enkelhet och en större palett av sound och teman. Satan Takes A Holiday har alltid kretsat kring kaxighet och energi, men inom detta ramverk har det alltid funnits plats för dansande fötter, nickande huvuden och höfter i rörelse. På nya albumet gäller detta mer än någonsin.

Men först, en rejäl runda tillsammans med Backyard Babies!


15/2 Falu Bowling & Krog, Falun

15/3 Cinema, Enköping

16/3 Klubb Ron, Ronneby

22/3 Värmekyrkan Norrköping

23/3 Lokomotivet, Eskilstuna

27/3 Katalin, Uppsala

28/3 Pustervik, Göteborg

29/3 KB, Malmö

30/3 Frimis Salonger, Örebro

5/4 Halmstad Live, Halmstad

6/4 The Tivoli, Helsingborg

11/4 Klubi, Tammerfors

12/4 The Circus, Helsingfors
Kontakt: 

Tea Lindholm, United Stage Artist
tea@unitedstage.se
070-370 05 96

Warning: getimagesize(./helena-bergström-ansluter-till-humorgruppen-stallets-måndagsklubb-i-vår-medverkar-15-april/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Helena Bergström Ansluter Till Humorgruppen Stallets Måndagsklubb I Vår - Medverkar 15 April!

Nu är gästlistan komplett inför humorgruppen Stallets måndagsklubb på Rival i Stockholm som har premiär den 11 mars. Idag är det klart att stjärnregissören och skådespelerskan Helena Bergström ansluter till flocken den 15 april. Även William Spetz, Sissela Kyle, Fredrik Lindström, Johan Glans, Babben Larsson och Kristian Luuk medverkar under våren. Missa inte Stallet och Babben Larsson i TV4 Nyhetsmorgon den 9 mars!

- Det ska bli så oerhört roligt att jobba ihop!, hälsar Helena Bergström.

Stallets medlemmar är i grunden gjorda för att leva i flock. Det vill vara med varandra, är bra på att läsa kroppsspråk och är vaksamma och reagerar med att fly eller försvara sig när något oväntat inträffar. Samspelet med såväl varandra som andra arter har stor betydelse för utvecklingen av socialt beteende och risken för skador vid blandning är inte lika stor som många tror. Så vad händer egentligen när flockens sammansättning utmanas och förändras? Det undersöker Stallet i sin måndagsklubb på Rival i Stockholm i vår, tillsammans med ett antal väl utvalda gäster.

Speldatum
11 mars - Stockholm, Rival (gäst: William Spetz)?
18 mars - Stockholm, Rival (gäst: Sissela Kyle)?
25 mars - Stockholm, Rival (gäst: William Spetz)?
1 april - Stockholm, Rival (gäst: Fredrik Lindström)?
8 april - Stockholm, Rival (gäst: Johan Glans)?
15 april - Stockholm, Rival (gäst Helena Bergström)?
29 april - Stockholm, Rival (gäst: Babben Larsson)?
6 maj - Stockholm, Rival (gäst: Kristian Luuk)

Premiären för "En föreställning om flockbeteende" går av stapeln måndagen den 11 mars på Rival i Stockholm.

Manus: Stallet
Regi: Sissela Kyle

Följ Stallet
Instagram @humorstallet
facebook.com/HUMORSTALLET/
www.humorstallet.se

Kort om Stallet
Stallet är en humorgrupp som består av Isabella Posse Boquist, Linn Mannheimer, Isabelle Riddez, Elin Thomasdotter Extor och Anni Tuikka.

Gruppen bildades 2013 och debuterade samma år med föreställningen "Beige" på Lund Comedy Festival. "Beige" har sedan dess satts upp i Stockholm, Malmö och Lund. 2014 hade Stallet premiär med föreställningen "Väskan", även denna på Lund Comedy Festival. Gruppen har dessutom uppträtt på Malmöfestivalen med en "Best-of-föreställning", som de själva anser vara en av deras bästa.

Stallet har skrivit och spelat in radioprogrammen "Stallets julspecial"(2014), "Studio Vera" (2015) samt sommarföljetongen "Kabyssen" (2015) i P3.

Hösten 2016 hade "Trettiplus" premiär på SVT, en hyllad och prisad sketchkomediserie om livet som ofrivilligt vuxen av och med Stallet. Innan serien hade börjat visas beställde SVT säsong 2 som hade premiär under våren 2017. "Trettiplus" belönades med det svenska humorpriset för Bästa Humorprogram 2017, programmet var även nominerat till TV-priset Kristallen i samma kategori.

Det sägs att Stallet tillför en vriden humor där fokus ligger på igenkänning, sketcher och komiska musiknummer. Annars tror de sig också tillföra andra saker såsom glädje och hopp.

Deras senaste humorshow "Alla hästar hemma" finns på svtplay.se/alla-hastar-hemma

Anni Tuikka
Norrländsk halvfinne som hamnat i Malmö. Konstnär och färgfetischist som får många förfrågningar att måla hundporträtt i olja, framför allt från Elin, men som föredrar abstrakta hästar. Balanserar kladdandet med att skriva manus och tramsa med Stallet.

Elin Thomasdotter Extor
Hallänning som bor i Malmö. Lajvar även kulturtantslivet på Österlen. Extrovert asocial som mest vill vara med sin dvärgschnauzer, titta på TV-serier och skriva humor.

Isabelle Riddez
Semilockig, snacksalig Stockholmare som till sin stora glädje fann likasinnade skojare i Lund back in the days (sedermera Stallet). Lever drömmen, för både manusförfattande och skådespeleri står på livsagendan. Utöver att ha det allmänt trevligt.

Linn Mannheimer
Skåning som trivs oerhört bra på västkusten men ändå bosatt sig i öst i huvudstaden. Älskar att göra TV men gillar smör ännu mer. Hund hellre än katt, kväll hellre än morgon, roligt hellre än tråkigt.

Isabella Posse Boquist
Malmöbo med karaktäristiskt brunt hår och lugg sedan födseln. Teaterproducent och hobbykeramiker som mixar upp den pretentiösa kulturauran med att skriva humor i Stallet.

Biljettinformation
Biljetter säljs via blixten.se/stallet

För mer information vänligen kontakta
Sandra Nordin, Blixten & Co, 0706-973959, sandra@blixten.se

Warning: getimagesize(./spegeln-mirror-vinnare-av-designpriset-born-classic/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Spegeln Mirror Vinnare Av Designpriset Born Classic

Vinnare av Born Classic, Stockholm Furniture & Light Fairs nya designpris, är spegeln Mirror, producerad av Swedese och formgiven av Front. Born Classic är ett samarbete med auktionshuset Bukowskis som utgör jury; Eva Seeman, Henrik Åberg och Jonatan Jahn .

Juryns motivering lyder:

Med utgångspunkt i en relevant och hållbar produktion har Swedese och Front skapat en spegel av spillmaterial med skulpturala kvaliteter och stark karaktär. Utförd i en limiterad upplaga, kan spegeln bli en framtida klassiker och ett potentiellt samlarobjekt. 

Vinnare Born Classic 2019
Spegeln Mirror
Producerad av Swedese
Formgiven av Front

Utmärkelsen går till en ny produkt som har kvaliteter att bli en designklassiker. Produkten ska vara formgiven av en designer eller tillverkad av en producent från Skandinavien.

För mer information besök www.stockholmfurniturefair.com eller kontakta:
Cecilia Nyberg, projektchef, tel +46 8 749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se
Lotta Signeul, pr-ansvarig, tel +46 8 749 43 36, lotta.signeul@stockholmsmassan.se

Warning: getimagesize(./måns-zelmerlöw-och-john-lundvik-gör-succe-i-england/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Måns Zelmerlöw Och John Lundvik Gör Succé I England

John Lundvik superaktuell då han tävlar i Svenska Melodifestivalen i Lidköping om någon vecka.
Men redan i går kväll fredag säkrade han en biljett till Tel Aviv som låtskrivare oavsett hur de än går i svenska Melodifestivalen. Hans låt "Bigger Than Us" som han skrivit tillsammans med Jonas Thander, Anna-Klara Folin och Laurell Barker vann brittiska uttagningen BBC Eurovision You Decide. Låten framfördes av artisten Michel Rise. 

"Låten Bigger Than Us har varit en del av mitt hjärta sedan första ton under skapandet av den. Och det känns speciellt extra kul att den gått till en så fin människa, artist och sångare som Michael Rise. Michael är en värdig vinnare och det ska bli spännande att se vad han och låten kan göra i ESC. Jag önskar honom varmt Lycka till"
- John Lundvik 

John Lundvik fick fira segern med en annan svensk artist som gjorde stor succé - Måns Zelmerlöw när han för andra året programledde BBC's Eurovision You Decide tillsammans med Mel Giedroyc. Twitter exploderade efter Måns mash up medley av klassiska brittiska Eurovison låtar. 

"Måns ringning a mash up of UK Eurovision entries is everything I never knew I needed. 
I LOVE THIS GUY" - Erin 

"Måns Zelmerlöw is a talented bloke. The BBC or whoever should nab him" - Paul Alexander 

"I can't be the only one who'd pay to see Måns just do a one man show performing every Eurovision song right?"
- Callum James Littlemore

"And there we have it, a Måns Medley if you will. More of those please. #EurovisionYouDecide" - Tom

"Didn't think watching #EurovisionYouDecide was going to be very entertaining but that Måns medley was brill"
- Your runaway brideSe klippet på BBC här 

För mer information och kontakt med artisterna , hör av dig till oss på PR & Beyond:

Helene Wigren, PR & Beyond
helene.wigren@prbeyond.se

Anna von Friedrichs Grängsjö
anna.vfg@prbeyond.se

Warning: getimagesize(./grammis-vinnaren-hurula-släpper-nya-singeln-järnvägsbron-från-kommande-album/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Grammis-Vinnaren Hurula Släpper Nya Singeln Järnvägsbron Från Kommande Album!

LYSSNA: https://SonyMusic.lnk.to/HurulaJarnvagsbronJag är övertygad att kreativiteten står över det beräknade. Därför följer jag alla infall, låter det bli brokigt och kanske svårt att förstå för andra. Texterna jag skriver blir fragmentariska, så som tankar är. Jag tänker inte låtsas att min musik är nåt annat än en kroppslig reaktion.

Idag den 8 februari släpper Hurula nya singeln Järnvägsbron från kommande albumet Klass som har release den 22 februari. Igår vann även Hurula pris på Grammisgalan i kategorin Årets Rock.

I vår åker Hurula ut på klubbturné (nästan utsåld) med start i Stockholm, se datum här:

22 Mars Stockholm, Berns
4 April Göteborg, Trädgår´n
5 April Lund, MejerietInnan jul släppte Hurula första singeln Självmedicinering inkl. bonuslåtenInte min son från hans kommande album Klass som har release den 22 februari. Albumet är Hurulas mest personliga hittills, med latar och texter som kommer närmare den känslomässiga brännpunkten som utgor karnan i hans musik an vad han nagonsin gjort tidigare.

FÖLJ HURULA:
https://www.facebook.com/hurulaofficial
https://www.instagram.com/hurula__/

Warning: getimagesize(./miriam-bryant-avslutar-grönans-konsertsommar/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Miriam Bryant Avslutar Grönans Konsertsommar

Hon är den första någonsin som samtidigt intagit första, andra och tredje platsen på Svensktoppen. Med hitlåtar som "Push Play", "Ett sista glas" och "Black Car" har hon blivit en av svenska pophimlens starkast lysande stjärnor. Med "Black Car" tog hon även hem vinsten i kategorin Årets Låt på P3 Guld-galan 2017. I år är det vi som tar hem vinsten när Miriam Bryant avslutar hela Gröna Lunds konsertsommar fredagen den 27 september.

Året var 2012 när Miriam Bryant släppte sin första singel "Finder's Keepers", snabbt följd av "Push Play" 2013 och "Dragon" 2014. Efter sin medverkan i TV4:s "Så Mycket Bättre" 2015 glänste hon högst på Spotifys topplistor, med hela sex låtar på topp 100, vilket få andra artister har lyckats uppnå. Hon tog hem en P3 Guld-vinst i kategorin Årets Låt för "Black Car" 2017 och nominerades till en Grammis i kategorin Årets Låt 2018 för "Rocket". Hon hyllades unisont för sitt sommarprat i P1 Sommar 2017 och under 2018 har vi även hört henne i Markus Krunegård-samarbetet "O A O A E vi förlorade" och NEIKED-samarbetet "How Did I Find You". Förra sommaren gjorde hon bara ett enda framträdande på svensk mark, men i år ger hon sig ut på turné. Det ärorika uppdraget att avsluta hela Gröna Lunds konsertsommar har denna gång gått till Miriam Bryant, när hon fredagen den 27 september kliver ut på Stora Scen.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

KONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Mustasch - 3 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Sarah Klang - 10 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Carly Rae Jepsen - 17 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Pale Honey - 4 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Peter Jöback - 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Sting - 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Dropkick Murphys - 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Miriam Bryant - 27 september kl. 20.00 på Stora Scen

Warning: getimagesize(./kreugers-motoryacht-loris-flyttar-in-på-allt-för-sjön-tillsammans-med-100-årsfirande-båtklubb/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Kreugers Motoryacht Loris Flyttar In På Allt För Sjön Tillsammans Med 100-Årsfirande Båtklubb

Ivar Kreugers motoryacht Loris är byggd i klassisk jugendstil med fernissad mahogny och blänkande beslag. Hollywoodstjärnor och kungligheter har färdats ombord. I år flyttar Loris in på Allt för Sjön tillsammans med Heleneborgs Båtklubb. Klubben firar 100 år och tar med sig båthistoria - i full skala - till Classic Boat Show på båtmässan Allt för Sjön den 1-10 mars.Pålsundet är den idylliska kanalen mellan Södermalm och Långholmen i Stockholm. Där finns Heleneborgs Båtklubb - med Sveriges och kanske världens största samling av veteranbåtar.

Till klubbens hundraårsjubileum återskapas en del av Pålsundet inomhus på Allt för Sjön. Vid en drygt 60 meter lång brygga visas  ett 20-tal av klubbens klassiska båtar.

- Det är en historisk exposé med båtar från alla decennier under nittonhundratalet. Det är båtar av kända konstruktörer som Gideon Forsberg, Knut Ljungberg, CG Pettersson och många fler, säger Mats Arrhénborg som är medlem i klubben och äger båten Loris tillsammans med Ilona Orgmets.

En del av klubbhuset byggs också upp på mässan.

- Vi försöker bygga upp en bit av Pålsundet och återskapa den känsla som finns hos båtklubben, som är en viktig del av Stockholms båt- och kulturliv. Heleneborgs Båtklubb är en klassisk båtklubb där vanligt folk har råd att ha sin båt, säger Mats Arrhénborg.

- Vi värnar om den världsunika marinhistoriska miljön i sundet och är dessutom miljöcertifierade och arbetar för att uppfylla högt ställda miljömål, säger han.

Klubben är inriktad på veteranbåtar, framförallt träbåtar. Men även plastbåtar får plats och några av dem följer med till mässan.

Mats Arrhénborgs egen båt, Loris, får en egen monter. Båtens historia går tillbaka till tiden före första världskriget. Då lät industrimagnaten Ivar Kreuger bygga båten. Hollywoodstjärnor som Greta Garbo och Mary Pickford och Douglas Fairbanks färdades ombord liksom flera av dåtidens kungligheter.

Båten har också en unik design, den är en lång, låg och smal så kallad speedyacht som gör 27 knop. Det gör den till en av skärgårdens snabbaste veteranbåtar.

- Ivar Kreuger var en man som hade bråttom, säger Mats Arrhénborg.

Under Classic Boat Show kommer Mats Arrhénborg och många andra medlemmar från båtklubben att vara på plats för att träffa mässbesökare och berätta om båtarna, klubben och Pålsundet.

Allt för sjön pågår den 1-10 mars 2019 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Bilder finns i Stockholmsmässans bildbank

För mer information besök www.alltforsjon.se eller kontakta:

Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se, 08-749 43 85

Pär Jonasson, pressansvarig Stockholmsmässan, par.jonasson@stockholmsmassan.se 08-749 44 17

Warning: getimagesize(./efter-succen-jubël-är-tillbaka-med-nya-singeln-teenage-minds-release-8-februari/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Efter Succén; Jubël Är Tillbaka Med Nya Singeln Teenage Minds Release 8 Februari.

Bandet Jubël består av Sebastian Atas och Victor Sjöström som båda kommer från Halmstad. Där har de skrivit, producerat och släppt musik tillsammans i många år innan Jubël bildades, det var först när duon hittade och utvecklade ett nytt sound som Jubël blev till.

 - Vårt sound är modernt, organiskt med en elektronisk tvist. Vi vill skapa en unik dynamik och det kan vi verkligen göra med våra olika musikaliska erfarenheter och bakgrunder. Vi gör all musik tillsammans och Sebastian frontar och sjunger, förklarar Victor.

År 2017 fick bandet framgång med singeln Illusion som var med i en global HM-kampanj, men genombrott kom med covern Dancing in the moonlight (original King Harvest 1972) som fick stora framgångar både i Sverige men även internationellt. Låten har över 34 miljoner streams på Spotify och under sommaren 2018 låg den på Spotifys topp 50-lista i hela fem länder. I Sverige var den streamingtjänstens femte mest spelade låt och hördes även på svensk och internationell radio.

- Vi hade en riktigt bra känsla när vi gjorde låten och vi hoppades såklart att vi skulle kunna förmedla den känslan vidare till lyssnaren. Och det gjorde vi, responsen blev enorm. Vi var lite nervösa när upphovsmannen King Harvest kontaktade oss men det visade sig att han verkligen gillade vår version och var glad att nya generationer har tagit till sig låten. Det var en helt sjuk mäktig känsla, säger Sebastian.

Under våren kommer det släppas ny musik från bandet, närmast singeln Teenage Minds som släpps 8 februari. Låten är en love-story som handlar om att vilja hitta tillbaka till sin ungdomskärlek. - Vi ville skriva en låt med varm organisk ljudbild med mentala bilder av en Amerikansk roadmovie, förklarar bandet. 

Lyssna på Jubël
Hälsning från King Harvest
Följ Jubël

Warning: getimagesize(./talangen-frida-green-släpper-debutsingeln-beat-em-up/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Talangen Frida Green Släpper Debutsingeln "beat Em Up".

Likt en frisk fläkt från Österlen fångade Frida Green det svenska folket med sin tolkning av Sias "Chandelier" i första deltävlingen av Talang 2018. -Detta är bland det bästa jag har hört, utbrast Bianca Ingrosso! Lovord som gjorde Frida sällskap fram till finalen av programmet.

Känner du igen rösten så kan det bero på att hört den tidigare i hits som Johnny G (The Guidetti Song) av Badpojken. Men nu är det Fridas tur. -Äntligen har det blivit dags för mig att släppa något eget, hälsar en glad Frida Green från Skåne. Likt andra kvinnliga artister med stora röster (Shirin, Renaida) så är Frida signad till Cardiac Records och hemmahörande i Ystad. Utöver sitt hårda arbete med sin musikaliska karriär, så hittas hon även i kassan i den lokala matbutiken.

Frida är redo för sitt stora genombrott som vi hoppas blir under 2019. "Beat Em Up" är skriven av bl a SHIRIN, Michael Saxell och Fredrik Andersson och är en fantastisk låt med retro-vibes uppburen av en sångröst som går rakt in i själen! En unik men ändå modern låt, som har ett sound som berör!

-Här kommer en kärleksfull käftsmäll, en gåva från mig till den bransch jag gett mig in i. Hoppas att ni är redo, för det är jag avslutar Frida.

Singeln "Beat Em Up" släpps idag den 8 februari, 2019

Följ Frida här:
FB
Instagram

Warning: getimagesize(./thomas-stenström-tillbaka-med-nya-singeln-adios-amigos/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Thomas Stenström Tillbaka Med Nya Singeln "adios Amigos"

Idag 8 februari är Thomas Stenström är äntligen tillbaka med ny musik och släpper första singeln "Adios Amigos" från kommande EP:n. Adios Amigos handlar om när allt är förlorat så finns det oftast några eller någon som blundar för det och maxar ändå. I vintras signade Thomas med Sony Music och under hela året väntar massa ny musik.

Lyssna: https://ThomasStenstrom.lnk.to/AdiosAmigos

- Jag lägger ner oförsvarligt mycket känslor och all min tid på min musik. Gänget på Sony verkar göra samma sak vilket gör mig sjukt peppad. Ambitionen är så skyhög att det blir pinsamt att skriva ner. - Thomas Stenström

Thomas Stenström blev först uppmärksammad 2010, då han mottog det prestigefyllda Ted Gärdestad-stipendiet. Skivkontrakt skrevs med Roxy Recordings och genombrottet kom redan med debutsingeln "Detsamma" som släpptes 2011. Året därefter kom debutalbumet "Nåt annat, nån annanstans". Det var dock först 2014 som Thomas slog igenom stort hos svenska folket. Albumet "Fulkultur" sålde guld och singeln "Slå mig hårt i ansiktet" har idag streamats över 36 miljoner. Låten skar i alla lager och gick rakt igenom allsångshäftena, indieklubbarna, karaokemaskinerna till barnen på skolavslutningarna. Efter det spenderade Thomas knappt ett knappt år i studion med vännerna David Axelsson, Johan Jonasson och Björn Yttling för att färdigställa nya albumet "Rör inte min kompis", vilken släpptes i början av januari 2017, följt av en omfattande turné.

Thomas har gått igenom flera varv av självkritik och eufori när det kommer till sitt musikskapande. Han har gjort sina tiotusen timmar. Med 3 album och 4 singlar och samarbeten med några av Sveriges främsta artister i ryggen är det dags att ta nästa kliv i artistkarriären. Det är en mognare Thomas vi får höra i år som levererar välproducerade dansanta svenska popmelodier.

- Mitt sound har väl precis som jag mognat något. Det är mer låtar som drar mot ordentliga popmelodier mer än pubertal indierock. Jag skriver fortfarande låtar om mig och mina historier och lyckas jag kanske det kan handla om nån annans med. - Thomas Stenström

Följ Thomas: Instagram | Facebook | Youtube