Warning: getimagesize(./brockhampton-släpper-sitt-femte-album-ginger-ute-nu/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Brockhampton Släpper Sitt Femte Album Ginger - Ute Nu

Se nya videon "NO HALO" här

Lyssna på albumet GINGER härLIVESTREAM: FRIDAY THERAPY (23 aug 16.00) på YouTube
"BROCKHAMPTON's rise feels like a shift in hip-hop culture" - Vulture

"a chaotic house party where every voice is valued" - Rolling Stone

"Every generation has a boy band, today it's BROCKHAMPTON" - Entertainment Weekly

"the next biggest thing in a hip-hop dominated pop landscape" - BillboardIdag släpper hiphopkollektivet BROCKHAMPTON sitt femte studioalbum GINGER. Albumet är nästa kapitel i den amerikanska gruppens snabba framväxt och utveckling under de senaste två åren. Efter att ha släppt tre studioalbum under 2017 debuterade bandets album iridescence på förstaplatsen på Billboard 200 och flertalet R&B/Hiphop-listor förra året. Gruppen turnerade också världen runt under 2018, och sålde bl.a. ut shower i Europa, Australien och Nya Zeeland.

Det nya albumet släpps via Question Everything/RCA Records och innehåller även tidigare släppta "IF YOU PRAY RIGHT", "I BEEN BORN AGAIN", och "BOY BYE".

Dagen innan albumsläppet, den 22 augusti, släppte BROCKHAMPTON sin nya video "NO HALO", tillsammans med artisten Deb Never.

Tidigare i veckan gick gruppen också ut med nyheten att de gör en specialshow kring releasen, FRIDAY THERAPY, fredag 23 augusti i Los Angeles med flera gästartister och detta blir deras första liveframträdande av det nya albumet. FRIDAY THERAPY kommer att livestreamas på gruppens Youtubekanal. De kommer även köra ett set på Tyler, The Creator's åttonde Camp Flog Gnaw Carnival där även artister som Solange, H.E.R, YG och Tyler själv kommer att uppträda. Låtlista GINGER

1. NO HALO

2. SUGAR

3. BOY BYE

4. HEAVEN BELONGS TO YOU

5. ST. PERCY

6. IF YOU PRAY RIGHT

7. DEARLY DEPARTED

8. I BEEN BORN AGAIN

9. GINGER

10. BIG BOY

11. LOVE ME FOR LIFE

12. VICTOR ROBERTS

Följ BROCKHAMPTON:

Hemsida


Facebook


Twitter


Instagram


Youtube


Soundcloud

Warning: getimagesize(./pussy-riots-föreställning-riot-days-på-skandinavisk-turne/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Pussy Riots Föreställning Riot Days På Skandinavisk Turné

"Pussy Riot är en intensiv smocka i solarplexus - och omöjlig att slita ögonen från"


Så skrev Östersunds-Posten i sin recension av Pussy Riots föreställning Riot Days som sattes upp under Storsjöyran för en knapp månad sedan. Nu är det klart att det ryska aktivist- och konstnärskollektivet kommer tillbaka i höst för en skandinavisk turné.

Bara dagar innan det var dags för festival på svensk mark greps Pussy Riots frontfigur Maria "Masja" Aljochina och 1500 andra demonstranter under en protest i Moskva mot att oppositionspolitiker inte tilläts delta i lokalval. Efter två dagar i häktet släpptes hon mot en böter på 150 000 rubel.

Det feministiska punk- och konstnärskollektivet blev världsberömt efter sin protestaktion mot Vladimir Putin i Moskva 2012. En regimkritisk "punkbön" som resulterade i fängelse för tre av medlemmarna, ovan nämnda Maria "Masja" Aljochina, Nadja Tolokonnikova och Jekaterina Samutsevitj. En dom som under de två år de satt fängslade kritiserades hårt av omvärlden. Artister som Paul McCartney, Björk och Madonna hörde till de som slöt upp till Pussy Riots försvar.

Om tiden i fängelse har Maria "Masja" Aljochina skrivit boken Riot Days som gavs ut på svenska i höstas. Baserat på boken turnerar Pussy Riot i år med en föreställning där punk, electronica, teater, dokumentärfoto och protest förenas. En show lika intensivt kompromisslös som Pussy Riots politiska övertygelse.

Showen har turnerat i USA och Europa till översvallande recensioner. I höst är det dags för en skandinavisk turné på 10 datum. I Sverige blir det nedslag i Stockholm, Göteborg, Lund, Uppsala, Norrköping och Umeå.
Pussy Riot - Riot Days Scandinavian Tour 2019

11/11 Bergen (NO), Landmark
12/11 Stavanger (NO), Folken
13/11 Oslo (NO), Parkteatret
15/11 Umeå, Droskan
16/11 Norrköping, Arbis
17/11 Stockholm, Debaser
18/11 Uppsala, Katalin
20/11 Göteborg, Pustervik
22/11 Lund, Mejeriet
23/11 Köpenhamn (DK), Vega
Kontakt:
Pontus Sillrén, turnéproducent
pontus@unitedstage.se
+46 70 298 00 62

Anders Teglund, presskontakt
anders@tegpublishing.se
+ 46 73 052 95 91

Warning: getimagesize(./ingen-vinter-utan-sarah-dawn-finer/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Ingen Vinter Utan Sarah Dawn Finer!

I fjol blev det ett kärt återseende för Sarah Dawn Finers älskade vinterkonserter där hon bjuder på en musikupplevelse som inte lämnar någon oberörd. Med sig har hon ett femmannaband bestående av Sveriges främsta musiker. Efter förra årets slutsålda succé, som enbart landade i tre städer, är det nu klart att "Winter Songs" kommer åka på en omfattande turné i år och landa i tolv städer. Turnén startar den 22 november i Örebro, därefter åker den vidare till ytterligare elva städer, bland annat Jönköping, Uppsala, Gävle, Umeå och Kalmar. Biljetterna släpps den 26 augusti kl. 10:00.

- Det är en ynnest att kunna göra livekonserter igen! Nu när jag varit ute i sommar och spelat mitt originalmaterial utomhus, så längtar jag efter att få spela mitt vintermaterial igen i dessa fina konsertarenor samt att denna gång infria publikens önskemål och kunna åka till fler städer. Att få sjunga dessa vackra låtar och texter, med detta magiska band, är det bästa jag vet,hälsar Sarah.
Sarah Dawn Finers vinterkonserter har i flera år varit stora publik- och kritikerfavoriter, men som på grund av sjukdom ställdes in 2016. I fjol gjorde succén comeback med enbart fem exklusiva spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, som alla var utsålda.
GP skrev bland annat"Få artister bottnar på samma sätt som Sarah Dawn Finer gör i de känslor hon sjunger om, det finns alltid något mer därunder den sköna rösten och den klockrena fraseringen"och delade ut 4 i betyg.
Nu är det klart att Sarah åker ut på vägarna i år igen, och den här gången till 12 olika städer runt om i Sverige, med turnén "Winter Songs".
Kvällen är fylld av originalmusik men även tolkningar varvat med berättelser från Sarahs egna, personliga upplevelser genom åren. De flesta låtar som framförs är hämtade från hennes två klassiska vinterskivor "Vinterland" och "Winterland".
Med sig har hon Sveriges mest meriterade musiker; Jesper Nordenström (keyboard), Per Lindvall (trummor), Lovisa Samuelsson (keys, sång), Ola Gustafsson (gitarr) och Fredrik Jonsson (bas).
"Winter Songs" startar i Örebro den 22 november på Conventum Kongress och avslutar i Kalmarsalen den 19 december. Däremellan stannar Sarah Dawn Finer till i Jönköping, Varberg, Stockholm, Uppsala, Gävle, Luleå, Umeå, Helsingborg, Malmö och Göteborg.

Turnéplan

22 november - Örebro, Conventum Kongress
23 november - Jönköpings Konserthus
29 november - Varberg, Arena Varberg
30 november - Stockholm Waterfront
1 december - Uppsala, UKK
3 december - Gävle Konserthus
6 december - Luleå, Kulturens hus
7 december - Umeå, Idunteatern
12 december - Helsingborgs Konserthus
13 december - Malmö Live
14 december - Malmö Live
17 december - Göteborg, Rondo
19 december - Kalmar, Kalmarsalen
Facebook facebook.com/SDFOfficial
Instagram @sdfinerofficial
Twitter @sarahdfiner
Biljettinformation
Biljetterna släpps den 26 augusti kl. 10:00 via Blixten.se

Pressbilder
Pressbilder finns på www.mynewsdesk.com/se/blixtenco

Kontaktuppgifter
För mer information eller intervjuförfrågningar vänligen kontakta Sandra Nordin, 0706-973959, sandra@blixten.se

Warning: getimagesize(./föreställningen-världens-historia-går-in-i-unik-fjärde-säsong/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Föreställningen Världens Historia Går In I Unik Fjärde Säsong

"Världens Historia" har blivit världens skrattsuccé och det med ett så allvarligt tema som klimathotet och människans historia. Nu fortsätter succén och biljetter släpps till nya shower i nya städer när föreställningen Väldens Historia går in i en unik fjärde säsong till våren. Höstens föreställningar säljer i rasande takt och premiärveckan är redan slutsåld.

"Responsen på "Världens Historia" har varit överväldigande och jag tror aldrig jag upplevt att en föreställning har legat så i tiden som denna. Mänskligheten är på väg mot sin egen undergång på en klimatkompenserad el-scooter i tron om att man gjort tillräckligt", säger Måns Möller. "Vi har helt enkelt skruvat upp allt ett snäpp för att få folk att vakna till".

Får man skämta om allt?

"Populister, klimatförnekare och politiker vill inte lära sig av historiens alla misstag men klimathotet är på riktigt och alldeles för viktigt för att inte skoja om. Därför tänkte vi att då får vi göra en standupshow, "Världens Historia", där vi med fakta och skratt får folk att både garva och förstå allvaret. Och då krävs det minst två humorister!" säger Özz Nûjen.

Föreställningen har hyllats unisont av recensenter och publik och har sålt över 65 000 biljetter. Den 23 oktober är det nypremiär på hösten och vi rivstartar i Stockholm på Rival innan den åker vidare ut i landet.

"Världens Historia" kan ses till våren på följande platser:

05 Feb - Gotland, Wisby Strand NYPREMIÄR!
07 Feb - Kalmar, KalmarSalen
08 Feb - Växjö, Växjö Konserthus
09 Feb - Norrköping, Flygeln
14 Feb - Vara, Vara Konserthus
16 Feb - Uppsala, Uppsala Stadsteater
06 Mars - Ängelholm, JarlKulle
07 Mars - Karlskrona, Konserthusteatern
08 Mars - Karlshamn, Karlshamns Stadsteater
12 Mars - Skövde, Stadsteatern
13 Mars - Jönköping, Jönköpings Konserthus
21 Mars - Nyköping, Culturum
22 Mars - Karlstad, Scalateatern
27 Mars - Linköping, Crusellhallen
28 Mars - Örebro, Örebro Konserthus
01 April - Västerås, Västerås Konserthus

Biljetter:
Biljetter till "Världens Historia" våren 2020 släpps fredag 23 augusti kl 10.00 via www.världenshistoria.com.

Producent:Lasse Karlsson, Lifeline, lasse.karlsson@lifeline.se
Michael Henriksson, Lifeline, michael.henriksson@lifeline.se

Följ Özz & Måns på deras sociala kanaler för senaste nytt!
Måns Möller Instagram/Facebook Özz Nûjen Instagram/Facebook

Bif högupplösta bilder för nedladdning.
För mer info och kontakt med Måns och Özz, hör av dig till PR & Beyond:

Helene Wigren, 070-752 76 05, helene.wigren@prbeyond.se
Anna Rosdahl, 070-637 26 56, anna.rosdahl@prbeyond.se

Warning: getimagesize(./melissa-horn-släpper-nya-singeln-för-varje-gång-idag/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Melissa Horn Släpper Nya Singeln "för Varje Gång" Idag

Idag släpper Melissa Horn singeln "För varje gång" från kommande albumet Konstgjord Andning som släpps den 13 september. 

LYSSNA: https://MelissaHorn.lnk.to/Forvarjegang

Det är alltid kul att släppa musik som är nyskriven. "För varje gång" är det. Den kom till en kväll under slutet av skivinspelningen. Jag ville skriva om råheten som kan uppstå i relationer som fortsätter pågå trots att dom kanske egentligen redan är över. Jag minns att vi spelade in den bara nån dag senare och hur glada vi var över att den direkt hittade hem. Det bor en massa omedvetna influenser i produktionen och nya ljudkällor som gör låten både skev och varm. Mitt gamla sound är där men liksom i en annan, nyare kostym. - Melissa. 

Melissa Horn är en av Sveriges mest älskade artister och har med sina fem tidigare studioalbum sålt guld respektive platina samt belönats med flertal grammisnomineringar och topplistplaceringar. I höst ger sig Melissa ut på en omfattande nordisk turné med 50 stopp. För turnéinformation samt biljetter se här. 

FÖLJ MELISSA: Facebook I Instagram 

Warning: getimagesize(./ny-peppy-pals-ep-alla-får-vara-med-ute-nu-lär-barn-om-känslor-och-vänskap/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Ny Peppy Pals Ep "alla Får Vara Med" Ute Nu - Lär Barn Om Känslor Och Vänskap

Ny Peppy Pals-EP ute nu - sånger & berättelser som lär barn om känslor och vänskap. 

Peppy Pals är prisbelönta för sina appar, böcker, filmer och aktiviteter som genom lek och humor hjälper barn utveckla sina sociala och emotionella förmågor. Nu kommer för första gången musik i samma anda - fem lekfulla låtar som handlar om teman som vänskap, omtänksamhet och samarbete. EP:n "Alla får vara med" släpps den 23 augusti på Spotify, Apple Music, Storytel och andra streamingplattformar, tillsammans med en samling musikvideos på bland annat YouTube.

LYSSNA HÄR


"Barn älskar musik och humor och vi har alltid drömt om att skapa humoristiska låtar som får barnen att skratta och dansa. Samtidigt har vi sett att hela familjen nynnar till dessa låtar med sångtext om livets viktiga värderingar." säger Rosie Linder, grundare av Peppy Pals.

Låtarna är producerade i pop, rock och country-stil och följer en serie ljudböcker som släppts tidigare i år på Spotify och Storytel. Berättelserna handlar om de fem könsneutrala djurvännerna Reggy, Gabby, Izzy, Sammy och Kelly som alla har olika personligheter och attribut. De umgås och leker ihop, och vi vår följa deras äventyr i berättelser baserat på ett koncept som enligt forskning ska förbättra barns EQ.

Peppy Pals startades 2014 och har sedan dess laddats ner i över 150 länder med serier lanserade på Youtube och Viaplay. Förra året investerade LEGO Ventures i Peppy Pals, vars vision är att skapa en "värld utan mobbing, hat och utanförskap". Ljudböckerna är baserade på Peppy Pals-appen som används av barn både i utbildningssyfte och på fritiden.

Konceptet har producerats med psykologer och forskare i syfte att hjälpa barnen förstå sina egna och andras känslor bättre, förbättra sin förmåga att hantera konflikter och temperament, utveckla bättre relationer, kontrollera sina impulser, och öka sin psykiska hälsa och självkänsla överlag. Med könsneutrala karaktärer som alla har sin egen personlighet har berättelser skapats som hela familjen kan relatera till och känna igen sig i.

Feedback från föräldrar:

"Min snart 2-åriga dotter älskar detta! Jag gillar speciellt att Peppy Pals hanterar frustration och besvikelse, två komplexa men vanliga känslor för småbarn"

"Jag fick väldigt bra respons från mina söner när de spelade Peppy Pals. De älskar djuren, kan identifiera sig med dem och kan enkelt sätta sig in i deras situation. Under spelets gång och även efteråt hade vi långa diskussioner om saker som som vi normalt aldrig pratar om i vår familj! Bra jobbat och jag skulle verkligen rekommendera Peppy Pals till alla"

För mer information: mikaela.zimdahl@sonymusic.com

Warning: getimagesize(./störst-av-allt-blir-teater-med-nour-el-refai-i-huvudrollen-från-storsuccen-av-malin-persson-giolito/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

"störst Av Allt" Blir Teater Med Nour El Refai I Huvudrollen - Från Storsuccén Av Malin Persson Giolito!

Rättegångsdramat "Störst av allt" av Malin Persson Giolito har rönt framgång efter framgång sedan den utkom 2016. Nu - 3 år efter boksläppet - står det klart att Störst av allt blir teaterföreställning med ingen mindre än Nour El Refai, i en monolog som framarbetas, dramatiseras och regisseras av Paula Stenström Öhman. Premiär 28/2 på Rival i Stockholm - biljetterna släpps på måndag 26 aug kl. 08:00!

Den 28 februari 2020 är det premiär för scenföreställningen Störst av allt. På scen ser vi Nour El Refai i regi av den hyllade dramatikern & regissören Paula Stenström Öhman, och uppsättningen kan ses under hela våren 2020 på Rival i Stockholm.

Historien handlar om den unga överklasseliten och en skolskjutning vid fiktiva Djursholms allmänna gymnasium. På scen tar den sig form i ett rättegångsdrama om skuld, rätt, sanning och empati - som precis likt boken utgår helt och hållet från Majas tankar och perspektiv.

- Jag är så otroligt glad att få göra det här! Jag har fightats mot jättefina namn för att få den här rollen och nu är det på riktigt, vi är redan igång och repar och det känns redan som bland det svåraste och roligaste jag gjort, säger Nour El Refai.

Nour El Refai är skådespelare och komiker, och sina stora framgångar i humorvärlden till trots är hon inte det minsta främmande för skådespeleri, dramatik och scenkonst - El Refai har bland annat spelat Ellen Klar i Swede Hollow (Dramaten), huvudrollen som Mozart i Amadeus (Örebro Länsteater), och genomfört 70-talet föreställningar för över 28 000 med sin hyllade enmansföreställning En Komisk Depression.

Boken Störst av allt är skriven av Malin Persson Giolito, gavs först ut år 2016, och har i dagsläget sålt i över 505 000 exemplar (bara i Sverige), utgivits i 30 länder, hyllats till skyarna av internationell press och agerat förlaga till vad som kom att bli den första svenskproducerade Netflix-serien (kallad Quicksand internationellt) - som setts av miljontals människor världen över.

- "Vem talar Maja med?", undrar många av mina läsare. Och jag har alltid, ända sedan jag började skriva Störst av allt, sett hur Maja står på en teaterscen och blickar ut mot den mörka massa som är hennes publik. Hon kräver att de ska lyssna, hon tror att hon skiter i vad de tycker, men egentligen vill hon bara förstå vad det var som hände. Nu får Maja äntligen ta plats på scen. Jag hade länge tänkt mig Nour El Refai som Maja, och när producenterna berättade att de castat henne var det inte bara en dröm som gick i uppfyllelse, det var minst två, säger Malin Persson Giolito.

Störst av allt dramatiseras och regisseras av prisbelönta dramatikern & regissören Paula Stenström Öhman. Hon har mottagit både Ibsenpriset så väl som Henning Mankells Stipendium, och ligger bakom Jag tror på dig Anita (Kulturhuset Stadsteatern), People Respect Me Now (Turteatern) och Ocean (Lumor/Unga Klara), varav de båda två sistnämnda blev uttagna till anrika Scenkonstbienalen under sina respektive uppsättningsår.

- När jag sommaren 2017 sträckläste Störst av allt skrek jag rätt ut: jag älskar den, hon är skoningslös! Så det var sjukt fint att få frågan från Jonas Kahnlund på Blixten & Co som kom med idén, och Malins förtroende att omvandla hennes bok till scenföreställning. Boken är många saker för mig: en rättegångsthriller, en samhällsmassaker, en hjärtskärande kärlekshistoria - men framförallt är den Maja. Dryga, arga, överklass-bitchiga, knivskarpa, sköra, oerhört sorgsna och oerhört roliga Maja. Det är Majas röst jag försökt fånga i manus. Och ingen kan göra Maja bättre än Nour, tro mig, hon nitade det i extremt hård konkurrens, säger Paula Stenström Öhman.

Med bara ett halvår kvar till premiär har hela det konstnärliga teamet fullt upp med förberedelser och produktion i alla led - manus, scenografi, mask- & kostymdesign, musik och ljusdesign kommer ta form under den närmsta tiden och inspirationen hämtas bland annat från olika delar av Sveriges rättsväsende.

Störst av allt har premiär på Rival i Stockholm på lördag den 28 februari. Pjäsen spelas under hela våren 2020 och biljetterna släpps på måndag 26 augusti kl 08:00.

Konstnärligt team
Skådespelare - Nour El Refai
Regi och manus - Paula Stenström Öhman
Scenografi och ljusdesign - Markus Granqvist
Komposition och ljuddesign - Saemundur Grettisson
Kostymdesign - Maria Peterson
Maskdesign - Sara Klänge
Dramaturg - Eva-Maria Benavente Dahlin

Biljettinformation
www.blixten.se/storst-av-allt

Biljetterna släpps den 26 augusti kl 08:00, kostar mellan 295-795 kr och säljs endast via www.blixten.se.
Se upp för ohederliga andrahandsförsäljare och vänd dig alltid till arrangören (Blixten & Co) om du är osäker.

För mer information vänligen kontakta:
Victor Fagerquist, victor@blixten.se, 070-840 89 18
Sandra Nordin, sandra@blixten.se, 070-697 39 59

Warning: getimagesize(./first-aid-kit-släpper-två-låtar-som-en-hyllning-till-silver-jews-nyligen-avlidne-frontman-david-berman/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

First Aid Kit Släpper Två Låtar Som En Hyllning Till Silver Jews Nyligen Avlidne Frontman David Berman

Idag släpper First Aid Kit två låtar som en hyllning till nyligen avlidne David Berman, som var frontman i bandet Silver Jews. 

Lyssna här: https://FirstAidKit.lnk.to/SBRR

"Strange Beauty" är en nyskriven låt och en homage till den amerikanske musikern och poeten: "Jag tror att många av bandets fans blev lika chockade som jag över David Bermans bortgång. Det kändes helt overkligt och jag blev oerhört knäckt. För att kanalisera min sorg skrev jag 'Strange Beauty' som är en direkt hyllning till David", berättar Klara Söderberg.

And when you are gone / The world it moves on / But it's lost its strange beauty.
"Random Rules" är sedan länge en av våra absoluta favoritlåtar med Silver Jews, med en av de vackraste låttexter som nånsin författats och som kanske allra tydligast visar på hans genialitet". Vi har alltid sagt till oss själva att om vi någonsin gör en coverplatta så ska den låten vara med. Vi hoppas att de här två låtarna kan ge någon typ av tröst.

www.firstaidkitband.com

Presskontakt: Liza@border.se

Warning: getimagesize(./måns-zelmerlöw-släpper-album-och-åker-på-exklusiv-sverigeturne-i-höst/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Måns Zelmerlöw Släpper Album Och Åker På Exklusiv Sverigeturné I Höst!

Måns Zelmerlöw är äntligen tillbaka live efter en tids paus med några exklusiva datum i samband med releasen av nya albumet "TIME" i oktober, turnén gör fyra stopp i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun.

I våras bröt Måns Zelmerlöw tre års tystnad och släppte äntligen ny musik. Första singeln kom redan i mars och var en duett med Dotter "Walk with Me" - låten blev snabbt en radiohit och passerar i dagarna 7 miljoner streams.

I maj släpptes hela tre singlar inom loppet av två dagar; "Better Now", "Grow Up to Be You" och "Fuego" som alla snabbt blev stora favoriter på radio och fortfarande klättrar på listorna. Låtarna gav oss försmak på det kommande albumet "TIME" som släpps 18 oktober. Vi kan nu också bekräfta att Måns åker ut på Sverigeturné i samband med release och besöker Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun i oktober.

Måns är en av Sveriges största artister och med sig i bagaget har han en vinst i Eurovision, något många artister endast kan drömma om. Låten "Heroes" som han vann Eurovision med har idag streamats över 100 miljoner gånger på Spotify! Med sprillans ny musik har Måns etablerat sig som en av Europas största popstjärnor.

"Jag är så otroligt taggad på att komma tillbaka till Sverige och få spela på hemmaplan igen! Det är alltid bäst att spela hemma i Sverige och i höst kommer ni se att något helt nytt", säger Måns.

Turnén drar igång den 18 oktober på KB i Malmö och fortsätter sedan till Nalen i Stockholm, Falu Bowling & Krog i Falun och avslutas den 27 oktober på Trädgår'n i Göteborg. Vi längtar efter att äntligen få se Måns Zelmerlöw live på hemmaplan!

Datum:

18/10 - KB, Malmö
25/10 - Nalen, Stockholm
26/10 - Falu Bowling & Krog, Falun
27/10 - Trädgår'n, Göteborg

Biljetter släpps kl 09.00 på fredag 23 augusti via LiveNation.se

Tagga och peppa inför album och turne här på spotify

För mer information om turnén kontakta Live Nation:
Anna-Clara Olofsson
Anna-Clara.Olofsson@Livenation.se

För kontakt med Måns Zelmerlöw hör av er till:

Helene Wigren
PR & Beyond
Tel: 070-7527605
Mail Helene.wigren@prbeyond.se

Anna Rosdahl
PR & Beyond
Tel: 070-937 26 56
Mail: anna.rosdahl@prbeyond.se

Warning: getimagesize(./måns-zelmerlöw-släpper-album-och-åker-på-exklusiv-sverigeturne-i-höst/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Måns Zelmerlöw Släpper Album Och Åker På Exklusiv Sverigeturné I Höst!

Måns Zelmerlöw är äntligen tillbaka live efter en tids paus med några exklusiva datum i samband med releasen av nya albumet "TIME" i oktober, turnén gör fyra stopp i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun.

I våras bröt Måns Zelmerlöw tre års tystnad och släppte äntligen ny musik. Första singeln kom redan i mars och var en duett med Dotter "Walk with Me" - låten blev snabbt en radiohit och passerar i dagarna 7 miljoner streams.

I maj släpptes hela tre singlar inom loppet av två dagar; "Better Now", "Grow Up to Be You" och "Fuego" som alla snabbt blev stora favoriter på radio och fortfarande klättrar på listorna. Låtarna gav oss försmak på det kommande albumet "TIME" som släpps 18 oktober. Vi kan nu också bekräfta att Måns åker ut på Sverigeturné i samband med release och besöker Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun i oktober.

Måns är en av Sveriges största artister och med sig i bagaget har han en vinst i Eurovision, något många artister endast kan drömma om. Låten "Heroes" som han vann Eurovision med har idag streamats över 100 miljoner gånger på Spotify! Med sprillans ny musik har Måns etablerat sig som en av Europas största popstjärnor.

"Jag är så otroligt taggad på att komma tillbaka till Sverige och få spela på hemmaplan igen! Det är alltid bäst att spela hemma i Sverige och i höst kommer ni se att något helt nytt", säger Måns.

Turnén drar igång den 18 oktober på KB i Malmö och fortsätter sedan till Nalen i Stockholm, Falu Bowling & Krog i Falun och avslutas den 27 oktober på Trädgår'n i Göteborg. Vi längtar efter att äntligen få se Måns Zelmerlöw live på hemmaplan!

Datum:

18/10 - KB, Malmö
25/10 - Nalen, Stockholm
26/10 - Falu Bowling & Krog, Falun
27/10 - Trädgår'n, Göteborg

Biljetter släpps kl 09.00 på fredag 23 augusti via LiveNation.se

Tagga och peppa inför album och turne här på spotify

För mer information om turnén kontakta Live Nation:
Anna-Clara Olofsson
Anna-Clara.Olofsson@Livenation.se

För kontakt med Måns Zelmerlöw hör av er till:

Helene Wigren
PR & Beyond
Tel: 070-7527605
Mail Helene.wigren@prbeyond.se

Warning: getimagesize(./lars-winnerbäck-avslöjar-albumtitel-och-låtlista/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Lars Winnerbäck Avslöjar Albumtitel Och Låtlista

Oslo den 18 augusti 2019
Jag har skrivit låtar i så gott som hela mitt liv. Ändå vet jag inte hur man gör. Ändå skriver jag igen. Det här är resultatet av elva korta ögonblick när jag ansett att jag lyckats göra ord och toner av det jag går och känner och tänker på. Dom flesta ögonblicken hände på hösten 18 och vintern 19. Det blev till slut min tolfte skiva, och den fick heta "Eldtuppen".
Jag kan i efterhand bara konstatera att det kom att handla mycket om att börja om. Jag tror att jag sjunger det på tre skilda ställen på skivan. Att börja om. Inte som ett ekorrhjul, utan mer som att livet överraskar. Det är väl på det hela taget en rätt uppåt skiva. Eller, jag vet inte. Jag tycker det. För mig kan det handla om att jag skulle bli farsa igen, om att ha tonårsbarn, om äktenskap, om att passera fyrtio. Och så kärleken förstås. Den stora, den vackra och den svåra. En del ofrånkomligt neråt också såklart. Toppar och dalar verkar också blivit ett tema. En del om samhällsklimat, död och ångest. Och så en sång om Stockholm, och en hälsning från dom schweiziska alperna. Kanske känner du igen dig i något, eller så känner du bara igen mig i allt. Sånt kan ju variera. Vi får se.
Själv är jag iallafall nöjd. Det brukar inte vara länge, men den här gången har jag tagit mig god tid med skrivandet och med att försöka få ihop en helhet, ett album.
Det är inte första gången jag spelar in i Grouse Lodge studios på Irland. Alltså, vilken ynnest att få spela in live med fullt band i en sessionstudio i två veckor och slippa sitta i strumplästen i nåt litet kyffe och göra lite i taget. Jag vet att jag är en lucky bastard. Samma fantastiska band som under senaste sommarturnén. Se cred längre ner.
Jag tycker om låttexter och jag tycker om credlistor, men så himla mycket mer finns inte att säga om en skiva. Det är lite som uppsnack och intervjuer inför en sportsändning. Det är bara att gå ut och göra sitt bästa. Punkt.

I november drar vi ut på turné. 


ELDTUPPEN 2019

Tror jag hittar hem
Paradiset
Eldtuppen
Hur och vem och vad
Skulle aldrig hända oss
När jag såg dig
Vykort från Alperna
Precis det där
Död och himmel
Stockholm i okt
Hymn


Text och musik av Lars Winnerbäck
Producerad av Jerker Odelholm och Lars Winnerbäck, 2019
Lars Winnerbäck - sång, gitarr
Jerker Odelholm - bas
Jonna Löfgren - trummor, percussion, kör
Therese Johansson - sång, gitarr, percussion
Tomas Hallonsten - klaviatur, trumpet
Staffan Johansson - gitarr
Carl Ekerstam - gitarr, kör
Per Texas Johansson - saxofon (Tror jag hittar hem), klarinett (Hymn)
Skivan spelades in av Ronny Lahti i Grouse Lodge studios, på den irländska landsbygden i Westmeath, under två veckor i maj 2019. Assisterande tekniker där var Alex Borwick, och produktionsassistent och chaufför var Krille Stråth. I juni mixades skivan, igen av Ronny Lahti, i studio Pellotrone i Stockholm. Och slutligen mastrades allt av Hoffe Stannow på Cosmos Mastering.
Foton är tagna av Knotan, i omgivningarna kring studion på Irland. Akvarellen på eldtuppen är målad av Lars Winnerbäck. Omslag är designat av Karl-Magnus Boske.
Albumet ges ut av Lars Winnerbäck och hans management United Stage Artist. Manager är Anders Larsson och koordinator Lisse Andersson.
I november blir det stor arenaturné i både Sverige och Norge. Turnépremiär i gamla hemstaden Linköping och som en stor final kommer Winnerbäck för första gången till Globen i Stockholm. 

Se alla datum här.

"Eldtuppen" går att förbeställa i fysiskt format från och med nu (levereras på releasedagen 27 september):
CD eller vinyl (ett begränsat antal signerade versioner finns) finns hos Bengans, Ginza och CDON.  
Specialpaket: Signerad vinyl och unik slipmat finns här.


Kontakt:
Anders Larsson, manager

larsson@unitedstage.se

+46 (0)70-4404113

Presskontakt:
Ebba Lindqvist
brev@ebbalindqvist.se
+46 (0)70-4803300

Warning: getimagesize(./weeping-willows-på-vinterturne-för-femte-gången/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Weeping Willows På Vinterturné För Femte Gången!

Weeping Willows gör det igen! I vinter är det dags för succén "Christmas Time Has Come Tour" att åka på turné för femte gången. Aftonbladet har beskrivit konceptet som "Årets vackraste julkonsert" och den 30 november är det turnépremiär i Sandviken. Därefter följer konserter i Göteborg, Stockholm och Jönköping. Biljetterna släpps den 23 augusti kl 10.00.

År 2014 släpptes det guldskivebelönade julalbumet "Christmas Time Has Come" som följdes upp av en utsåld julturné runt om i Sverige. Succén återvände året efter, även då med "lapp på biljettluckan". Därefter tog bandet en paus från julen för att planera firandet av sitt 20-års jubileum. År 2017 återupptog Weeping Willows traditionen då de både släppte nytt material i form av minialbumet "Snowflakes" och åkte på turné. Även den gången samt förra året spelade bandet inför utsålda hus.

I år är det femte gången "årets vackraste julkonsert" är på turné där Weeping Willows bjuder på en blandning av låtar ur sin tjugotvå år långa karriär dock med tonvikt på "Christmas Time Has Come" och "Snowflakes".

Med på turnén följer även Anders Kappelin (bas).

Christmas Time Has Come Tour 2019
30 november - Sandviken, Göransson Arena
11 december - Göteborg, Rondo
14 december - Stockholm, Waterfront
21 december - Jönköping, Jönköpings Konserthus

Facebook facebook.com/weepingwillowsofficial/
Instagram @weepingwillows_sthlm

Biljettinformation
Biljetterna släpps den 23 augusti kl 10.00 via blixten.se/weepingwillows samt lokala återförsäljare.

Pressbilder
mynewsdesk.com/se/blixtenco

För mer information vänligen kontakta
Sandra Nordin, Blixten & Co, 0706-973959, sandra@blixten.se

Warning: getimagesize(./historiska-systrar-en-verklig-youtube-fantasi/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Historiska Systrar - En Verklig Youtube-Fantasi!

Varför är det bara gubbar i historieböckerna? Det har funnits massor med kvinnor genom historien som gjort jättemycket, men ändå finns de inte med. Detta vill föreställningen Historiska systrar uppmärksamma. Med mycket humor berättas om alla slags kvinnor - de små i marginalen, de svulstiga som totalt missade bollen, de stora starka, de som betett sig som män eller straffats för att de gjort det. Hur skulle historieskrivningen se ut om de här kvinnorna fick ta plats? Du får möta personligheter som till exempel Marie Antoinette, Heliga Birgitta, Lorraine Collett, Freya, Kirsten Flagstad, Rosa Parks, Jean d'Arc med flera!

- Vi vill erbjuda den unga publiken alternativa vägar till historieläsning där de traditionella historieböckerna sviker. Att kunna sin historia är det nya svarta. På ett lustfyllt sätt fyller vi i alla tidigare hålrum; kvinnorna ska upp och in i historieskrivningen. På det sättet skapar vi ett fantastiskt avstamp för att ta framtiden med storm!, säger regissören Py Huss-Wallin.

Kontakta gärna mig för intervjuer med skådespelare och konstnärligt team samt recensionsbiljetter. För recensionsbiljett till urpremiären torsdag 5 september kl 10 på Studion, hör av dig senast fredag 30 augusti.

Med vänlig hälsning,

Carin Hebelius, presskontakt
0702-274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se


HISTORISKA SYSTRAR
En verklig Youtube-fantasi
Av Emma Broström

Urpremiär på Studion 5 september 2019

Idé: Lilja Fredrikson och Emma Broström
Förlag: Colombine Teaterförlag
Regi: Py Huss-Wallin
Kostymdesign: Kajsa Hilton-Brown
Ljusdesign: Sven-Erik Andersson
Ljud-och videodesign: John Conlon
Mask: Åsa Trulsson
Dramaturg: Henrietta Hultén

I rollerna: Lilja Fredrikson, Wasim Kashlan, Sanna Persson Halapi, och Hanna Carlsson (praktikant från Teaterhögskolan i Malmö).

Rekommenderas från 11 år, och för årskurs 5-7. Spelas på Studion 5 sept - 5 okt. 

Följ gärna @historiskasystrar på Instagram!Emma Broström
Dramatiker

Emma Broström är dramatiker och manusförfattare med ett trettiotal pjäser både för unga och vuxna bakom sig. Hon har skrivit för bl a Stockholm Stadsteater, Radioteatern, Malmö Stadsteater, Backa teater, Folkteatern Göteborg och Teater Västmanland bara för att nämna några. Flera av hennes föreställningar har blivit uttagna till Teaterbiennalen. Filmen Flocken (2015) som hon skrivit manus till har vunnit Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin. Emma Broström har även skrivit teatermanus av Mig äger ingen, som bygger på Åsa Linderborgs prisbelönta roman med samma namn. Emma arbetar även som dramaturg.

Py Huss-Wallin
Regissör

Py Huss-Wallin är utbildad på Konsthögskolan Valand och Mimprogrammet på StDH och har de senaste året strävat efter att korsbefrukta konsten och teatern i sitt arbete. Våren 2014 debuterade hon som regissör och dramatiker med uppsättningen Begränsat utrymme på Turteatern, en föreställning som mötte stor framgång. Våren 2014 uppmärksammades hon för sin stop-motion-film Hon, en lustfylld p-rulle, som ställdes ut på Liljevalchs Vårsalong. Py har under de senaste åren medverkat som skådespelare i produktioner på Dramaten, Turteatern, Folkoperan och Radioteatern.

Hösten 2016 satte Py upp föreställningen Britney på Turteatern i Kärrtorp där hon stod för koncept, text och regi. Py är en av upphovspersonerna till Satans Trilogi och är ordförande i det konstnärliga rådet "Woland presenterar" som står bakom Satans demokrati, Satans delirium och Satans död.

Warning: getimagesize(./new-national-librarian-in-sweden/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

New National Librarian In Sweden

Karin Grönvall commenced work on the 19th August as National Librarian and Head of the National Library (KB).

- I feel full of energy for the challenge of leading the National Library. It was at KB that I started as a librarian 20 years ago and it is fantastic to return now, says Karin Grönvall.

Karin Grönvall most recently worked as Head Librarian at the Swedish University of Agricultural Sciences, SLU, where she has been employed since 2015. Prior to that she has held the role of Head Librarian at Södertörn University and earlier Head of Department at Karolinska Institute's University Library. In parallel, Karin has been involved in numerous assignments concerning national collaboration in the library sector. In May, she was appointed National Librarian by the Government.

In approaching her new role, Karin Grönvall highlights the major change that digitization has brought to libraries.

- Free access to secure sources is a crucial issue for democracy and necessary for research. Digitization brings great opportunities if the right conditions exist. Through the proposal for a National Strategy for Libraries, KB has identified several areas where important investments and engagement is needed. I look forward to continuing the development work, says Karin Grönvall.

You can follow Karin Grönvall's work through the newly started instagram account @riksbibliotekarien.

Warning: getimagesize(./nya-riksbibliotekarien-på-plats-följ-hennes-arbete/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Nya Riksbibliotekarien På Plats - Följ Hennes Arbete!

Måndag 19 augusti tillträdde Karin Grönvall som riksbibliotekarie och chef för Kungliga biblioteket.

- Jag känner mig full av energi inför utmaningen att leda nationalbiblioteket. Det var på KB jag började min bibliotekariebana för 20 år sedan och det är fantastiskt att nu återvända, säger Karin Grönvall.

Karin Grönvall kommer närmast från en tjänst som överbibliotekarie på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, där hon varit anställd sedan 2015. Hon har tidigare varit bibliotekschef vid Södertörns högskola och avdelningschef vid Karolinska institutets universitetsbibliotek. Karin har parallellt haft ett flertal uppdrag som rör nationell samverkan inom bibliotekssektorn. Hon utsågs i maj till riksbibliotekarie av regeringen.

Inför uppdraget lyfter Karin Grönvall fram den stora förändring som digitaliseringen medfört för biblioteken.

- Fri tillgång till säkra källor är en avgörande demokratifråga och nödvändigt för forskningen. Digitaliseringen medför stora möjligheter om rätt förutsättningar finns. KB har, genom förslaget till nationell biblioteksstrategi, visat på flera områden där det behövs viktiga satsningar. Jag ser fram emot att driva utvecklingsarbetet vidare, säger Karin Grönvall.

Karin Grönvalls arbete kan du följa genom det nystartade instagramkontot @riksbibliotekarien.

Warning: getimagesize(./grattis-kasper-friis-kjeldgaard-2019-års-formex-nova-pristagare/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Grattis Kasper Friis Kjeldgaard - 2019 Års Formex Nova-Pristagare!

Årets Formex Nova-pristagare är den danske designern och konstnären Kasper Friis Kjeldgaard. Juryn lyfter i sin motivering fram Kaspers sinnliga närhet till sina material och hans unika känsla för detaljer och materialövergångar.

Kasper Friis Kjeldgaard tog examen vid Royal Danish Academy of Fine Arts år 2016. Han har bland annat medverkat i utställningar på Mindcraft in Milano, The Curio - Chart Art Fair och Patrick Parrish Gallery. Kasper är 36 år, bor i Århus med sin fästmö och deras två barn, och har en egen studio/verkstad nära hemmet.

Grattis till Formex Nova-priset! Vad betyder det för dig?
- Tack! Jag blev väldigt överraskad, faktiskt ännu mer än när jag blev nominerad. Jag har ingen aning om vad detta kommer att betyda för mig och min karriär, men jag är övertygad om att det kommer ha någons sorts betydelse, men vilken får framtiden får utvisa. Jag har ju inte jobbat så mycket i de andra skandinaviska länderna, så det hoppas jag det blir mer av framöver. Just nu är jag mest smickrad och glad att folk gillar det jag gör!

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som designer och din stil?
- Jag jobbar ganska abstrakt, men samtidigt finns det en koppling till funktionell design. Jag gör allt för hand, så man kan kalla det ett slags hantverk. Själv tycker jag att mina objekt är vackra, det räcker egentligen för mig.

I jurymotiveringen nämns just att din kreativitet rör sig på gränsen mellan konst och design.
­­- Det håller jag definitivt med om. Jag gör inte föremål som ska vara användbara, men de behöver ändå fungera rent praktiskt, exempelvis kunna hängas upp eller balansera. Samtidigt måste de fungera som poetiska och estetiska objekt.

I jurymotiveringen påstås också att din konstnärliga förmåga även skulle kunna vara en stor tillgång i design av vardagsprodukter, håller du med?
- Det var jätteintressant att de tyckte det, och jag håller absolut med. Jag har faktiskt ritat många funktionella föremål, som lampor och stolar, men jag har hittills sparat mina skisser i byrålådan...

Kommer du att designa mer vardagliga och användbara föremål i framtiden?
- Ja, det kommer jag att göra. Redan i höst har jag två sådana projekt inplanerade, men jag kan inte berätta mer just nu eftersom resultatet inte kommer att kunna presenteras förrän våren 2021. Det är en lång process... Det blir en helt ny grej för mig, men det kommer att vara viktigt för mig att man känner igen min personliga stil och estetik i föremålen.

Du jobbar väldigt hantverksmässigt - vilken är din relation till den klassiska hantverkstraditionen?
- Jag känner ju till och researchar gamla tekniker, som hur man förr tillverkade en kvast eller ett fiskespö, och använder mig hela tiden av dessa i mitt arbete. Jag är väldigt långt från datorbaserade designprogram och liknande; datorer är inte min grej, jag har ju till och med problem att hantera mina e-mail. Jag har inget emot datorer och tycker det är bra att folk kan hantera dem, men det är ju också bra att kunna hantera mer handfasta verktyg och redskap.

Vilka är dina favoritmaterial?
- Det material jag använder mig av allra mest är mässing, mycket för dess estetiska kvaliteter. Jag arbetar även med exempelvis sten, glas, borst och bivax.

Är inte bivax ett väldigt skört material att arbeta med?
- Extremt skört. Bivax har en låg smältpunkt och stelnar snabbt, men är samtidigt ett intressant material som åldras väldigt bra, och passar bra i kombination med till exempel sten och glas.

Vad inspireras du av?
- Det är en fråga jag alltid tycker är svår att svara på. Precis som alla andra så får jag förstås min inspiration någonstans ifrån, men det är svårt att peka ut exakt från varifrån. Jag hämtar mycket inspiration från mina egna tidigare verk, och från de tekniker jag använder mig av. Det är en ganska intuitiv grej, saker som poppar upp i huvudet.

Har du några designer-förebilder?
- Jag måste ju nämna Alexander Calder och hans mobiler som inspirerat mig mycket. Det var längesedan jag själv jobbade med mobiler, men tycker att de är ett vackert sätt att uttrycka sig genom. Skulptören Olafur Eliason är en annan konstnär som inspirerar mig genom sitt sätt att koppla samman det mänskliga intellektet och våra sinnen med naturen.

Har du några tankar vad gäller hållbarhet, som ju är ett ständigt aktuellt ämne?
- Ja, hållbarhet är en viktig aspekt för en designer i dagens värld. Du måste vara medveten om att det du gör kommer att ersätta något annat som då kastas bort. Du bör därför som designer tänka igenom det du gör så att du inte bidrar till alla de miljöproblem och det resursslöseri samhället brottas med just nu.

Så du ser inte att dina designföremål kommer att massproduceras, eller att du exempelvis skulle samarbeta med ett större företag som exempelvis Ikea?
- Det kan ju hända att man hittar vägar att komma runt problemen, om man gör hållbara föremål och återanvänder material. Och att produkterna även estetiskt håller länge.

Kan man köpa dina verk någonstans i dag?
- Ja, antingen genom att kontakta mig direkt eller mitt galleri i New York, Patrick Parrish Gallery.

Juryns motivering:
"Med en sinnlig närhet till material och starka uttryck i metall och borst skapar Kasper Friis Kjeldgaard skulptural tredimensionalitet. Han har en unik känsla för detaljer och materialövergångar. Kreativiteten rör sig på gränsen mellan konst och design. Hans konstnärliga förmåga skulle även kunna vara en stor tillgång i design av vardagsprodukter."

FAKTA Formex Nova
Designpriset Formex Nova - det största nordiska priset som delas ut till en ung designer - arrangeras av Formex och Stockholmsmässan. Såväl nomineringar och vinnare väljs ut av en jury. Vinnaren erhåller en prischeck på 
50 000 kronor samt marknadsföringsutrymme och monterplats på nästkommande Formex till ett värde av 100 000 kronor.
För att bli nominerad krävs att man är under 40 år, verksam i Norden, är högskoleutbildad eller att man visat på att man kan göra innovativa, konstnärliga och användbara produkter. Man ska dessutom ha minst en produkt i produktion, blivit uppmärksammad för en produkt eller fått en produkt utställd.

För mer information kontakta:
Lotta Ahlvar, operativ projektledare Formex, 070-789 41 52, lotta.ahlvar@stockolmsmassan.seChristina Olsson, projektchef Formex, 08-749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se

Warning: getimagesize(./rekordintresse-för-årets-halloween-på-gröna-lund/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Rekordintresse För Årets Halloween På Gröna Lund

Den 18 oktober är det premiär för Halloween på Gröna Lund. Redan idag startade biljettförsäljningen och efter bara 90 minuter hade över 5500 biljetter sålts, vilket saknar motstycke i Gröna Lunds historia.

Den 18 oktober är det premiär för Halloween på Gröna Lund och nytt för i år är att det bara finns ett begränsat antal biljetter varje dag. I och med införandet av ett maxtak på 12 500 personer per dag blir därmed också biljetterna datumstyrda. Idag öppnades biljettförsäljningen med en halvapriset-kampanj där gästerna kunde köpa 666 allt-i-ett-paket för varje Halloweendag till halva priset, en kampanj som visat sig vara rekordpopulär. När biljetterna släpptes idag kl. 10.00 såldes över 5500 allt-i-ett-paket på bara 90 minuter.

- Det känns jättekul att vårt Halloweenfirande är så populärt. I år har vi dessutom infört ett maxtak på 12 500 biljetter per dag och jag tror att våra gäster vill vara ute i god tid för att försäkra sig om att de får biljetter till de dagar som passar dem, säger Joanna Hammar, marknadsdirektör på Parks and Resorts och Gröna Lund.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com


FAKTA HALLOWEEN PÅ GRÖNA LUNDHalloween på Gröna Lund pågår i 13 (!) skräckinjagande dagar
18 oktober-20 oktober, samt 25 oktober-3 november.


Attraktioner
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna (Flygande Mattan är stängd pga planerad service). Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på 31 attraktioner (inkl. alla skräckhus).

Åtta skräckattraktioner - ett nytt skräckhus
Nyhet! Nytt skräckhus - avslöjas i september.
Skeppet - ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
O-turen (Kärlekstunneln) - en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln. Åldersrekommendation 5 år.
Olustiga Huset - Lustiga Huset har tagits över av ett mordiskt clownsällskap. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
House of Even Worse Nightmares - House of Nightmares med ökad skräcknivå. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.
Zombie Zone - ett zombievirus har spridit sig och de smittade hålls instängda i karantän. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.
Blå Tåget - nu även med levande (och döda) karaktärer. Åldersrekommendation 7 år.
Petton o Findus Spökhus - Pettson o Findus Värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn. Ingen åldersrekommendation.

Tematiserade områden
Nyhet! Godislandet - på Lilla Området mellan Nyckelpigan och Flygande Elefanterna byggs ett sagoinspirerat godisland upp. Classic Café bakom Dansbanan förvandlas även till en fin godisbutik.
Nyhet! - ny tematisering i Spanska Trappan som markerar att man kliver över från det rysmysiga Lilla Området, till det skräckinjagande Stora Området.
Nyhet! - nytt tematiserat område framför Stora Scen. Avslöjas i september.
Höstmarknaden - På Lilla området återuppstår den rysmysiga höstmarknaden. Här återfinns snälla häxor, kokande kittlar och massor av pumpor i alla dess storlekar.
Día de Muertos - restaurang Fiesta inspireras av den mexikanska högtiden Día de Muertos "De dödas dag" med färgsprakande dekor och dödskallar.
Zombiegatan - på gatan utanför Jetline ser man spåren av en zombieapokalyps som närmar sig.

Barnföreställning
En rysmysig barnföreställning med namnet "Museet Skoj & Skräms" spelas varje dag kl. 14 & 16 inne på Gröna Lundsteatern. Manus av Lars Andersson, regi av Thérèse Andersson Lewis och skådespelare är Maria Watolla och Trevor Lewis.

Öppettider
Fredag 18 oktober: Kl. 16-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Lördag 19 oktober: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Söndag 20 oktober:Kl. 11-20.
Fredag 25 oktober: Kl. 16-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Lördag 26 oktober: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Söndag 27 oktober: Kl. 11-20.
Måndag 28 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Tisdag 29 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Onsdag 30 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Torsdag 31 oktober: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Fredag 1 november: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Lördag 2 november: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Söndag 3 november: Kl. 11-20.Nyhet - Begränsat antal platser per dag
Nytt för i år är att alla Halloweenbiljetter man köper är styrda till ett specifikt datum, där vi endast säljer 12 500 biljetter per dag. Har vi sålt 12 500 biljetter till ett datum är den Halloween-dagen alltså slutsåld och man får köpa biljetter till en annan dag. Anledningen till att vi inför ett maxantal per dag är för att området är begränsat i år pga ombyggnationen av Gröna Lund, där en tredjedel av ytan görs redo för en ny berg- och dalbana till 2021. Dessutom förvandlar vi populära attraktioner till skräckhus (exempelvis Lustiga Huset och Kärlekstunneln), där färre gäster kan passera per timme.Pris
Ett djävulskt bra erbjudande
Mellan den 20-25 augusti har vi ett djävulskt bra erbjudande. Vi släpper nämligen 666 biljetter till varje Halloweendatum för halva priset. Är du alltså först till kvarn att knipa någon av Halloweendagarnas 666 biljetter får du ett allt-i-ett-paket för bara 200 kr på lågprisdagar (ord pris 399 kr) och 215 kr på ordinarie dagar (ord. pris 430 kr).

Boka-tidigt-erbjudande
När de 666 biljetterna per dag är slut har man fortfarande chansen att få ett billigare pris om man bokar tidigt. Vi kallar det för vårt "boka tidigt"-erbjudande. Köper man ett allt-i-ett-paket mellan den 25 augusti-31 september kostar det 379 kr för lågprisdagar (ord. pris 399 kr) och 399 kr för ordinarie dagar (ord. pris 430 kr).

Allt-i-ett-paketet på lågprisdagar (fre 18/10, sön 20/10, fre 25/10, sön-tis 27/10-29/10, sön 3/11)
Allt-i-ett-paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 399 kr för lågprisdagar om du köper det i webshopen (430 kr om det köps på plats).

Allt-i-ett-paketet på ordinarie dagar(lör 19/10, lör 26/10 samt ons-lör 30/10-2/11)
Allt-i-ett-paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 430 kr för ordinarie dagar om du köper det i webshopen (460 kr om det köps på plats).

För de som har Guldkortet kostar allt-i-ett-paket alltid 350 kr.

Gröna Kortet gäller ej.

Warning: getimagesize(./här-är-de-nominerade-till-designpriset-formex-formidable-2019/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Här Är De Nominerade Till Designpriset Formex Formidable 2019

Inredningsmässan Formex är den självklara arenan för den bästa nordiska design- och heminredningen. Därför har Formex ett eget designpris som tydligt pekar på vad som är det bästa just nu. I tävlingen låter Formex både en expertjury göra ett urval och utse vinnaren och mässan går även ut och tar in allmänhetens åsikter via Formex hemsida, Folkets val.

Juryn 2019 består av Synnöve Mork, textilformgivare, Dan Gordan, journalist, Kerstin Wickman, professor i design - och konsthantverkshistoria, Kajsa Falck-Torlegård, Formex, och årets gästmedlem designern Pia Wallén.

För att bli nominerad måste produkten ha ställts ut på Formex vår eller höst 2019. Den ska vara ny för året och juryn tittar på den designmässiga och konstnärliga höjden på material och tillverkning. Vinnaren utses till nästa Formex i januari 2020. Fram till dess kan alla också rösta på sin egen favorit i kategorin Folkets val.

De nominerade är:

Föremål: Fåglar
Företag: Inkku Tamma
Formgivare: Johan Malmström

Föremål: Rå
Företag: Swedish Carpets
Formgivare: Christina Rosenberg

Föremål: Rento X
Företag: Tammer Brands Oy
Formgivare: Harri Koskinen

Föremål: Panto
Företag: Normann Copenhagen
Formgivare: NC designteam

Föremål: Sopbil
Företag: Kids Concept
Formgivare: Lotta Hallenius

Föremål: Afromodernism
Företag och formgivare: www.aaacoop.com


Föremål: Peranders-Karins hattband
Företag: van Deurs
Formgivare: Susanne Beskow

Föremål: Återfött duntäcke
Företag: Reborn in color
Formgivare: Sofia Gromark Norinder & My Ericsson

Föremål: Sneakers
Företag: Skråmträsk
Formgivare: Asta & Erik Hellgren

Föremål: Hinzaväska
Företag: Hinza
Formgivare: Kurt Christoffersson m fl/Perstorp

Föremål: Bernadotteskål
Företag: Georg Jensen
Formgivare: Sigvard Bernadotte

Föremål: Kökssvampar
Företag: Iris Hantverk
Formgivare: Iris Hantverk

Priset utgörs av ett marknadsföringsbidrag, värde ca 100 000 kronor, innehållande; fri monteryta på efterföljande mässa, annons i Formex katalog och i ett inredningsmagasin. Folkets val är ett hederspris.

Här hittar ni bilder på samtliga nominerade.

Här röstar man på Folkets val.

För mer information besök www.formex.se eller kontakta:
Christina Olsson, +46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se
Kajsa Falck-Torlegård, + 46 8 749 43 59, kajsa.falck@stockholmsmassan.se

Warning: getimagesize(./amerikanska-popsensationen-ava-max-släpper-ny-singel-torn-ute-nu/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Amerikanska Popsensationen Ava Max Släpper Ny Singel - "torn" Ute Nu!

Den 19 augusti släppte den amerikanska artisten Ava Max sin nya singel "Torn". Ava Max slog igenom med låten "Sweet But Psycho", som precis fyllt ett år, och har toppat Spotifys listor i totalt 20 länder. I Sverige hår låten certifierats fyra gånger platina och streamats över 30 miljoner gånger, den är även den näst mest spelade låten på radio under det senaste året. Både "Sweet But Psycho" och uppföljaren "So Am I" har toppat den svenska Airplay-listan.

I årets upplaga av MTV Video Music Awards är Ava Max nominerad i kategorin "Best New Artist" tillsammans med Billie Eilish, Lizzo, Lil Nas X, Rosalía och H.E.R. Hon kommer även att uppträda på deras "Red Carpet Pre-Show".

"Love and hate are two of the strongest emotions we feel in relationships", "'Torn' explores the struggle between them that everyone can relate to. I'm so excited to share my new single with the world! Keep your eyes peeled for the video coming soon..." säger Ava Max.

Lyric video - "Torn"

Ava Max var nyligen i Sverige då hon uppträdde på Sommarkryssets säsongsavslutning i Stockholm och på Rix FM Festival i Göteborg. Under sommaren släppte Ava Max även låtarna "Blood, Sweat & Tears" och "Freaking Me Out".

Warning: getimagesize(./pontus-och-amerikanerna-flyttar-fram-turnedatum/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Pontus & Amerikanerna Flyttar Fram Turnédatum

Återförenade Pontus & Amerikanerna flyttar fram turnédatum. Bandet tvingas av hälsoskäl att skjuta fram de fyra sista speldatumen på sommarens turné till vintern. Nya speldatum: 31 januari spelar bandet på Hotell Hulingen i Hultsfred och 1 februari på Nalen Klubb i Stockholm.

Nya datum för spelningarna på Pustervik i Göteborg och KB i Malmö meddelas så snart som möjligt.

- Det känns förstås väldigt tråkigt att behöva skjuta fram spelningarna, nu när vi äntligen är igång igen. Men vi behöver "vila oss i form" ett tag, säger bandets sångare Pontus Holmgren.

Pontus & Amerikanerna vann på 90-talet stor publik med låtar som "Min bror och jag", "Godmorgon Columbus" och "Elvis och Astronauter". Tidigare i sommar släppte bandet nya singeln "Folk som oss". Sommarens turné var bandets första på 20 år.

Har du frågor kring konserterna och dina biljetter, kontakta nedan:
Hultsfred, Hotell Hulingen: Biljettkontoret Hulingen 0495-12150
Stockholm, Nalen Klubb: konsert@nalen.com, 08-505 292 00
Göteborg, Pustervik: https://kulturbolaget.se/info/Malmö, KB: https://kulturbolaget.se/info/

För kontakt med bandet hör av er till Anna.Rosdahl@prbeyond.se eller Helene.Wigren@prbeyond.se

Warning: getimagesize(./aurora-music-festival-21-25-augusti/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Aurora Music Festival 21-25 Augusti

Det blir nu tredje året som Aurora Music Festival arrangeras i samarbete med Konserthuset Stockholm. Som vanligt medverkar mängder av toppnamn ur det internationella musiklivet, däribland violinisten Leonidas Kavakos, dirigenten Jukka-Pekka Saraste, sopranen Camilla Tilling, pianisten Peter Jablonski och cellisten Frans Helmerson.

Sedan 2006 har Aurora Music Festival samlat tusentals musiker, artister och världsstjärnor för att framföra klassisk musik inför mer än hundra tusen åhörare. Vid årets festival medverkar inte mindre än 250 musiker och solister från 35 länder.

I centrum för festivalen står Aurora Chamber Orchestra, som i år även turnerar i Sverige och Europa. Det blir sammanlagt åtta festivalkonserter under perioden onsdag 21 augusti till söndag 25 augusti, omväxlande i Konserthuset och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

För mer information och det kompletta festivalprogrammet, se festivalens hemsida

För programpunkterna i Konserthuset, se Konserthusets hemsida

Kontaktpersoner för Aurora Music Festival: 

Ola Larsson - General Manager+46 (0)70 654 12 50
ola.larsson@aurorachambermusic.com

Per Nyström - Artistic Director
+46 (0)708 19 43 47
per.nystrom@aurorachambermusic.com
Fakta:
Aurora Music är en av världens största arrangörer av festivaler med klassisk musik. Sen starten har de två grundarna Ola Larsson och Per Nyström producerat mer än 30 festivaler. 

Warning: getimagesize(./måns-möller-back-in-the-ussr-for-autism/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Måns Möller - Back In The Ussr For Autism

Komikern Måns Möller som precis avslutat Ironman i Kalmar, laddar om direkt för att nu på lördag starta årets cykelresa. Den första resan kommer ni säkert ihåg, den kantades av både brutna fingrar och svullna rumpor när de cyklade kust till kust genom Usa. Den andra stora resan tog dem hela vägen till Guiness rekordbok när de snabbast genom Europa tog sig med cykel från UFA i Norra Ryssland till Cabo da Rocka i Portugal.

Nu är det alltså dags att fortsätta resan där målet är att cykla runt jorden, där han hittills har trampat 1500 mil och samlat ihop 1,5 miljoner till Viggo Foundation, en Insamlingsstiftelse som jobbar för att ge barn med NPF diagnoser (autism, asperger ) möjlighet att idrotta.

På lördag inleder han resan tillsammans med vännen Jukka Kuusela. Duon startar där förra resan börjar i UFA i Norra Ryssland men denna gång cyklar de rakt österut. Målet är att på 10 dagar cykla 230 mil för att nå Novosibirsk i Ryssland och att samla in minst 100.000:- till Viggo Foundation.

"Det kommer att bli hårdare än någonsin men det ryska folkets gästfrihet kommer göra att vi når målet. Mest är jag orolig för om vi får cykla på väg E30 eller om vi måste ta småvägar för då blir det minst 50 mil längre. Jag har rekryterat en riktig cyklist som ska dra mig fram, Jukka Kuusela, han är även akutsjukvårdare ifall olyckan är framme. Det verkar enligt satellitbilderna vara mycket "potthål" i asfalten så både jag och den nya cykeln lär ta stryk! Men det spelar ju ingen roll så länge vi får in lite pengar så vi kan betala barnens startavgifter i Viggoloppet den 21 september. Det är en höjdare att få bjuda ungarna på en upplevelse och se stolta föräldrar efter genomfört lopp. Alla barn borde få en medalj och självförtroende - våra npf-kids behöver det kanske lite extra". - Måns Möller

Maila till viggofoundation@gmail.com

Följ Viggo Foundation online:

Instagram
Facebook

För mer kontakt med Måns Möller hör av er till Anna.Rosdahl@prbeyond.se eller Helene.Wigren@prbeyond.se

Warning: getimagesize(./normanis-hyllade-solodebut-motivation-är-här/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Normanis Hyllade Solodebut "motivation" Är Här

Nu är Normanis debutsingel "Motivation" här. Tillsammans med några av världens största musikmakare har "Motivation" skapats. Ilya, Max Martin, Savan Kotecha och Ariana Grande står på creditlistan. Lyssna på "Motivation" här: http://smarturl.it/xMotivation

"Motivation" är inte bara släppt som singel för streaming och download, den har också en tillhörande musikvideo som inte gör någon pop och dansälskare besviken. Regissörerna Dave Meyers (Janet Jackson, Kendrick Lamar, Billie Eilish) och Daniel Russell (Offset & Cardi B) står bakom den hyllade musikvideon.

Musikvideon är inspirerad av musikvideos under tidigt 2000-tal - en era som Normani älskar.

Se musikvideon här: https://smarturl.it/xMotivation/youtube

Normani har haft en hektisk och enormt framgångsrik tid sedan Fifth Harmony. Hon har släppt megahits med både Khalid, Calvin Harris och Sam Smith samt varit på stor turné med Ariana Grande. Nu väntar en ny era med solomusik och full fart framåt!

www.instagram.com/normani
www.facebook.com/normanikordei
www.twitter.com/Normani

Veckans Konserter På Grönan V. 34-35

Konsertvecka 34 bjuder på fem grymma konserter där brittiska Bastille är först ut på Stora Scen redan ikväll, följt av irländska sensationen Hozier på tisdag. På onsdag gör Jireel sin Grönandebut och på torsdag kommer Movits! tillbaka för tredje gången. Veckan avslutas på absolut bästa sätt, när Sveriges souldrottning Seinabo Sey intar Stora Scen på fredag.
Bastille uppträder måndagen den 19 augusti kl. 20.00 på Stora Scen.
Hozier uppträder tisdagen den 20 augusti kl. 20.00 på Stora Scen.
Jireel uppträder onsdagen den 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen.
Movits! uppträder torsdagen den 22 augusti kl. 20.00 på Stora Scen.
Seinabo Sey uppträder fredagen den 23 augusti kl. 20.00 på Stora Scen.
Fricky uppträder torsdagen den 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen.
Petter uppträder fredagen den 30 augusti kl. 20.00 på Stora Scen.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

KONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter återstår:

Bastille - 19 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Hozier - 20 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Jireel - 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Movits! - 22 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Seinabo Sey - 23 augusti kl. 20.00 på Stora ScenFricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Petter - 30 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Jill Johnson - 5 september kl. 20.00 på Stora Scen
Millencolin - 6 september kl. 20.00 på Stora Scen
Cherrie - 12 september kl. 20.00 på Stora Scen
The Sounds - 13 september kl. 20.00 på Stora Scen
Graveyard - 19 september kl. 20.00 på Stora Scen
STOR - 20 september kl. 20.00 på Stora Scen
Saxon - 40th Anniversary Castles & Eagles Tour - 26 september kl. 20.00 på Stora Scen
Miriam Bryant - 27 september kl. 20.00 på Stora Scen

Warning: getimagesize(./urpremiär-på-drottningholmsteatern-i-september/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Urpremiär På Drottningholmsteatern I September

Den 5 september har den nyskrivna pjäsen Dövheten urpremiär på Drottningholms Slottsteater. Johan Rabaeus och Andreas T. Olsson spelar Beethoven och hans brorson. De får sällskap på scenen av Grynet Molvig, Per Svensson och en stråkkvartett från Drottningholmsteaterns orkester.

Dövheten är en samproduktion med Dramaten och kommer att spelas sju föreställningar på Drottningholmsteatern för att därefter spelas på Dramatens lilla scen i november.

Pjäsen utspelar sig på kvällen den 23 maj 1824 när nionde symfonin just har framförts offentligt för andra gången. Premiären var en succé, men nu är salongen halvfull och mottagandet ljummet. Beethoven är rasande. Hemma väntar den älskade brorsonen Karl, som Beethoven velat göra till sin son, redo att ta emot det kränkta geniet. Dövhetenär en gripande och rolig pjäs om absolut gehör, känslomässig dövhet och skapande i samspel med både levande och döda.

Johan Rabaeus är en av Dramatens mest uppskattade och rutinerade skådespelare. Han har mer än 30 produktioner på nationalscenen i bagaget, däribland långkörare som Den Girige och Amadeus. Han har också varit verksam i radio, teve och film.Andreas T. Olsson har gjort succé på Dramaten med Improvisation på Slottet, Sufflören och När det kommer till kritan och blivit hyllad både av kritiker och publik för sin komiska talang. Andreas är också dramatiker och författare och under våren även aktuell i nypremiären av Glada Änkanpå Kungliga Operan och i tv-serien Bröllop, begravning och dop.

Niklas Rådström är en av Sveriges främsta författare och dramatiker, med en lång rad uppmärksammade romaner, diktsamlingar, pjäser och filmmanus på meritlistan. På Dramaten var han nyligen aktuell med När det kommer till kritan (2017), en monolog framförd av Andreas T. Olsson.Dövheten

Av: Niklas Rådström

Regi: Peter Langdal

Ljus: Torben Lendorph

Scenografi och kostym: Magdalena Åberg

Mask och peruk: Sofia Ranow

Medverkande: Johan Rabaeus, Andreas T. Olsson, Grynet Molvig, Per Svensson

Musiker: Maria Lindal, Anders Åkered, Joel Sundin, Magdalena Mårding (Drottningholmsteaterns orkester)

Musikalisk ledare: Maria Lindal

Urpremiär 5 september på Drottningholmsteatern. Spelas även 7, 8, 10, 12, 14, 15 september.
Föreställningar på Dramaten i november.

För mer recensionsbiljetter, information eller intervjuer, kontakta gärna:
Lena Törner, pressansvarig Dramaten, 070-372 61 47, lena.torner@dramaten.se
Elin West, pressansvarig Drottningholms Slottsteater, 0733 50 26 25, elin.west@dtm.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern grundades i maj 1788 av Gustaf III.

Drottningholms Slottsteater är intakt sedan 1766 och står på Unescos världsarvslista. Ingen annanstans i världen finns en liknande teater med handdrivet scenmaskineri som fortfarande används. 

Warning: getimagesize(./sabina-ddumba-släpper-ny-singel-med-kojo-funds/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Sabina Ddumba Släpper Ny Singel Med Kojo Funds

I våras släppte Sabina Ddumba låten Blow My Mind feat. Mr. Eazi och den 16 augutsi släpps ytterligare en singel Conversation där Sabina gästas av ingen mindre än Kojo Funds som är en välkänd brittisk rappare och sångare.

- Jag är så glad att Kodjo Funds ville vara med på den här sången. Han lyckades verkligen plocka upp på sången tema och dela med sig av sina reflektioner. Å så älskar jag hans röst. Han får en verkligen att vilja lyssna på allt han säger. Låten handlar om sådant som jag tror att många har känt någon gång - när man försöker prata med någon och man undrar varför den andra inte förstår vad man säger, eller varför den andra bara är tyst, säger Sabina Ddumba.

I höst släpps en EP och i början av 2020 börjar inspelningen av Jimmy Olssons film "Att rädda en pojke" där Sabina gör skådespelar debut i en av huvudrollerna.

Lyssna på Conversation (feat. Kojo Funds)
Följ Sabina Ddumba

Warning: getimagesize(./oscar-zia-släpper-ny-singel-finns-det-nån/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Oscar Zia Släpper Ny Singel - "finns Det Nån"

Det är bara ett år sen Oscar Zia släppte ny musik, trots detta har det hunnit hända väldigt mycket i den unge Oscars liv. Från den nykära euforin som förra året mynnade ut i EPn "Din" till ny singeln "Finns det nån" där fyllehångel har bytts ut mot texter om att gå hem ensam, lite för full med en trasig telefon och känna sig helt ensam."Finns det nån" är en låt som är sprungen ur det verkliga livet från en artist som mognat och inte längre vill låta andra definiera hur det ska låta. Samtidigt som den musikaliska utvecklingen gått framåt har livet pågått i hundratio runt Oscar.

- När vi spelade in förra EP:n var jag väldigt inställsam och lyssnade mycket på människorna i rummet - hur det skulle mixas, hur hes min röst skulle låta och hur jag skulle uttala orden så att det lät så coolt som möjligt. Den här och de kommande låtarna är resultatet av en mycket mer kompromisslös låtskrivarprocess, men absolut lika ångestfylld, om inte mer.

Singeln som i sitt sound låter mer organisk, större och pampigare än något vi hört från Oscar tidigare för tankarna till klassisk svensk pop. Klubbvänlig och som gjord för att skrikas ut av brustna hjärtan.

- "Låten är skriven för ett tag sen, men beskriver läskigt nog exakt min situation i livet just nu. Jag skrev väldigt mycket om hur jag trodde att saker skulle bli, och som en jävla spåtant hade jag rätt. Men jag vill aldrig skriva om mina kärleksrelationer igen, för hur mycket ska jag egentligen behöva minnas?

"Finns det nån" är den första singeln av ett antal planerade släpp under hösten. Till våren är tanken att det ska mynna ut i ett album och en större turné.

- Jag vill åka på en stor turné och sjunga mig svettig med mitt grymma band. Och kanske nån gång växa upp och hitta nån form av balans.

"Finns det nån" släpps på alla plattformar den 16/8. 

Warning: getimagesize(./samir-och-viktor-tillägnar-nya-singeln-kemi-till-samirs-nya-kärlek-och-viktors-vän/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Samir & Viktor Tillägnar Nya Singeln "kemi" Till Samirs Nya Kärlek Och Viktors Vän

Samir & Viktor fortsätter att göra succé. Efter årets sommarhit "Odödlig", som har legat topp 50 på Spotify hela sommaren, släpper duon nu kärlekslåten "Kemi". Artisterna Samir Badran och Viktor Frisk har haft gott om inspiration till sin nya låt. Samir har funnit kärleken på nytt och tillägnar låten till sin nya flickvän medan Viktor tillägnar den till sin alltid lika kärleksfulla vän - influencern Margaux Dietz.

Låten är skriven av Victoria Voss och Samir Badran, producerad av Andreas Krüger och Martin Bustgaard.

Samir & Viktor har streamat 200 miljoner gånger (!). Tidigare har de släppt 11 hitlåtar; bland annat "Success", "Groupie", "Saxofuckingfon","Bada nakna", "Shuffla", "Put your hands up för Sverige" - de tre sistnämnda låg alla #1 på Spotifys topplista. De senaste sex sista åren har de levererat Sveriges sommarplåga, och så även 2019.

Lyssna på "Kemi" här.

Se lyricvideon här.

Warning: getimagesize(./a-ap-ferg-släpper-albumet-floor-seats/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

A$Ap Ferg Släpper Albumet Floor Seats

LYSSNA HÄR: https://lnk.to/FloorSeatsAlbumEC

A$AP Ferg släpper sitt fjärde studioalbum "Floor Seats" idag, via RCA Records.

Han slog igenom 2012 som en av medlemmarna från Harlemkollektivet A$AP Mob, med medlemmar som A$AP Rocky, A$AP Nast, A$AP Ant, A$AP Twelvyy, A$AP TYy mfl. 

2013 släppte han sin debut "Trap Lord" med hiten "Work Remix". 2016 kom albumet "Always Strive And Prosper" som höll sig på den amerikanska topplistan med hiten "New Level". Nu har det gått två år sen senaste albumet "Still Striving" med 3xPlatinum hiten "Plain Jane" kom ut. 

Floor Seats innehåller redan släppta "Pups" ft. A$AP Rocky, vilket är deras första samarbete på länge. 

Följ @asapferg

Warning: getimagesize(./summer-design-week-bjuder-in-till-designfest/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Summer Design Week Bjuder In Till Designfest!

19-25 augusti är det åter dags för Summer Design Week i Stockholm. Under veckan kommer Stockholm att fyllas med intressanta event för att hylla nordisk design. Stockholmare, nationella- och internationella besökare samlas för att besöka öppna showrooms, talks, utställningar och mingelkvällar.

Summer Design Week samlar designaktörer för att främja nordisk design och lyfta Stockholm som designstad. För att vidga designbegreppet är variationen av event stor, och inkluderar vitt skilda perspektiv av vad design kan vara. Veckan lyfter de hetaste trenderna inom design.
Med internationella design- och modestjärnor på plats hoppas vi kunna fylla en del av tomrummet efter den nedlagda modeveckan.

-Vi är väldigt nöjda med hur Summer Design Week expanderar, i år har vi dubbelt så många aktiviteter. Det ser toppen ut för framtiden, säger Lotta Ahlvar, operativ projektledare.

Några highlights under Summer Design Week:

Zandra Rhodes på Auktionsverket
Brittiska modedesignern Zandra Rhodes är i Stockholm med en färgstark utställning på Auktionsverket där Zandra kommer auktionera ut sina konstverk, posters och några exklusivt handplockade plagg. Vi känner oss hedrade att Zandra Rhodes besöker Stockholm ännu en gång under sitt jubileumsår - hon firar i år 50 år i modebranschen.

Design Diplomacy
Design Diplomacy initierades av Helsinki Design Week för att främja relationer mellan länder och designers. Design Diplomacy, som tidigare ägt rum i Tokyo, Reykjavik, Berlin, Oslo, Madrid, Canberra och New York hålls både på Nederländernas ambassad och Finlands ambassad. Nederländernas ambassad gästas bland annat av formgivaren Rick Tegelaar från holländska Moooi och Finlands av Jennie Rosén, vd för branschorganisationen Swedish Fashion Council, och designern Tiia Vanhatapio.

Designfrukost på Nationalmuseum
Nationalmuseum, Sveriges nationella arena för konst och design, bjuder in till både designfrukost, afterwork och specialguidade visningar av utställningen om danska Finn Juhl.

Mateus möter Pierre Frey
Kreatören Costas Voyatzis, från Grekland tillika grundaren av det framgångsrika digitala magasinet Yatzer, kurerar ett möte mellan varumärkena Mateus och det franska textilföretaget Pierre Frey.

Designpriset Formex Nova
Den 20 augusti kommer designpriset Formex Nova att presenteras på en galatillställning på Operaterrassen. Utmärkelsen går till en ung formgivare verksam inom Norden och pristagaren utses av en expertjury. Priset är instiftat av inredningsmässan Formex för att främja god, nordisk design. Priset delas ut av kommunfullmäktiges ordförande Cecilia Brinck. Se de nominerade här. Obs! Endast inbjudna.

Länk till hela eventkalendern för Summer Design Week: https://www.stockholmdesignweek.com/program_summerweek

Under samma period pågår Formex (20-23/8) på Stockholmsmässan som är Nordens största inredningsmässa för branschen. www.formex.se

För mer information: www.stockholmdesignweek.com eller kontakta:
Chicie Lindgren, chef för Stockholm Design Events, +46 8 749 43 73, chicie.lindgren@stockholmsmassan.se
Lotta Ahlvar, operativ projektledare, +46 8 749 41 52, lotta.ahlvar@stockholmsmassan.se

Summer Design Week samlar designaktörer inom inredning, design, konst, konsthantverk, mode, musik och mathantverk, för att hylla design och lyfta Stockholm som designstad. Mellan den 19-25 augusti fylls staden med en rad olika designevent på allt från gallerier och utställningslokaler till muséer och andra kulturinstitutioner. Stockholmare och turister samlas för att besöka öppna showrooms, utställningar, workshops och mingelkvällar. Samtidigt går också Formex på Stockholmsmässan.