Warning: getimagesize(./a36-släpper-tamaka/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

A36 Släpper Tamaka

A36 börjar sitt år med Tamaka, en experimentellt upptempo låt med ett techno-influerat beat över hans ärliga textrader, förmodligen A36 mest vågade släpp som hittills landat på svenska hiphop-kartan.

- Soundet är väldigt unikt och fartfyllt, ett ordentligt klubbsound som verkligen hade gjort sitt egna liv på fester och nattklubbar. Den påminner främst om fransk pop/hip-hop men ändå på ett olikt sätt om man ska jämföra. Producenten Ian som är oerhört begåvad hade en idé på detta beat som jag litade på fullt ut, vi gjorde detta tillsammans och det blev riktigt bra tillslut, berättar A36 om Tamaka.

Låten handlar om viktiga människor i A36s närhet, personer som alltid finns där och vägleder honom i rätt riktning, några han alltid kan vända sig till för svar.

- Det handlar om en eller flera personer som alltid är där för mig, någon som ser till att jag inte gör fel val. Man kan se dessa personer som min andra halva eller min "högra hand", berättar A36 om låtens handling.

A36 uppmärksammades sommaren 2020 med låten "Alien", en låt som på egen hand lyckades gå viralt efter många delningar och spridning på sociala medier, låten placerade sig topp 6 på svenska virala topp 50-listan. Strax efter "Alien" följde A36 upp med nästa singel "Alé Alé", ännu en franskinspirerad låt som lyckades klättra upp topp 75 på egen hand, släppet uppmärksammades också i Musikindustrin efter att låten legat topp 1 på Sverigetopplistans "Heat seeker". Han förutspås nu även vara ett utav årets lysande stjärnskott och har utmärkt sig både i Spotifys egna "Klass 2020" och i Kingsize som årets nykomling.

- Det är stort för mig att släppa ett sound som aldrig tidigare hörts i Sverige så tidigt in på min karriär, jag tror starkt på detta projekt, säger A36 om kommande släppet Tamaka.

Tamaka släpps den 5 mars och är producerad av IAN, samma dag släpps även en musikvideo som är regisserad av Viktor Skarbäck och producerad av Tchikana.

Warning: getimagesize(./james-arthur-är-tillbaka-med-nya-singeln-medicine/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

James Arthur Är Tillbaka Med Nya Singeln "medicine"

Mitt i den globala framgången med låten ''Train Wreck'' släpper brittiska multiplatina-artisten James Arthur nu den rykande färska singeln "Medicine".

LYSSNA HÄR

"Medicine" är självbiografisk och den allra första låten som James skrev under sin första skrivsession för sitt kommande album. Han berättar om låten: 

"Medicine' is an uplifting ode to self, to relationships, to community and connection, and to the healing, restorative powers of love over adversity. It is, you might say, the perfect song for spring 2021."


Vägen till nya låten och kommande albumet började i januari 2020 när James var på turné och gamla demoner började dyka upp igen.

"On stage in Madrid, I had this brutal panic attack. I've obviously suffered from anxiety over the years but I'd never had that before, not on stage, not it taking hold of me - to the extent that I had to get off because if I didn't, I was gonna die. Then the next day I developed really bad flu symptoms and had to be rushed into hospital. They found that I had a gallbladder infection, and had to remove it immediately", säger James.

Han tillbringade en vecka på sjukhus i Schweiz efter att ha avbrutit turnén. Den utsålda februarispelningen på Berns i Stockholm ställdes in, såväl som de övriga planerade Europa-showerna. När James kom hem checkade han in på Nightingale Hospital i centrala London och använde därefter sitt nya hem som sin plats för rehabilitering. Han genomgick terapi tre-fyra gånger i veckan, började med medicinering, gick i KBT, började träna och ställde in sin USA-turné för att lätta på pressen.

I mars mådde han bättre och gjorde sig redo för sin brittiska arenaturné. Men då slog Coronaviruset till och England gick in i lockdown. Mot slutet av våren, med restriktioner som lättade något, var James tillbaka och kunde jobba igen.

James Arthur har sålt över 30 miljoner album över hela världen, samt haft hela nio Topp 40-singlar i Storbritannien. Han har även tilldelats pris för att ha uppnått över en miljard Spotify-streams på sin megahit "Say You Won't Let Go". Låten har för närvarande över 1,6 miljarder lyssningar på tjänsten, och här i Sverige är den certifierad 7x Platinum(!).

James dominerade nyligen även globala topplistor med låten "Lasting Lover" tillsammans med Sigala. Han gick också in på den officiella UK-listan med "Train Wreck" från 2016, en låt som hittade ett nytt liv via TikTok. Låten har hittills nått otroliga 365 miljoner streams globalt, och i Sverige har den legat på Spotifys Topp 50-lista i flera månader och är nu certifierad Platina. "Train Wreck" skrevs och spelades in för James succéalbum "Back From The Edge", som också det nu klättrar på den svenska officiella albumlistan.

www.jamesarthurofficial.com

Warning: getimagesize(./hon-och-myra-granberg-släpper-singeln-systra-mi-en-hyllning-till-systerskapet/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Hon & Myra Granberg Släpper Singeln "systra Mi" - En Hyllning Till Systerskapet

HON och Myra Granberg gjorde båda starka avtryck på musikscenen 2020 med pop på svenska som känns ända in i hjärteroten. De fann varandra under en session i studion och deras samtalsämnen landade tidigt i vikten av fina systerliga relationer. Både privat och inom musikbranschen. Idag släpper de singeln "Systra mi" som är en hyllning till systerskapet. Låten är skriven av HON och Myra Granberg och producerad av Myra Granberg.

Låten kommer lite ifrån frasen 'man är inte vänner på riktigt om man inte kan bråka och bli sams igen'. Men också speglingen av att växa upp eller växa med någon. En syster är den du kan lita på genom allt. En outbytbar och livslång kärlek. - Myra Granberg.

För mig står systerskap för styrka. Att finnas där för varandra, backa varandra, ge kärlek, lyssna och kämpa för varandra. Att hålla varandra om ryggen och i handen genom både prövningar och framgångar. - HON

Lyssna på "Systra mi" här

Myra Granberg skriver och producerar all sin musik själv. Hon slog igenom stort med sin 3x platinasäljande superhit "Tills mitt hjärta går under" och var under 2020 en av de mest framgångsrika debutanterna på svenska musikscenen. I höstas släppte hon sin debut-EP Bara hälften kvar inkl. senaste singeln "HKF (Håll käften & försvinn)" som legat topp 20 på Spotify topplistan under flera veckor. Myra är nominerad i kategorierna Framtidens Artist och Årets Pop på P3 Guldgalan 2021, samt är nominerad till Årets Genombrott på Musikförläggarnas pris. Under 2021 kommer Myra släppa sitt debutalbum.

FÖLJ Myra Granberg: Instagram I Spotify I Youtube

HON debuterade våren 2020 med singeln "Rör mig som du" och har sedan dess hunnit släppa sex singlar som har snart 10 miljoner spelningar på Spotify. HON's låttexter har hög igenkänning, där hjärtesorg och sprudlande lycka blandas med poppiga beats och catchiga melodier. Som låtskrivare har HON under flera år skrivit låtar till såväl egna projekt som andra artister. I januari släppte HON singeln "Hatar att vara kär" och HON jobbar just nu med att färdigställa sin debut-EP som släpps under 2021.

FÖLJ HON: Instagram I Spotify I Youtube 

Warning: getimagesize(./nea-släpper-singeln-dont-deserve-this-med-sandro-cavazza/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Nea Släpper Singeln "dont Deserve This" Med Sandro Cavazza

Artisten & låtskrivaren Nea gästas av Sandro Cavazza på singeln "Don't Deserve This" som släpps idag. Ett unikt möte mellan två av de just nu hetaste rösterna inom pop. Låten är skriven av Nea, Jonny Hawkins, Vincent Kottkamp och tyska producentteamet Hitimpulse.

För mig är konversationen i DDT det roligaste med låten. Den är verkligen en dialog från början till slut och det är första gången jag skriver en låt på det sättet. Extra kul att få sjunga den med en av mina absoluta favoritröster, Sandro. - Nea

LYSSNA HÄR: https://NeaOfficial.lnk.to/DDT-Sandro
(Singeln släpps även i fransk version med Nea & franska artisten Tibz)

Med en halv miljard spelningar och internationella utmärkelser i ryggen klev Nea in i det nya året. Under 2020 nådde hennes debutsingel "Some Say" nya höjder och var den nionde mest spelade på radio i Europa under året samt tog sig till höga topplistplaceringar i bl.a. Frankrike, Spanien, Tyskland, Belgien, Ryssland och Australien. Hennes debut-EP kom i juni inkl. singlar som "Dedicated" och "Drunk Enough To". I höstas uppträdde Nea på Spaniens största musikgala Los40 Awards där hon vann pris för Årets Dans och hon belönades med ytterligare nomineringar; på NRJ Awards i Frankrike för Årets Internationella Genombrott och till EU's musikpris Music Moves Europe Talent Awards. Den 20 mars går P3 Guld av stapeln där Nea är nominerad till Framtidens Artist.

Nea - Instagram I Youtube I Spotify

Sandro Cavazza som har över 2,5 miljarder spelningar har en lång och framgångsrik historia inom pop och singer-songwriter. Han har även samarbetat med några av musikscenens största artister såsom Avicii och Kygo och har haft två soloettor och Topp 10 singlar med "High With Somebody", "Enemy" och "Forever Yours". I november 2020 släppte Sandro EP:n "Weird And Talkative" inkl. singlarna "Lean On Me" och "Sad Child".

Sandro Cavazza - Instagram I Youtube I Spotify

Warning: getimagesize(./jean-michel-jarre-skapar-soundtracket-till-amazônia-en-utställning-av-sebastião-salgado/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Jean-Michel Jarre Skapar Soundtracket Till Amazônia - En Utställning Av Sebastião Salgado

AMAZÔNIA ÖPPNAR I PARIS KONSERTHUS PHILHARMONIE DE PARIS DEN 7 APRIL FÖR ATT SEDAN TURNERA I SYDAMERIKA, ROM OCH LONDON.

SOUNDTRACKET TILL UTSTÄLLNINGEN SLÄPPS PÅ CD OCH VINYL, OCH EN BINAURAL VERSION KOMMER ÄVEN ATT BLI TILLGÄNGLIG DIGITALT.

Elektroniska musik-pionjären Jean-Michel Jarre har komponerat och spelat in ett 52 minuter långt musikaliskt soundtrack för Amazônia, ett nytt projekt av den prisbelönta fotografen och filmskaparen Sebastião Salgado, för Paris konserthus Philharmonie de Paris. Utställningen har fokus på brasilianska Amazonas, med mer än 200 fotografier och andra medier av Salgado. Han reste i regionen i sex år och fångade skogen, floderna, bergen och människorna som bor där, och det mesta av arbetet kommer att visas offentligt för första gången. Med utställningen vill Salgado bjuda in besökarna att se, höra och reflektera över framtiden för biologisk mångfald och människans plats i den levande världen.

Jean-Michel Jarres ackompanjerande ljudkreationer kommer ge besökarna en alldeles unik upplevelse. Med en blandning av elektroniska ljud och orkesterinstrument med andra verkliga naturliga ljud har Jarre spelat in i binauralt ljud (metod för att spela in ljud som använder två mikrofoner för att skapa en 3D-ljudkänsla), för en mäktig och verklighetstrogen upplevelse. 

Soundtracket till utställningen kommer att finnas tillgängligt digitalt i både standardversioner och binaurala versioner från 7 april, med CD och Vinyl som följer den 9 april. Alla produkter finns nu tillgängliga för förbeställning.

Jarre berättar om skapandet: "I wanted to avoid the ethnomusicological approach, or creating background music. So I conceived a sort of toolbox containing musical elements - orchestral and electronic - intended to recreate or evoke the timbre of natural sounds, to which I added sounds from the environment, and finally ethnic sources (voices, songs, and instruments) from the sound archives of the Ethnography Museum of Geneva (MEG). I approached the Amazon with respect, in a poetic and impressionistic way. I chose the vocal and sound elements in their evocative dimension, rather than trying to be faithful to a particular ethnic group. It seemed interesting to me to fantasize the forest. It carries with it a powerful imagination; for both Westerners and Amerindians. This music also evokes a form of nomadism, as if sounds appear and disappear during a migration. It was necessary to go back to the principles of orchestration of the sounds of nature, to work from sounds which follow one another randomly, but which can compose a harmony or a dissonance. And as in any symphony, the work has moments of clarity or tension."

Amazônia-utställningen öppnar i Philharmonie de Paris den 7 april och kommer sedan att visas i flera städer runt om i världen - från Paris till São Paulo, via Rio de Janeiro, Rom och London.

Om Jean-Michel Jarre

Den franska artisten, producenten, kompositören och visionären Jean-Michel Jarre har sålt mer än 85 miljoner album under hela sin karriär. Han har varit Grammy-nominerad, han är med i Guinness Rekordbok för att ha lockat den största publiken till en utomhuskonsert någonsin - och känd för sina uppseendeväckande liveshower på historiska platser och sevärdheter runtom i världen. 1993 utnämndes han till ambassadör för UNESCO och är involverad i många betydande projekt för kulturell mångfald, natur och miljö. Jarre är en av de första artisterna i världen att skapa elektronisk musik så som vi känner till den idag och benämns ofta som en av förfäderna till dagens EDM-musik.

Följ Jean-Michel Jarre:

Web | Facebook | Twitter | Instagram | Soundcloud

Warning: getimagesize(./tate-mcrae-17-åringen-som-tagit-världen-med-storm-släpper-nytt/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Tate Mcrae - 17-Åringen Som Tagit Världen Med Storm Släpper Nytt

Kanadensiska Tate McRae släpper "slower" från kommande EP "too young to be sad" som ges ut den 26 mars via RCA Records. Tate McRae är 17-åringen som fick sitt stora genombrott mitt i en pandemi. Hennes låt "you broke me first" har över 800 miljoner streams och var den fjärde mest streamade låten av en kvinnlig artist 2020. "you broke me first" har sålt platina i mer än 15 länder och är i skrivande stund fortfarande Topp 50 på Spotify i Sverige, nästan ett år efter releasen.

Den kommande EP:n "too young to be sad" består av sex låtar och innehåller förutom nya "slower" de tidigare släppta låtarna "r u ok," "rubberband", hitsingeln "you broke me first" samt två osläppta låtar. "slower" är precis som med Tate McRaes tidigare låtar ett hjärtskärande pop-anthem. Låten är producerad av Russell Chell (Lil Nas X, YBN Cordae) och Sir Nolan (Nick Jonas, Selena Gomez) med en intim och personlig text skriven av Tate McRae. Se lyrik-videon till "slower" här.

Tate McRae började sin karriär som dansare och hyllades stort när hon som 13-åring var med i den 13e säsongen av det amerikanska dansprogrammet "So You Think You Can Dance". Förutom dansen började Tate dela med sig av sina andra talanger, låtskrivandet och sången. Hon skapade en video-serie på sin YouTube-kanal som hette "Create with Tate", blev viral, och genom sina låtar och ärliga texter fick hon snabbt fans världen över. Idag kombinerar Tate McRae sången och dansen i sina framträdanden och musikvideor och resultatet är slående.

Att Tate McRae är en växande världsstjärna är det ingen tvekan om. Apple Music har utsett henne till "Up Next Artist" under mars månad och spelat in en video för kampanjen som ses här. Tate McRae hittas på "Forbes 30 under 30 List" för 2021 och med sina 17 år är hon den yngsta artisten på listan.

"too young to be sad" låtlista

1. bad ones

2. rubberband

3. slower

4. r u ok

5. you broke me first

6. i wish I loved you in the 90s

About Tate McRae

Singer/songwriter/dancer Tate McRae has become the artist on the rise. She currently has over 1.4 billion career streams with over 3.2 million subscribers and over 450 million video views on YouTube. She was listed on Forbes 30 Under 30 List for 2021 as the youngest musician on the list as well as Amazon's Artist to Watch in 2021, Pandora's Artists To Watch 2021 list and included on Billboard's 21 Under 21 One's To Watch list. She was also named one of YouTube's Artist on the Rise, and MTV's Push Artist for July 2020. Mixing her vocal ability with her unparalleled dance moves, Tate performed the single on the MTV's European Music Awards, Jimmy Kimmel Live!, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon and the VMA Pre-show. In January 2020, she released her debut EP all the things i never said, as well as additional tracks "that way," "lie to me" ft. Ali Gatie and "rubberband."

Tate McRae hails from Calgary, Canada after living in Oman until she was 6 years old. She made a name for herself as a competitive dancer placing second runner up on Season 13 of the FOX series So You Think You Can Dance, achieved the "The Best Dancer" honor three times at the prestigious Dance Awards, and hit the stage for performances on Ellen, The Teen Choice Awards, and beyond. Not to mention, she lent her voice to NETFLIX's animated Lalaloopsy in the role of Spot Splatter Splash. Tatelaunched her YouTube channel and her "Create with Tate" music series where she has been consistently releasing original music (check out some here).

Mer Tate McRae
Hemsida 
YouTube 
Instagram 
Twitter

Warning: getimagesize(./madison-beer-släpper-debutalbumet-life-support/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Madison Beer Släpper Debutalbumet "life Support"

Idag släpper 21-åriga stjärnan Madison Beer debutalbumet "Life Support". Den amerikanska sångerskan och låtskrivaren föddes den 5 mars 1999 i Jericho, New York och idag är det 9 år sedan hon postade sin första video på YouTube som kom att bli startskottet på hennes karriär. Madison Beer upptäcktes som 13-åring av Justin Bieber som twittrade en länk till en cover på Madisons YouTube-kanal. Kort därpå fick Madison skivkontrakt på Island Records och 2013 släpptes hennes debutsingel "Melodies". Efter framgångarna med debut-EPn "As She Pleases" fick Madison Beer skivkontrakt med Epic Records 2019 som idag släpper nya "Life Support".

Madison Beer har levererat ett personligt och ärligt album som tar upp ämnen som mental hälsa, relationer, eufori och allt där emellan. "Life Support" innehåller 17 spår med bland annat tidigare släppta singlarna "Good In Goodbye", "Selfish", "Baby" och "BOYSHIT", som alla tillsammans har över 500 miljoner streams.

Madison om det nya albumet;
"Writing songs is like therapy for me. That's why this album is called Life Support. It helped me get rid of the darkness and see the light. My inspirations sonically are really diverse. I guess I'm not an easy artist to pigeonhole, and a lot of these songs are like nothing I've ever attempted before. All of me is laid bare on this album; it's been a really fulfilling experience to create something that feels so true to myself. Making music taught me a safe way of being vulnerable. It forced me to put my feelings into words, to hold a mirror up to myself and translate that into something tangible. There was a time in my life where the promise of going to the studio was the only thing getting me out of bed in the morning. I'm not exaggerating when I say it's my lifeline. I can put something into a song and then let it go, send it out into the world. When fans tell me I've put a voice to something they've been feeling, it's as affirming for me as it is for them."

Madison Beer har under åren hunnit bygga en trogen och dedikerad fanbase världen över, hon har över 22 miljoner följare på Instagram och 13 miljoner på TikTok. Hon har hyllats som ny popstjärna av Rolling Stone och uppmärksammats av både NME, The Guardian, V Magazine och hyllats av Billboard. Den 1 mars gästar Madison Beer Jimmy Kimmel Live för att framföra sin hitsingel "BOYSHIT".


"Life Support" låtlista:

1. The Beginning

2. Good In Goodbye

3. Default

4. Follow the White Rabbit

5. Effortlessly

6. Stay Numb and Carry On

7. Blue

8. Interlude

9. Homesick

10. Selfish

11. Sour Times

12. BOYSHIT

13. Baby

14. Stained Glass

15. Emotional Bruises

16. Everything Happens For A Reason

17. Channel Surfing/The End
Mer Madison Beer:

Website

Twitter

Instagram

Facebook

TikTok

Warning: getimagesize(./first-aid-kits-hyllningsalbum-till-leonard-cohen-who-by-fire-släpps-26-mars-första-smakprovet-suzanne-ute-nu/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

First Aid Kits Hyllningsalbum Till Leonard Cohen "who By Fire" Släpps 26 Mars - Första Smakprovet "suzanne" Ute Nu

First Aid Kits kritikerrosade Leonard Cohen-konserter på Dramaten i Stockholm 2017 släpps som livealbum den 26 mars 2021 via Columbia/Sony Music.

Who By Fire kommer att finnas tillgänglig på CD med en fold out poster-booklet samt på limiterad färgad blå dubbelvinyl inklusive en dubbelsidig poster. 2000 signerade vinylex kommer att finnas tillgängliga på bandets hemsida. Albumet kommer även släppas digitalt på alla plattformar.

Första smakprovet från den kommande releasen är First Aid Kits tolkning av "Suzanne" - en av Leonard Cohens mest kända och älskade låtar. Lyssna här.

Det var under två kvällar i mars 2017 som First Aid Kit framförde sin bejublade och kritikerrosade scenuppsättning med sånger, dikter och brev av Leonard Cohen på Dramaten i Stockholm. De hade sällskap på stora scenen av en rad gästartister, bland dem Loney dear, Frida Hyvönen, Annika Norlin, Jesper Lindell och Maja Francis, skådespelare, ett band med 8 musiker, stråkensemble och kör. Klara och Johanna har länge varit stora fans och inspirerats av Leonard Cohen. De berördes djupt och sörjde hans bortgång i november 2016 och bestämde sig för att göra denna scenuppsättning som en hyllning.

Det blev ett stort och ambitiöst projekt. First Aid Kit valde ut och lade upp ordningen på allt material som skulle framföras. Föreställningen regisserades av skådespelaren Nina Zanjani. Who By Fire sändes av SVT samma år och även tv-sändningen fick lysande recensioner!

Musiken från föreställningen har varit mycket efterfrågad och nu finns den äntligen tillgänglig. First Aid Kit är entusiastiska och glada över att nu kunna dela denna unika liveinspelning från mars 2017.

När Leonard Cohen hade gått bort i november 2016 sa Klara och Johanna i ett uttalande: "... om du någonsin hade gett oss gitarrer och bett oss sjunga någon av dina sånger skulle det ha blivit 'Suzanne'. När vi hörde den första gången blev vi tagna, närmast lamslagna. 'Hur gör man något sådant?', tänkte vi. 'Hur kan man skriva så?' Det går inte, kom vi fram till. Bara Leonard Cohen kan. Mitt i sorgen är vi ändå så oerhört tacksamma... [Hans musik och poesi] har varit en ledstjärna för oss de senaste tio åren, sedan vi började göra egen musik. Både som något tröstande och som en pil som visar vartåt man kreativt strävar..."

Systrarna Söderberg berättar idag, i samband med releasen av Who By Fire: "Vi lyssnade igenom hela konserten nyligen och insåg att den var någonting utöver det vanliga för oss. Det var en utmaning att skapa en föreställning som inte byggde på First Aid Kit-låtar, något vi aldrig hade gjort förut. Men det blev väldigt bra. Att utforska Cohens värld var ett äventyr och en glädje. Han var så begåvad och produktiv, både som poet och låtskrivare. Allt han gav ut höll mycket hög kvalitet. På Dramaten lade alla ned sin själ i produktionen: alla i bandet, gästartisterna, atmosfären på scenen... alla gick in med passion... och det blev magiskt! Vår inspelning gör sig bäst om man lyssnar på den rakt igenom, utan avbrott. Ge er själva möjligheten att dyka in i och försvinna i Cohens värld en liten stund.

Vi bestämde oss för att inte redigera någonting i de enskilda framförandena. De små misstagen och skavankerna är en del av live-upplevelsen. I en tid när vi inte kan gå på verkliga, fysiska konserter kan man åtminstone lyssna på detta och känna att man är där..."

Låtlista & medverkande artister:

Tired (First Aid Kit, Nina Zanjani, Maia Hansson-Bergqvist)

Suzanne (First Aid Kit)

Sisters of Mercy (First Aid Kit, Nina Zanjani, Maia Hansson-Bergqvist)

Who by Fire / As The Mist Leaves No Scar (First Aid Kit, Nina Zanjani, Maia Hansson-Bergqvist)

Twelve O'Clock Chant (First Aid Kit, Nina Zanjani, Maia Hansson-Bergqvist)

Everybody Knows (Frida Hyvönen, First Aid Kit)

Avalanche (Loney Dear)

The Future (Maia Hansson-Bergqvist, First Aid Kit, Nina Zanjani)

Chelsea Hotel No.5 (Jesper Lindell, First Aid Kit)

You Want It Darker (First Aid Kit, Nina Zanjani, Maia Hansson-Bergqvist)

If It Be Your Will (First Aid Kit)

The Asthmatic (Nina Zanjani, Maia Hansson-Bergqvist, First Aid Kit)

Famous Blue Raincoat / Anthem (Maja Francis, First Aid Kit, Nina Zanjani)

Show Me The Place (Jesper Lindell, First Aid Kit)

Hallelujah (Annika Norlin, First Aid Kit)

Prayer for Messiah (Klara Söderberg)

Bird on the Wire (First Aid Kit )

Who by Fire (Reprise) / Letter to Marianne (First Aid Kit, Nina Zanjani, Maia Hansson-Bergqvist)

So Long Marianne (First Aid Kit, Frida Hyvönen, Loney Dear, Jesper Lindell, Annika Norlin, Maja Francis, Nina Zanjani, Maia Hansson-Bergqvist)

You'd Sing Too (Johanna Söderberg)

Lyssna på Suzanne och förbeställ albumet här: https://FirstAidKit.lnk.to/WhoByFire


FIRST AID KIT

Hemsida | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube
PR Sweden

Liza Berthelsen/Liza B.

Tel: +46702244063

Liza@lizab.se

https://lizab.se/

Warning: getimagesize(./anis-don-demina-och-oscar-zias-succe-i-melodifestivalen-singeln-stad-i-ljus-ute-nu/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Anis Don Demina Och Oscar Zias Succé I Melodifestivalen - Singeln "stad I Ljus" Ute Nu!

Anis don Demina och Oscar Zia har hyllats för sina insatser som programledare i Melodifestivalens andra deltävling. Inte minst för det färgsprakande och fartfyllda öppningsnumret där de tolkade Tommy Körbergs melodifestivalklassiker "Stad i ljus" från 1988. Nu släpps låten som singel.

"Stad i ljus är en av mina absoluta favoritlåtar från Melodifestivalens historia. För mig var det självklart att det var den låten som vi avslutade Mello med förra året som skulle öppna den här kvällen. Jag hoppas att tittarna gillar den lika mycket som jag och Oscar gör" säger Anis om låten.

"Stad i ljus" är den första singeln från Anis kommande EP som kommer ut senare i vår.

Lyssna på Anis don Demina ft. Oscar Zia "Stad i ljus" här!

Warning: getimagesize(./miriam-bryant-toppar-sveriges-musiklistor/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Miriam Bryant Toppar Sveriges Musiklistor.

Förra fredagen släppte Miriam Bryant låten "tystnar i luren" tillsammans med Victor Leksell. Låten har i skrivande stund streamats över 2 miljoner gånger och är den mest streamde låten på Spotify i Sverige just nu. Idag intar Miriam Bryant den ärofyllda förstaplatsen på SverigeTopplistan. P3 har utsett låten till "Veckans låt" och den ligger på #22 på svenska radiolistan. Låten har hyllats av såväl Miriam som Victors fans bland annat med orden "Prickade mig hårt i hjärtat! Svinbra!" och "Gbg finest. Årets låt".

Låten är skriven av Miriam Bryant, Victor Leksell och Elias Kapari i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Lyssna här!
Se video här!

Warning: getimagesize(./alan-walker-presenterar-nästa-kapitel-med-nya-singeln-fake-a-smile-feat-salem-ilese/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Alan Walker Presenterar Nästa Kapitel Med Nya Singeln "fake A Smile" Feat. Salem Ilese

Multi-platina säljande norska artisten, DJ och producenten Alan Walker teamar upp med hitmakerskan Salem Ilese på nya singeln "Fake A Smile". Låten bär Alan Walkers klassiska ID kombinerat med Salem Ileses sårbara röst på vocals. 21-åriga Salem Ilese är tidigare känd för hennes enorma hit "Mad At Disney" som spred sig som en löpeld över TikTok och genererade 3.2 miljarder videos på plattformen.

Warning: getimagesize(./gammal-tillbaka-men-nya-singeln-hoppas-det-är-bra/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Gammal Tillbaka Men Nya Singeln "hoppas Det Är Bra"

GAMMAL är tillbaka med första singelsläppet för i år och bjuder upp till en finstämd popkärlekssaga och återvänder till sitt tidiga sound på nya singeln "Hoppas det är bra". Låten är skriven/producerad av Peg Parnevik, Pontus Kalm och Anton Nessvi.

"Vi älskar denna låt och känner att vi längtat tillbaka till hur vi började med GAMMAL, dvs två vänner som bara pratar om livet och skriver av sig sorgen och ångesten. Vi satt i en lada mitt i vintern längtade efter vår och ljusare tider och då blev hoppas det är bra till."

Lyssna på "Hoppas det är bra" här

Under förra året fick vi höra duon leverera singlarna "Katedral", "Explosion" samt en tolkning på Håkan Hellströms klassiker "Shelley feat. Simon Ljungman" under Spotifys "It's hits"-flagg. GAMMAL debuterade 2019 och låtar som "Blommor där du står" och "Sånger från förut" spred sig snabbt och blev till några av årets stora låtar. Året som följde blev ett succéår där duon släppte sin första EP "Innan det tar slut", spelade på festival- och livescener landet runt, gjorde sin tv-debut på Allsång på Skansen och blev nominerade till "Årets grupp" på P3 guld där de även uppträde. Popduon GAMMAL består av Peg Parnevik och Pontus Kalm och gör poetisk pop på svenska.

Mer GAMMAL: Instagram | Facebook | Youtube

Warning: getimagesize(./bo-sundström-släpper-efterlängtade-soloalbumet-det-kanske-händer/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Bo Sundström Släpper Efterlängtade Soloalbumet "det Kanske Händer"

Det har gått tre år sedan Bo Sundströms soloalbum "Mitt dumma jag - jazz på svenska" och nu kommer den efterlängtade uppföljaren "Det kanske händer".

Albumets låtar bär alla Bo Sundströms signum; texter med en osviklig känsla för både ord och ton. Det är inte många som kan förena det bitterljuva med det livsrusiga som han!

LYSSNA HÄR

"Adaption, heter det visst när man gör om en utrikisk text till sitt eget språk. Sätter in den i ett eget sammanhang men försöker behålla textens inre ton, rytmik och melodi. Det kunde inte bara Beppe Wolgers utan också Stikkan Andersson.

'Sånt är livet' och 'Är det konstigt att man längtar bort nån gång'. Genialt kongenialt.

Så mitt förhållningssätt till att göra egna versioner på ikoniska jazzstandards är, inser jag, lika mycket inspirerat av dom båda..

Vi spelade in plattan under ett par novemberdagar i studion som nu heter Atlantis Metronome. Och vad skönt att Stefan Boman & co varsamt uppdaterat en av, vad jag tror, världens bästa studios. Ett inspelningsrum som Janne Hansson basat över sedan Pugh bollade och rullade fram.

De flesta av låtarna är andra tagning, alltså andra försöket att lira in den. Kan vi låten, står mickarna rätt, är det bara inre demoner som kan stjälpa det hela. Till skillnad från "popinspelningar" - som lägger stor vikt vid produktion - är en inspelning med ett jazzband ofta en dokumentation av en nu-känsla. Att i efterhand addera och polera är att ta bort den. Men båda processerna kan vara väldigt spännande.

I de här tiderna av uppskjutna och inställda spelningar har det varit skönt att få drunkna i en gemenskap av duktiga musiker och den ömsesidiga viljan att försöka göra nya versioner, adaptioner, på ett gäng riktigt bra låtar. Jag har smugit in en egen bland dessa - 'Skyll på mig'. Hoppas att ni tycker om den och de andra."
Bo Sundström. December 2020

På skivan medverkar Jonne Bentlöv (trumpet), Björn Jansson (sax), Robert Östlund (gitarr), Vladan Wirant (piano) , Daniel Fredriksson (trummor) och Ulf Engström (kontrabas). Producent är Jonas Kullhammar.


Se videon till första singeln "Skyll på mig" HÄRFacebook | Spotify


Presskontakt:
Johanna Boström Stone | Tel: 070-640 85 04 | Email: johanna@clapyourhands.net

Warning: getimagesize(./idag-släpps-judas-and-the-black-messiah-the-inspired-album-med-musik-av-nipsey-hussle-jay-z-h-e-r-polo-g-a-ap-rocky-och-många-fler/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Idag Släpps "judas And The Black Messiah: The Inspired Album" Med Musik Av Nipsey Hussle, Jay-Z, H.e.r., Polo G, A$Ap Rocky Och Många Fler

Idag släpps det stjärnspäckade albumet "Judas and the Black Messiah: The Inspired Album" via Six Course Music Group/RCA Records. Albumet innehåller 22 spår av artister som Nipsey Hussle, Jay-Z, H.E.R., Hit-Boy, G Herbo, Lil Durk, Black Thought, Polo G, Rakim, Chairman Fred Hampton Jr., Nas, SiR, A$AP Rocky, Dom Kennedy, White Dave m.fl.

Albumet är soundtracket till filmen "Judas and the Black Messiah" som också släpps idag via Warner Bros. Pictures och är regisserad av Shaka King. I USA går filmen upp på biografer och under 31 dagar kommer den även finnas tillgänglig på HBO Max. Filmen är inspirerad av verkliga händelser kring Black Panthers ledare Fred Hampton som gestaltas av den Oscarsnominerade skådespelaren Daniel Kaluuya. Se trailern för filmen här.

"Where There's People, There's Power" är temat för "Judas and the Black Messiah: The Inspired Album", ett album som de exekutiva producenterna Hit-Boy, Dash Sherrod, Ryan Coogler och Archie Davis hoppas ska inspirera dagens generation.

Det starka albumet innehåller bland annat "What It Feels Like" av Nipsey Hussle & Jay-Z och redan förra veckan släpptes "Fight For You" av den Grammybelönade stjärnan H.E.R, ett soul-anthem som redan kammat hem en Golden Globe-nominering och hyllats av såväl fans som kritiker.

New York Times om "Fight For You";
"Strikes an appropriate balance between period-pic scene-setting and up-to-date cool, as lyrics like 'all the smoke in the air, feel the hate when they stare' draw unfortunate parallels between past and present."

Se H.E.R. och hennes musikers makalösa framträdande av "Fight For You" på The Late Show with Stephen Colbert här; 


"Judas and the Black Messiah: The Inspired Album" låtlista:

01 Cointelpro / Dec. 4 - Chairman Fred Hampton Jr.
02 Fight For You - H.E.R.
03 EPMD - Nas
04 Welcome to America - Black Thought
05 What It Feels Like - Nipsey Hussle & Jay-Z
06 Broad Day - Hit-Boy
07 Plead the .45th - Smino & Saba
08 Somethin Ain't Right - Masego ft. JID and Rapsody
09 Letter 2 U - BJ The Chicago Kid
10 On Your Mind - Lil Durk
11 Appraise - White Dave
12 All Black - G Herbo
13 I Declare War - Nardo Wick
14 No Profanity - Pooh Shiesty
15 Last Man Standing - Polo G
16 Respect My Mind - DOM KENNEDY
17 Revolutionary - G Herbo ft. Bump J
18 Teach Me - SiR
19 Contagious - SAFE & Kiana Ledé
20 Rich Nigga Problems - A$AP Rocky
21 Outro
22 Bonus: Black Messiah - Rakim
Mer om filmen "Judas and the Black Messiah"

Inspired by true events, "Judas and the Black Messiah" was directed by Shaka King, who co-wrote the screenplay with Will Berson. Berson & King also co-wrote the story, with Kenny Lucas & Keith Lucas. Ryan Coogler and Charles D. King produced the film with Shaka King. The executive producers were Sev Ohanian, Zinzi Coogler, Kim Roth, Poppy Hanks, Ravi Mehta, Jeff Skoll, Anikah McLaren, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth, Ted Gidlow, and Niija Kuykendall.

The film stars Oscar nominee Daniel Kaluuya as Fred Hampton in a performance recently nominated for a Golden Globe Award, and LaKeith Stanfield as William O'Neal, as well as Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders and Martin Sheen. The ensemble cast also includes Algee Smith, Darrell Britt-Gibson, Dominique Thorne, Amari Cheatom, Caleb Eberhardt and Lil Rel Howery.

Warner Bros. Pictures presents, in association with MACRO/Participant/BRON Creative, a MACRO Media/Proximity Production, a Film by Shaka King, "Judas and the Black Messiah." The film will be released in the U.S. in theaters and on HBO Max on February 12, 2021, and available on HBO Max for 31 days from theatrical release. Internationally, it will be released in select theaters beginning February 12. It is distributed worldwide by Warner Bros. Pictures and has been rated R for violence and pervasive language.

www.judasandtheblackmessiah.com

Warning: getimagesize(./miriam-bryant-och-victor-leksell-släpper-singeln-tystnar-i-luren-release-12-februari/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Miriam Bryant & Victor Leksell Släpper Singeln "tystnar I Luren". Release 12 Februari.

I december framförde två av Sveriges största stjärnor, Miriam Bryant och Victor Leksell en låt tillsammans i Musikhjälpen. Lyssnarna och fansen blev eld och lågor och Youtube-klippet på uppträdandet har hittills visats över 370 000 gånger.

Låten är skriven av Miriam Bryant, Victor Leksell och Elias Kapari i Svenska Grammofonstudion i Göteborg och "tystnar i luren" släpps äntligen som singel med release 12 februari. 

Lyssna på "tystnar i luren" här!
Titta på video här!

Warning: getimagesize(./martin-garrix-och-tove-lo-släpper-pressure/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Martin Garrix Och Tove Lo Släpper "pressure"

Idag släpper Martin Garrix och Tove Lo nya singeln "Pressure". Låten blir båda stjärnornas första släpp i år och Tove Lo's förföriska texter och stämma är en ljuvlig kombination tillsammans med Garrix produktion. I den engelska pressreleasen för nya "Pressure" säger Tove Lo;

"This track hit me in all the right places and I really wanted to be a part of it. It's cool that it's a slightly new direction for both me and Garrix! Lyrically it's all about destructive passion and lack of self-control. Which feels amazing until it drives you crazy. I'm very excited for this to be our first collab, I hope all our fans feel it!"

Musikvideon till "Pressure" är inspelad på film och tar tittaren på en spännande resa där huvudkaraktären försöker få tillbaka sin syn. Videon släpps kl 15.00 i eftermiddag.

Under förra året fokuserade Martin Garrix på att skriva ännu mer ny musik som han längtar efter att dela med sina fans. Det här året hade inte kunnat få en bättre start för Martin Garrix, då det blev officiellt att han kommit med i Spotifys "1 Billion Streams Club" som första holländska artist, då hans superhit "In the Name of Love" med Bebe Rexha streamats över 1 miljard gånger.

Martin Garrix som ständigt strävar efter att förnya sig har den senaste tiden släppt musik under sitt alias Ytram och det väntas bli ett fullspäckat år för den världskända DJ:n och producenten som senare i år släpper den officiella låten till UEFA EURO 2020. 

Warning: getimagesize(./idag-släpper-foo-fighters-albumet-medicine-at-midnight/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Idag Släpper Foo Fighters Albumet "medicine At Midnight"

Idag släpper Foo Fighters sitt efterlängtade album "Medicine At Midnight". Albumet blir bandets tionde studioalbum och innehåller nio låtar som under 37 minuter ger lyssnaren en redig dos rock'n'roll.

Inför albumreleasen har Foo Fighters, som efter 26 år som band vet vad fansen vill ha, gett ut låtarna "Shame Shame", "No Son of Mine" och "Waiting On A War".

Recensionerna för "Medicine At Midnight" har redan börjat dundra in världen över;

"(FOUR STARS) Brighter and more optimistic than anything they've ever done... Even the harder-rocking songs overflow with ear candy." - ROLLING STONE

"One of Foo Fighters' best albums of this century." - WALL STREET JOURNAL

"Dave Grohl and company have another winner on their hands." - MERCURY NEWS

Foo Fighters har under releaseveckan teamat ihop sig med Spotify för att överraska fansen med exklusivt innehåll och samtidigt pryda Spotifys billboard på Times Square i New York.

För att fira releasen av det nya albumet kommer Foo Fighters under nästa vecka släppa sex avsnitt av en radioserie "Medicine At Midnight Radio" på Apple Music. Varje bandmedlem har en timmes långt radioprogram för att dela med sig av inspirationen och den kreativa processen bakom det nya albumet. Detta sänds med start 8e februari och hela veckan via Apple Music Hits. Dave Grohl gästade även Zane Lowe's dagliga show på Apple Music för att prata om albumet och du hör det härliga samtalet här.

"Medicine at Midnight" är producerat av Greg Kurstin och Foo Fighters samt mixat av Mark "Spike" Stent. Foo Fighters består av Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear, och Rami Jaffee.Låtlista "Medicine At Midnight";
Making a Fire
Shame Shame
Cloudspotter
Waiting On A War
Medicine at Midnight
No Son of Mine
Holding Poison
Chasing Birds
Love Dies Young

För mer Foo Fighters;
Instagram
Facebook
Twitter

Warning: getimagesize(./ny-singel-med-zikai-x-jim-ouma-stay-this-way-feat-kes-kross-release-5-februari/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Ny Singel Med Zikai X Jim Ouma - Stay This Way (Feat. Kes Kross) Release 5 Februari

Zikai är en ung lovande R&B/pop-artist och låtskrivare som förra våren släppte sin debut-EP tillsammans med singeln Champagne For Breakfast. I somras kom uppföljarsingeln Twenty Something och Zikai lanserade en talkshow på Youtube med samma namn med gäster som Niklas Strömstedt, Cherrie och Julia Frändfors för att nämna några. På nyårsafton såg vi Zikai uppträda med SVEA på SVT:s Tolvslaget med deras energifyllda tolkning av Rihannas"Don´t Stop The Music" och den 29 januari framträdde hon på SVT:s På Spåret tillsammans med Rebecca & Fiona. Zikai har tidigare utsetts till "Framtidens artist" av P3, Plaza kvinna har skrivit om henne som "Sveriges nästa R&B löfte", hon nominerades till "Årets Rookie" på Denniz Pop Awards 2020 och nu senast till GAFFA-Priset 2021 för "Årets genombrott" och "Årets låt". Zikai har framfört sin musik i TV-program såsom SVT:s Allsång på Skansen och Grammisgalan för att nämna några. Den 5 februari släpps nya singeln Zikai x JIM OUMA - Stay this way (feat. Kes Kross).

Zikai om nya singeln:
I 'Stay This Way' sjunger jag om en tid då livet kändes enklare och friare. Låten tillåter en att minnas tillbaka till en tid av lycka som man hade velat stanna i.

Den skrevs för 2 år sedan men känns extra relevant idag.
"When life were this easy and we could afford to be free. One more night baby. Will you, make this one count for me".  

Zikai har skapat låten tillsammans med JIM OUMA (två av medlemmarna från bandet NONONO) som samarbetat med bland annat Mapei, KIDDO och Alicia Harley. På låten medverkar även Roc Nation-signade Kes Kross som är verksam i LA och har tidigare jobbat med Rihanna och Dr. Dre.

Lyssna på Zikai x JIM OUMA - Stay this way (feat. Kes Kross)
Följ Zikai här: https://Social.lnk.to/Zikai

Warning: getimagesize(./ricky-rich-kickstartar-nya-året-med-att-toppa-tyska-listorna-och-släppa-ny-musik-nya-singeln-ice-släpps-idag/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Ricky Rich Kickstartar Nya Året Med Att Toppa Tyska Listorna & Släppa Ny Musik - Nya Singeln "ice" Släpps Idag!

2021 ser lovande ut för Ricky Rich. Genom TikTok har singeln "Habibi" från 2017 fått nytt liv igen och som följd har views och streams skjutit i höjden både i Tyskland, Österrike och i Schweiz. Nu ryktas det om samarbeten med andra tyska artister och de nya fansen har varit snabba på att visa sin nyfikenhet och support till Ricky.

"Jag vill göra så mycket jag kan av situationen. När pandemin har lagt sig så vill jag såklart kunna turnera och träffa alla grymma fans som har lyssnat och bidragit till att låten klättar och fått så fina placeringar! Jag vill utmana mig själv och visa upp fler sidor av mitt artisteri", säger Ricky Rich.

På nya låten "ICE" hörs Ricky Rich igenkännbara melodiska texter över ett internationellt klingande beat skapat av danska producenten Apo. Låten blev till under deras första session i Danmark i slutet av förra året. En låt som gjord för att fira framgångar och ha en kul kväll ihop med vänner.

Ricky Rich om samarbetet:
"Vi var och jobbade med flera olika producenter i Danmark, och hamnade av slump via några vänner i Danmark på en session tillsammans med Apo. Under kvällen vi spelade in "Panama" som var med på mitt minialbum, och sent på natten, när jag höll på att somna i studion, spelade han beatet till ICE, och jag kunde inte hålla mig från att samla energi och jag droppade en freestyle. När det var klart blev jag för hypad för att lämna studion innan jag gjorde klart låten."

Warning: getimagesize(./this-city-stjärnan-sam-fischer-släpper-singeln-what-other-people-say-med-demi-lovato-idag/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

"this City"-Stjärnan Sam Fischer Släpper Singeln "what Other People Say" Med Demi Lovato Idag

Efter framgångarna världen över med hitlåten "This City" under 2020 och den nyligen släppta EP:n "Homework" samarbetar nu australiensiska stjärnskottet Sam Fischer med amerikanska superstjärnan Demi Lovato på nya singeln "What Other People Say" som släpps idag, den 4 februari.

Låten är Sams första officiella singelsläpp sedan "This City", och han skrev låten innan "This City" blev en hit. Sam alltid vetat att "What Other People Say" i slutändan skulle bli en duett, men att Demi Lovato skulle bli hans gäst på låten hade han aldrig vågat drömma om. Låten handlar om ensamhet, att inte vilja svika andra och att vara sann mot sig själv. De båda artisterna tar sig an två olika perspektiv som förenas i ett budskap om känslor och samhörighet.

Sam Fischer om låten:
"What Other People Say is a confession, realizing how far away you can get from who you are in an effort to be liked. It's about the pressures of society and how getting caught up with the wrong things can change you."

Demi Lovato om låten:
"This song is a reflection on what it's like to lose who you truly are in an effort to please other people and society. It's why I wanted to make this song with Sam - ultimately it's about two humans coming together to connect and find solutions to their problems."

2020 var ett omtumlande och fantastiskt år karriärmässigt för låtskrivaren och artisten Sam Fischer. Hans singel "This City" startade som en TikTok-sensation och vandrade därefter vidare till att bli en streamingsensation med över 350 miljoner streams världen över. Sam har tidigare skrivit musik åt artister som Ciara, Jessie J, Louis Tomlinson, Elle King och Lennon Stella men fokuserar nu på att skriva eget material för sina egna, kommande musiksläpp. Sam Fischer är utvald till "Artist on the Rise" av YouTube och han blir därmed den första utvalda talangen 2021. Sam Fischer gästade Stockholm i mars 2020 för ett showcase precis innan världen stängdes ned framför allas våra fötter. Nu är Sam Fischer tillbaka med ny kraft, ny duettpartner - och en ny fantastisk singel.

Lyssna på "What Other People Say" här!

Instagram | Facebook | Twitter | Youtube

Warning: getimagesize(./souldrottningen-sabina-ddumba-är-tillbaka/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Souldrottningen Sabina Ddumba Är Tillbaka!

Det har gått sex år sedan Sabina Ddumba slog igenom med singlarna "Scarred for Life" och "Effortless". Fyra år sedan det hyllade debutalbumet "Homeward Bound" landade. Efter flertal uppmärksammade turnéer, spelning på Way Out Wests största scen, medverkan i "Så Mycket Bättre", samarbeten med Kojo Funds och Mr Eazi, är det nu dags för uppföljaren - den 12 februari släpper hon den stärkande hyllningen "Damn Good Woman".
Den nya electropopdoftande singeln "Damn Good Woman" från Sabina Ddumba är en hyllning till kvinnan och handlar om att det kan vara värt att gå igenom svåra saker, något som Sabina själv har upplevt.
"Damn Good Woman" kom till efter att det tagit slut i en relation, jag var rätt förstörd, det var väldigt skönt att komma till LA (Los Angeles) och träffa folk och göra musik. Jag skrev den med två andra tjejer om hur det ibland är att vara kvinna, särskilt i de rummen vi befann oss i just då bland alla män. Ibland blir man så trött på att alltid behöva uppbåda energi för att ta plats och bli lyssnad på. Jag tror att många kan relatera till det jag pratar om. "Damn Good Woman" är inte bara en stärkande låt för mig själv men även en hyllning till alla fantastiska kvinnor. Den är en påminnelse om att när det är jobbigt så får det vara så, det blir bättre sen. Det är alldeles för lätt att vara taskig mot sig själv", berättar Sabina.
Tiden sen släppet av förra albumet har på många sätt varit turbulent, Sabina Ddumba erkänner att hon varit frustrerad och bitvis inte mått bra. Men inför arbetet med kommande släppen har Sabina tagit tag i taktpinnen så hon själv kan fortsätta sin musikaliska resa på ett bättre sätt. Hon har ägnat en stor del av senaste åren, samtidigt som hon åkt till Los Angeles och Nigeria för att spela in, med att gå i terapi och försöka förstå sig själv bättre. Sabina förklarar:
"Jag är en öppen person som tycker om att testa och jag har lärt mig jättemycket dessa år. Men är man i ett rum med folk som inte känner en på riktigt då kommer musiken bli annorlunda. Det kan fortfarande bli bra låtar men nu har jag mer kontroll över vilka jag faktiskt vill göra musik med. Jag har blivit självsäkrare i de rummen och arbetar mer med folk jag känner. Jag har alltid haft lätt att berätta om mitt liv men det har blivit personligare nu för de runt mig har förstått mer, de vet mina referenser utan att jag behöver förklara."
"Damn Good Woman" är skriven av Lisa Scinta, Whitney Phillips och Sabina Dumba, producerad av Axident x Gladius och släpps den 12 februari 2020 via Warner Music Sweden.

Warning: getimagesize(./maluma-firar-födelsedagen-med-att-släppa-det-visuella-albumet-7dj/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Maluma Firar Födelsedagen Med Att Släppa Det Visuella Albumet "#7Dj"

Igår fyllde den colombianska superstjärnan Maluma 27 år. Han firade födelsedagen genom att överraska sina fans med det nya albumet "#7DJ" (7 Days in Jamaica). Albumet består av sju låtar som alla fått en tillhörande video som tillsammans utgör en kortfilm där Maluma tar med fansen på en audiovisuell upplevelse genom Jamaica.

Maluma hade länge drömt om att åka till Jamaica och under en sju dagar lång semester förra året inspirerades han till att skriva "#7DJ". Maluma beskriver resan som att den förändrade hans liv och säger;

"Those seven days in Jamaica came at a time when I needed to escape and decompress as I had intensely worked non-stop on my career for seven years... causing me to question if I should even continue doing music. I did a lot of soul-searching and came back a different person, completely inspired and having realized that music is not just what I do, its part of who I am; how I experience and interpret life".

På nya "#7DJ" tar Maluma sitt sound i en ny riktning där han blandar sin hyllade latin fusion med reggae och dancehall. Han har samarbetat med några av Jamaicas främsta musiker och artister som Ziggy Marley och Charly Black.

"#7DJ" är producerad av Edgar Barrera "Edge", Johany Alejandro Corral "Nyal" och The Rude Boyz (Kevin "ADG" Jimenez och Bryan Lezcano "Chan El Genio"). Alla låtar är skrivna av Maluma (Juan Luis Londoño) tillsammans med Edgar Barrera, Vicente Barco, Johany Corral "Nyal", Kevin Jimenez, Bryan Lezcano, Miky La Sensa, Ziggy Marley och Charly Black mfl. 

Låtlista för "#7DJ" (7 Days in Jamaica)
1. Tónika ft. Ziggy Marley
2. Love ft. Charly Black
3. Chocolate
4. Agua de Jamaica
5. Desayun-Arte
6. La Burbuja
7. Peligrosa

Albumomslaget till "#7DJ" är gjort av den colombianska konstnären Federico Uribe. I skapandet av porträttet på Maluma har Federico endast använt återvunnet material. Konstverket kommer att auktioneras ut och 100% av intäkterna går till välgörenhet och stiftelser som värnar om miljön i Colombia.

Här ser du kortfilmen som tillsammans utgör de sju musikvideor som producerats av 36 Grados för "#7DJ".
Maluma:
Maluma is one of the leading voices in Latin music and a bona fide global youth idol. Born Juan Luis Londoño in Medellin, Colombia, he formulated his artistic moniker Maluma from the first two letters of the names of his mother, father and sister.

The 2018 Latin GRAMMY award winner for Best Contemporary Pop Vocal Album (forF.A.M.E.) is one of social media's most popular artists with over 23 million Facebook fans, 6 million Twitter followers, and a whopping 56 million Instagram followers, making him the leading Latin male artist on Instagram and the first and only one to surpass 50 million followers. His official YouTube/VEVO channel has more than 26.8 million subscribers, having earned him a YouTube Diamond Play Button Award.

With his Maluma World Tour he has achieved unparalleled success, having sold over one million tickets in 105 worldwide concerts in 2017 alone and becoming the top concert-selling Latin artist in the world. In 2018 and 2019, he broke records achieving full houses in all of his shows throughout the United States and Europe selling out Madison Square Garden (New York), the American Airlines Arena (Miami) and two The Forums (Los Angeles), among others. With his 11:11 World Tour he also sold out Israel's largest venue, Yarkon Park in Tel Aviv (60,000+ audience); made history at the 18th annual Mawazine Festival in Rabat, Morocco, setting an all-time attendance record with his headlining concert in front of 200,000 people; and performed for the first time ever in Riyadh, Saudi Arabia in front of 25,000.

In 2018, Maluma entered the fashion scene with his edgy, youthful and authentic look, and style. He has been named a "Menswear Icon in the Making" and "Men's Fashion's Newest Muse" by Vogue. In addition, he was one of GQ's "Men of the Year" in 2019 and continues to gain the fashion support of designers such as Kim Jones (Dior), Jeremy Scott (Moschino), Olivier Rousteing (Balmain), Donatella Versace, Calvin Klein, Christian Louboutin, Louis Vuitton and more. In 2019, he attended the Met Gala for the first time, being one of the first Latin urban artists of this generation to be invited by Anna Wintour. Maluma has also released top campaigns and commercials as the face of global brands such as Moet Hennessy, Michelob and Adidas.

Since joining Sony Music Latin in 2015, Maluma has released five albums Pretty Boy Dirty Boy (2015), F.A.M.E. (2018), 11:11 (2019), Papi Juancho (2020) and 7DJ (2021). Maluma is the youngest artist to simultaneously hold both the #1 and #2 spots on Billboard's Latin Airplay chart and only the sixth act to ever achieve the feat he has now repeated three times. To date Maluma has had twenty #1 singles on Billboard's Latin Airplay chart.

Mer Maluma: 
Instagram
Facebook  
Twitter
YouTube
TikTok

Warning: getimagesize(./ragnbone-man-är-tillbaka-med-nya-singeln-all-you-ever-wanted-och-nytt-album-23-april/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Ragnbone Man Är Tillbaka Med Nya Singeln "all You Ever Wanted" Och Nytt Album 23 April

2017 slog Rag'n'Bone Man igenom stort med singeln och albumet "Human". Nu är Rag'n'Bone Man tillbaka med nya energiska singeln "All You Ever Wanted" som släpps idag. Fredagen den 23 april är det release för nya albumet "Life By Misadventure". Vi som lärde känna Rory Graham med känslosamma "Human" får nu ta del av en artist vars nya singelsläpp och album är fyllt av ny energi, glöd, själ och hjärta.

Nya albumet är till största del skrivet och inspelat i Nashville. Rory återvände till England med sitt nyskrivna och inspelade material precis innan pandemin som satte världen på paus blev allas verklighet. Nya albumet "Life By Misadventure" är producerat av Grammybelönade Mike Elizondo (Eminem, 50 Cent, Fiona Apple, Alanis Morissette) i hans studio strax utanför Nashville. Nya albumet är inspelat som ett livealbum där Rorys otroliga röst och hans skickliga musiker är i största fokus.

Rag'n'Bone Mans succé med albumet "Human" gav honom förstaplats på albumlistan i UK, han var den snabbast säljande manliga debutartisten i UK på 10 år, albumet sålde 4 x platina och han fick ta emot en BRIT och Ivor Novello Award för sitt konstnärskap. Rag'n'Bone Man har varit i Sverige för ett flertal hyllade livespelningar och 2018 gästade han Skavlan med ett avskalat och vackert framträdande av "Skin".

Nu är Rory tillbaka med ny energi och nya historier att berätta. Enjoy the trip.

Lyssna på nya singeln "All You Ever Wanted" 

"Life By Misadventure" - låtlista:

1. Fireflies
2. Breath In Me
3. Fall In Love Again
4. Talking To Myself
5. Anywhere Away From Here
6. Alone
7. Crossfire
8. All You Ever Wanted
9. Changing of the Guard
10. Somewhere Along The Way
11. Time Will Only Tell
12. Lightyears
13. Party's Over
14. Old Habits

www.ragnboneman.com

Warning: getimagesize(./popgenombrottet-hon-släpper-singeln-hatar-att-vara-kär/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Popgenombrottet Hon Släpper Singeln "hatar Att Vara Kär"

Popgenombrottet HON debuterade våren 2020 och har på kort tid redan hunnit släppa fem singlar. Nu startar HON året med en smäll. "Hatar att vara kär" håller igång pulsen från start till slut och handlar om hur galen man blir av att inte veta vart man står med någon. Likt HON's tidigare singlar har låttexten hög igenkänning och en catchy melodi - man vill både dansa, gråta och hålla med. Den är skriven av HON tillsammans med Aniela Eklund och Natali Noor.

LYSSNA: HON.lnk.to/2021

Visst är det kul att va kär! Men helt ärligt, vem hatar inte att va kär. Ni vet när man träffat någon ett tag, man hänger typ hela tiden, träffar varandras vänner och man är en grej?? Men ändå inte. Mellanläget. Det värsta och härligaste som finns. Ingen vågar fullt ut visa sina fulare sidor och ingen vågar ta upp vad man är. För tänk om den andra inte hunnit bli kär än? Om vi inte känner samma sak, om hen drar? Allt osagt bubblar över och hela kroppen skriker och måste veta nu om man är på riktigt eller på låtsas. - berättar HON.

Artisten & låtskrivaren HON debuterade i april 2020 med singeln "Rör mig som du" och har sedan dess bevisat att HON är en av de mest intressanta debutanterna på pophimlen just nu. HON's låtar har redan över åtta miljoner spelningar på Spotify. Med peppande singlar som "Bättre nu" och "Mår så jävla bra" samt träffande ballader som "20 minuter" och "Kär i oss" feat. Alex Järvi har HON nått in i folks hjärtan och lagt grunden för vad som kommer bli ett spännande år 2021. Otaliga timmar i studion har resulterat i en låtskatt som heter duga och HON längtar efter att få dela med sig av dem inom kort.

FÖLJ HON: Instagram I Spotify

Warning: getimagesize(./joy-släpper-singeln-en-sekund-soundtrack-till-svts-tunna-blå-linjen/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Joy Släpper Singeln "en Sekund" - Soundtrack Till Svts Tunna Blå Linjen

Joy M'Batha har de senaste åren visat enorm bredd och kreativitet, inte minst i hur hon axlat musiken, konstutställningar och livespelningar som ingen annan. Med nya singel "En sekund" överraskar hon igen. Den här gången genom att sjunga på skånska och resultatet blir naknare och ärligare än vi hört JOY tidigare. Tillsammans med filmkompositören Irya Gmeyner som producerat låten har de skapat ett unikt och nytt sound. "En sekund" är en del av soundtracket till SVT's dramasatsning Tunna blå linjen som hade premiär den 17 januari. I serien gör JOY även skådespelardebut.

"En Sekund handlar om hur precis allt kan förändras på ett ögonblick. Att livet kan vändas upp och ner utan att man hunnit tänka efter eller förbereda sig. Sen står man där och måste hantera något man inte har sett komma. För livet är som en nöjespark man tvingats in på. Vissa av karusellerna är roliga, andra ger en dödsångest och är extremt skrämmande. Men man överlever och kommer ut starkare och visare på andra sidan." - JOY.

LYSSNA HÄR: joy.lnk.to/EnSekund

Joy M'Batha har släppt musik under artistnamnet JOY sedan 2014 då debuten "Kattliv" kom. Hon har genom åren hyllats och omskrivits i bl.a. Vogue och New York Times, spelat runtom i Norden och samarbetat med en rad artister såsom Timbuktu, Panda Da Panda m.fl. År 2018 släppte hon sin EP Thirsty, hennes första på engelska, och i samma period hade M'Batha sin första konstutställning på Snickarbacken 7 i Stockholm.

FÖLJ JOY: Instagram I Spotify


Tunna blå linjen recensioner
"Tack, SVT, för att ni gjorde den här serien" - Expressen
"Passionerat om polisens vardag i Tunna blå linjen " -DN
"Bästa svenska serien på länge" - Hallandsposten
"En stark och realistisk urban samtidsberättelse" - Aftonbladet
"Starkt och mänskligt i nya svenska polisserien" - Kulturnytt i P1

Warning: getimagesize(./världsstjärnorna-anuel-aa-och-ozuna-släpper-albumet-los-dioses/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Världsstjärnorna Anuel Aa Och Ozuna Släpper Albumet "los Dioses"

Idag släpper Anuel AA och Ozuna, två av världens största latinartister, albumet "Los Dioses" tillsammans. Albumet består av 12 låtar och tidigare i veckan avslöjade de två världsstjärnorna samarbetet genom att dela albumomslaget i sina sociala medier. Till fansens stora förtjusning släppte Anuel AA och Ozuna redan igår musik och video till titelspåret "Los Dioses" och låten "Municiones". I samband med dagens albumrelease släpps singeln "Antes" som även den har en tillhörande musikvideo inspelad i Miami samt regisserad av Fernando Lugo.

Anuel AA och Ozuna strävar efter att fortsätta utveckla trenderna inom reggaeton och har därför valt att utmana genom att mixa olika stilar på nya albumet "Los Dioses". De åkte till Miami för att spela in och samarbeta med framgångsrika musikproducenter som Dynell, Yazid, Tainy, Hi Music Hi Flow, Carlos Mercader, Ovy on the Drums, Lil Geniuz, DJ Luian, Mambo Kings, Jowny, Foreignteck, Súbelo Neo, Yo Poppy och Legazzy.

Billboard firar den storslagna releasen med att låta Anuel AA och Ozuna pryda omslaget av deras första digitala upplaga 2021. Detta är historiskt då Anuel AA och Ozuna blir de första latinartisterna någonsin att tillsammans pryda omslaget. Den exklusiva intervjun och omslaget i Billboard ses här.

Anuel AA och Ozuna kommer båda från Puerto Rico och har samarbetet på succélåtar som "Adicto," "China," "Cambio," "BEBE," "La Ocasión" tidigare, men detta blir deras första album tillsammans. I samband med albumreleasen släpps även en dokumentär där tittaren under 20 minuter får en inblick i Anuel AA och Ozunas vänskap och samarbete kring nya "Los Dioses". Se den här. 

"I'm happy that Los Dioses is finally hitting the street," säger Ozuna och fortsätter; "This is an album that we had wanted to do for years, but our prior commitments had never allowed us the time. I greatly enjoyed the process and the experience of crafting this project with Anuel AA. As you all know, he's not just a colleague to me - he's like a brother. I also thank the team members who worked on this record, which we hope our respective fans will enjoy."

"This album is important for both me and Ozuna. We've been speaking about this project since 2015 and we haven't had time to work on the album. We both have great chemistry in the studio and our fans will be able to see the results through this album. I hope all my fans love this special project," säger Anuel AA.


Låtlista "Los Dioses"
1. Los Dioses
2. 100
3. Antes
4. Dime Tú
5. RD
6. Nena Buena
7. Contra el Mundo
8. Perreo
9. Perfecto
10. La María
11. Nunca
12. MunicionesAnuel AA

Anuel är känd för att vara en pionjär inom spansk trap och tack vare framgångarna med "La Ocasión" var han på toppen av sin karriär när han hamnade i fängelse för att sitta av ett straff på 30 månader i Puerto Rico. Tiden i fängelset stoppade inte Anuel från att skriva ny musik, samma dag som han blev frisläppt i juli 2018 släppte han sitt album "Real Hasta La Muerte" som blev ett prisbelönt album. Anuel och det nya albumet fortsatte göra succé inte minst på YouTube där han var den mest sedda artisten under 26 veckor i rad. Anuel AA har sålt ut turnéer i USA, Latinamerika och Europa samt kammat hem priser och nomineringar på Latin Grammy Awards, Premios Billboard, Premio Lo Nuestro och många fler.

Ozuna

Ozuna som påbörjade sin karriär 2015 har snabbt blivit en ikon inom latinvärlden, belönats med en stor mängd priser och toppat listorna runt om i världen. 2019 utsåg Time Magazine honom till en av årets mest inflytelserika personer och samma år kammade han hem BMI's pris för "Contemporary Latin Songwriter of the Year". Ozuna som lyckats sätta fyra Guiness världsrekord fortsatte succén 2020 när han blev en av de 10, manliga, mest streamade artisterna i världen på Spotify. Även på YouTube kom Ozuna på topp 10 bland de mest sedda artisterna under 2020, men succén slutade inte där utan Ozuna belönades även med två Latin Grammy Awards. I september förra året släppte Ozuna albumet "ENOC" som gick rakt in som #1 på Billboards Top Latin Album.

Mer Anuel AA:
Instagram
Twitter

Mer Ozuna:
Instagram
YouTube

Warning: getimagesize(./paul-rey-tillbaka-i-melodifestivalen-och-aktuell-med-ep-n-note-to-her-som-släpps-22-januari/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Paul Rey Tillbaka I Melodifestivalen Och Aktuell Med Ep:n Note To Her Som Släpps 22 Januari.

Malmöartisten med över 150 miljoner streams, Paul Rey, är tillbaka med ny musik. Låten Richest Man Alive var första smakprovet från kommande EP Note to Her som släpps 22 januari. Paul Rey är även aktuell för Melodifestivalen 2021.

Förra året medverkade Paul Rey i Melodifestivalen med låten Talking in my Sleep och gick vidare till Andra Chansen i Eskilstuna och därifrån till final i Friends Arena, där han slutade på en sjätte plats. När låten släpptes gick den direkt in som 17:e plats på Spotifys topplista. Låten blev en av de låtarna från Melodifestivalen som legat högst i topp på streamingtjänsten. Nu ser vi honom i Melodifestivalen igen med låten The Missing Piece i första deltävlingen som sker den 6 februari.

Den 20 november släpptes singeln Richest Man Alive låten har han skrivit tillsammans med Stefan Celar från Tyskland och Morten Aamodt från Danmark, och producerad av Paul Rey själv. Det var första smakprovet från kommande EP Note to Her som släpps 22 januari. EP:n är tillägnad till Pauls dotter och låtarna handlar om hans känslorna inför att bli förälder, samtliga låtar inklusive första singeln har Paul Rey producerat själv.

Lyssna på Note To Her här!
Pressbilder: https://isaac.wmg.com/?w=GLoKEsQ

Warning: getimagesize(./norska-gruppen-wardruna-släpper-nya-albumet-kvitravn/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Norska Gruppen Wardruna Släpper Nya Albumet "kvitravn"

Wardruna är ett norskt musikkollektiv som inspireras starkt av fornnordisk kultur och mytologi, och har bl.a. skrivit musik åt den populära tv-serien Vikings. Idag är de tillbaka med nya albumet Kvitravn, som på svenska betyder vit korp.

Lyssna/beställ albumet här

Grundaren av Wardruna, Einar Selvik, berättar om albumet:

"We are very happy to finally share this long-overdue album with you all. In this past period leading up to the release, it has been truly overwhelming to see how well you have received the songs we have shared so far. We sincerely hope you will enjoy the rest! For me personally, this album represents a natural continuation and development of everything we have done so far. Through experience, reflection and hungry curiosity, we potentially continue to grow as humans, scholars and musicians and with this constant movement, our ability to dive deeper into our work also grows. More clearly than before, does this album and its songs address us as humans in our own time. And even though the songs convey ways and words originating from a distant past, they are still just as much ways and words for the "now". They are ideas born out of the very grounds we still tread, which is also what gives them the ability to speak to- and resonate within us still. Let us listen carefully, and sow or reaffirm the idea or attitude that nature is something sacred."

Kvitravn visar på en tydlig utveckling i Wardrunas sound. Albumet innehåller en bred variation av både traditionella och historiska instrument, såsom Kravik-lyre, Trossingen-lyre, Taglharpa, Sotharpa, Langeleik, Get-horn, Lur och Moraharpa. På albumet finns även gäster bestående av traditionella folksångare, som leds av Kirsten Bråten Berg, en framstående sångerska inom norsk folkmusik. Genom albumets elva låtar täcker Kvitravn in fornnordisk trolldom, "spirit-animals" och natur, samt lärdomar och betydelser av viss mytologi och olika nordiska andliga begrepp.

Einar Selvik avslöjade att titelspåret "Kvitravn" var utgångspunkten för hela albumet och här utforskar man de fornnordiska ödesgudinnorna Nornorna, samt den vanliga nordiska och samiska idén om att en persons ande är förenad med vind, både före och efter födseln.

För de som vill fördjupa sig ännu mer i Wardrunas värld, finns det en minidokumentärserie i fyra delar som kan ses på bandets Youtube-kanal. I dessa fyra korta delar guidar Einar tittaren djupare in i tankarna, processerna och inspirationen bakom musiken.

Wardruna går nu också ut med nyheten om sin virtuella release-show "First Flight Of The White Raven" som kommer ske den 26 mars 2021. Biljetter till den digitala showen kommer att säljas på www.wardrunashop.com

__________

"Wardruna perform with such conviction the effect is undeniably compelling."

**** SONGLINES

"Immersive fifth LP take Norse history and old folk instruments (goat-horn, Kravik lyre) into new spheres across raw, deeply resonant songs. Packs a surprising emotional punch."

*** MOJO

"Wardruna are something else...closer to the musicians across the globe who return to past traditions to bring new meaning to the contemporary."

**** NEW INTERNATIONALIST

"Marvel at the interplay between voice and traditional percussion in Kvitravn ('White Raven') and Skugge ('Shadow') or the slow eerie creep of Kvit Hjort ('White Stag')...give into the music and be transported to another, otherworldly place, borne on the backs and wings of beasts, and spirited into the sky."

PROG

"Haunting, powerful and deeply immersive, it is an unmitigated triumph and a career high for Wardruna."

9/10 METAL HAMMER


WARDRUNA virtuella datum 2021:

20 feb - Jorvik Viking Festival, Einar Selvik Solo -www.jorvikthing.com

26 mar - Oslo -www.wardrunashop.com

Warning: getimagesize(./miss-li-inleder-året-med-singlarna-förlåt-sorry/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Miss Li Inleder Året Med Singlarna "förlåt"/"sorry"

Miss Li inleder 2021 med ytterligare ett smakprov från hennes kommande fullängdsalbum. Idag släpps singlarna "Förlåt"/"Sorry" som handlar om hur svårt det kan vara att be om ursäkt.

Lyssna på Förlåt/Sorry här

Miss Li är en av Sveriges absolut främsta artister och låtskrivare. 2020 blev hon årets mest streamade kvinnliga artist, nominerad till P3 Guld och hade två låtar som de mest lyssnade under året. Under året fick vi följa med Miss Li på en personlig resa mot hennes nionde fullängdsalbum som denna gång presenteras på både svenska och engelska. Hittills har singlarna Komplicerad/Complicated, Starkare/Stronger, Terapi/Therapy släppts och har tillsammans över 65 miljoner streams.

Med flertalet låtar på topp- och radiolistorna, hederstiteln "Årets Hållbara artist" på Grammisgalan och ett utav förra årets mest lyssnade sommarprat så är det få svenska artister som kan mäta sig med Miss Li just nu.

Följ Miss Li: Facebook Instagram Youtube

Warning: getimagesize(./molly-sanden-släpper-singeln-och-39-kärlek-slutar-alltid-med-bråk-och-39-från-kommande-albumet-och-39-dom-ska-veta-och-39/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Molly Sandén Släpper Singeln 'kärlek Slutar Alltid Med Bråk' Från Kommande Albumet 'dom Ska Veta'

Molly Sandén startar 2021 med att släppa singeln Kärlek slutar alltid med bråk från det kommande albumet Dom ska veta - hennes tredje album på svenska, som har release i vår.
Lyssna här: https://mollysanden.lnk.to/Karlekslutaralltidmedbrak
"Det finns en langtan framat i det har albumet, men jag har samtidigt varit orolig, deppig, ensam - det har varit nyttigt och skitlaskigt. Kanslan kring forra albumet var att jag var tvungen att skriva det for att kanslorna skulle forsvinna. Den har gangen har det varit annorlunda. Jag strider inte mot mig sjalv langre och bryr mig inte langre om att anpassa mig. Jag har accepterat alla sidor av mig sjalv och det kanns okej." - Molly Sandén.
I slutet av sommaren förra året släppte Molly Sandén platinasäljande Jag mår bra nu ft. Newkid som var det första vi fick höra från det kommande albumet.
Kärlek slutar alltid med bråk släpps idag 22 januari via MILKSHAKE / Sony Music. Låten är skriven av Molly Sandén tillsammans med Linnea Sodahl och Elvira Anderfjard (Taylor Swift, Katy Perry, Tove Lo) som även står bakom produktionen.
Med over 300 miljoner streams pa Spotify, turneer som salt slut pa rekordtid och mangder med Platina-singlar och prestigefyllda priser (Arets Pop, Arets Album och Arets Artist pa Grammisgalan samt Guldmicken (for arets live) och Arets Pop pa P3 Guld) ar Molly Sanden en av Sveriges tveklost storsta artister och latskrivare.
FÖLJ MOLLY SANDÉN: Spotify I Youtube I Instagram I Twitter I Facebook