Warning: getimagesize(./lorentz-live-från-red-bull-gaming-sphere/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Lorentz Live Från Red Bull Gaming Sphere

Lorentz bjuder in till en livesession nu på torsdag den 28 maj kl. 20:00. Sänds från Red Bull Gaming Sphere i Stockholm via Twitch, YouTube och Aftonbladet.

Kolla livestream här: https://www.twitch.tv/sonymusicsweden

Den 15 maj släppte Lorentz sitt tredje album Krig och Fred. För forsta gangen har Lorentz producerat merparten av latarna själv och darfor later allting precis som han forestallde sig att det skulle gora. Avstandet mellan ide och lat ar overvunnit.

- Saklart finns det massa latar som blivit till for att man jobbade med nagon annan, men det blir anda nagot annat nar man gor allt sjalv. Jag tanker pa mina tre skivor som en coming of age-triologi. Det har är sista delen da man slutligen har droppat allting. Man har dealat klart. Krig och fred, typ.

Albumet finns att lyssna här: https://lorentz.lnk.to/KrigFred

OM TWITCH: 

Twitch.tv är en webbplats för direktsänd streaming. Du kan ladda ner appen till den plattform du föredrar eller streama via webbläsaren. 
Eventets Twitch-kanal: https://www.twitch.tv/sonymusicsweden

I samarbete med WoW Events. 

Warning: getimagesize(./aden-och-asme-följer-upp-hyllade-kortfilmen-12-till-12-debuterar-som-huvudrollsinnehavare-del-2-har-premiär-på-dplay-den-29-5/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Aden Och Asme Följer Upp Hyllade Kortfilmen "12 Till 12" - Debuterar Som Huvudrollsinnehavare. Del 2 Har Premiär På Dplay Den 29/5

Förra året släppte Hammarkullen-duon Aden x Asme sitt kritikerrosade debutalbum "12 till 12" och kammade hem såväl nomineringar som priset för "Årets Grupp" under P3 Guld-galan. Inför lanseringen av albumet producerade Aden och Asme, tillsammans med regissören Karim Fakih och producenten Fabian Engström, en kortfilm med samma namn som skildrar den verklighet unga svenskar kan uppleva i landets ytterkantsområden.

"Kortfilmen visar en verklighet som bara få människor kan beskriva och den betyder därför mycket för att den visar en helt annan sorts djup, till skillnad från musik. Det räckte inte heller att bara göra en film och spontant så valde vi att göra en till" menar Aden om kortfilmen.

"Den svenska filmscenen har under en längre tid saknat berättelser från våra orter, och de behövs. Speciellt med karaktärer som själva varit med om det de skådespelar", säger Karim Fakih om kortfilmen.

"12 till 12" lanserades initialt på SVT Play och slog publikrekord första dygnet med 375 000 unika tittare. Filmen har även närmare 700 000 visningar på YouTube - ett kvantifierat intresse som har bäddat för en fortsättning.

"Kortfilmen betyder mycket för mig, vi alla som var involverade hjälptes åt och vi hade roligt när vi spelade in. Att vi gjorde detta tillsammans är sjukt och jag trodde inte att det skulle bli så bra, tror många kommer bli chockade över att se vårt arbete" berättar Asme om inspelningen av deras kommande kortfilm.

"Det fanns ingen tanke att göra en uppföljare från första början, även om vi lämnade ett öppet slut, men när den första filmen väl släpptes och responsen blev så stor... jag hade ingen aning om att folk skulle uppskatta den så mycket. Alla känslor som ni ser är äkta, det är inte ens skådespel och det är nog just därför denna kortfilm ligger mig så varmt om hjärtat. Att regissera och spela in den har varit en upplevelse i sig och något jag aldrig kommer att glömma", avslutar regissören Karim Fakih.

Uppföljaren till "12 till 12" kommer att sändas på Dplay den 29/5.

Warning: getimagesize(./gemelle-får-oss-att-längta-tillbaka-till-90-talet/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Gemelle Får Oss Att Längta Tillbaka Till 90-Talet

Tvillingduon GEMELLE, består av 21-åriga tvillingarna Tove & Emma Ekström från Vaxholm i Stockholms skärgård.

Med sitt sound förenar de äldre vinylsprakande genrer såsom soul, jazz och R&B med modern, kontemporär pop. Harmoniken för lyssnaren tillbaka till 70-talets souldivor och 90-talets honungslena R&B melodier och deras sound har inspirerats av artister som Charlie Puth, Bruno Mars och Janet Jackson. De multi-instrumentalistiska tvillingarna är med i varje skede i sitt skapande av sina alster, från att skriva, producera och spela instrument och nu släpper duon äntligen sin debutsingel, en cover på TLC's monsterhit "Waterfalls".

"Vi satt på en bar i Stockholm och brainstormade fram vårt live-set och pratade om att vi skulle överraska publiken med en riktig 90-tals R&B hit som har koppling till vårt eget sound och musik.

Det var någon av oss som började nynna på "Waterfalls". Andra förslag kom upp men ingen fastnade i huvudet såsom den. Det är en riktig feel good låt som vi tror att många känner igen sig i och vilja sjunga med på, men framförallt att det är en av 90-talets bästa låtar. Vi gjorde om låten till vår egen och vi bestämde oss för att även spela in den tillsammans med Sebastian Atas (Jubel).

Vi hoppas att låten kommer ge en riktigt härlig sommar vibe och få många att vilja dansa och sjunga med!"

Låten har producerats av Sebastian Atas (Jubel), David Lindgren Zacharias och Gemelle.

Lyssna på Waterfalls här!

Warning: getimagesize(./oscar-ahlgren-släpper-döda-min-luft-feat-lokal-och-rasmus-hultgren/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Oscar Ahlgren Släpper "döda Min Luft" Feat. Lokal & Rasmus Hultgren

Oscar Ahlgren är en 18-årig ung sångare, rappare och ny artist från Hässelby i Stockholm som gör tidlös svensk pop/rap. För en månad sen släppte Oscar sin debutsingel "Värd" och redan nu på fredag följer han upp med nya låten "Döda min luft" tillsammans med Lokal och Rasmus Hultgren. "Döda min luft" handlar om att inte fastna i livet och låta andras negativitet stå i vägen för vart du vill och vem du vill vara. Tidigare i veckan uppträde Oscar med sin debutsingel "Värd" på Big Brother finalen 2020. 

Lyssna HÄR

I slutet av 2019 så började Oscar samarbeta med producenterna och låtskrivarna bakom "Södra Station" och "Lokal". Oscars sound har influenser som kan liknas vid Hov1, Victor Leksell & Norlie & KKV. Oscars musikintresset började redan i pojkrummet hemma i Hässelby som liten när redline-vågen med bland annat Dani M tog sig fart. Medan Oscars klasskamrater satt i skolbänken var han hemma och gjorde musik. Uppväxten har kantats av utmaningar och svårigheter i skolan och hemmen har varit många. Oscars bakgrund gjorde att han hoppade av skolan som 15-åring för att istället kunna satsa helhjärtat på musiken med höga mål i sikte. Rotlösheten som hans uppväxt präglats av skildrar Oscar i sina texter på ett rått och ärligt sätt.

Följ Oscar Ahlgren
Instgram
Facebook

Warning: getimagesize(./hon-mår-bättre-nu-ny-singel-ute-nu/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Hon Mår "bättre Nu" - Ny Singel Ute Nu

Artisten HON släpper idag nya singeln "Bättre nu". LYSSNA: https://HON.lnk.to/BattreNu


Vem är HON?

HON är allt hon känner för att va. HON älskar allt de fula och fina med livet och tycker det är fantastiskt att få prata om det genom sin musik. De låtar HON släpper nu pratar mycket om olycklig kärlek och svensk pop. Men livet händer ju och sånt ändras lite hela tiden. Just nu mår HON så sjukt bra, är lite rädd för att bli kär och älskar 80-tals soundet.

Debutsingeln "Rör mig som du" släpptes i mars. Hur har responsen varit?

Responsen har varit helt otrolig. HON skrev "Rör mig som du" när HON gick igenom dom känslorna själv men efter releasen behövde HON inte längre va ensam om att gå igenom det. Det är så jävla fint att så många har känt samma sak och att få hela tillsammans.

Berätta om din nya låt "Bättre nu" som släpps idag!

HON va så jävla trött på att va sådär någon-tar-över-hela-ens-värld-olyckligt-kär så HON skrev "Bättre nu" till själv om att det faktiskt går över. Att någon som har varit allt inte alltid kommer va det och hur sjukt det är? "En dag står jag där, och är inte kär, för jag har slutat bry mig, har legat med någon annan" Det har gått ett år sen dess nu och FAN vad HON hade rätt.

Hur ser processen ut när HON skriver musik?

Ibland har HON massa känslor som måste få komma ut, då gör dom oftast det genom att HON spelar piano och sjunger. Sen produceras det oftast upp efter det. Ibland skriver HON också från början tillsammans med andra. Då ses HON typ i studion och hänger med sina kompisar och skriver samtidigt.

Vad inspireras HON av?

Livet. Människor. Allt fint och fult. Sen kärlek förstås, oftast olycklig, ett tag mådde HON så bra att HON inte visste vad HON skulle skriva om. Men HON har lärt sig det nu.

Vad gör HON under karantänen?

HON gör mycket yoga och meditation. Pratar med farmor i telefon och har hemma-häng med få och nära vänner. HON är också mycket i studion och gör ny musik. Sen repar HON mycket för att spela live.

Vad har HON pågång framöver?

HON ska leva sitt bästa liv på alla sätt som går. Med det kommer mer känslor, mer musik, mer allt. HON har också ett fantastiskt band och LÄNGTAR till att få spela live för er. HERREGUD vad HON kommer leva då.
FÖLJ HON: @hon.har.insta

Warning: getimagesize(./miriam-bryant-släpper-ny-singel-passa-dig/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Miriam Bryant Släpper Ny Singel - Passa Dig

Miriam Bryant är ständigt aktuell, senast i mars släpptes låten Nån Av Oss som Miriam framförde i säsongspremiären av SVT:s Luuk & Hallberg dock helt utan TV-publik på grund av rådande situation. Miriam hann precis avsluta en omfattande Sverigeturné som inkluderade Annexet, Malmö Arena och Skandinavium innan Coronapandemin drabbade Sverige. Den 22 maj släpps nya singeln Passa Dig som hon skrivit tillsammans med Alex Shield och Adam Olenius och är producerad av Elias Kapari.

- Passa Dig är en låt till alla som lekt farligt nära elden och varit taskig i en relation. Allt är tillåtet i kärlek och krig eller vad är det man brukar säga? Man ska passa sig för vem man sårar helt enkelt. Låten kom till i höstas men det känns som att väldigt mycket har hänt sedan dess. Man blir bränd här i livet ibland och det är väl meningen kanske. Man kan gå runt å tjura över det om man vill, men just nu ska vi fokusera på att hålla huvudet kallt och händerna rena! Köss / Miriam

Lyssna på Passa dig här!

Pressbilder: https://isaac.wmg.com/?w=gvclbFi
Fotograf: Ewa-Marie Rundquist

Följ Miriam Bryant här!

Warning: getimagesize(./arvingarna-släpper-nya-singeln-säg-att-du-är-min-och-firar-med-direktsänd-releasefest/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Arvingarna Släpper Nya Singeln "säg Att Du Är Min" Och Firar Med Direktsänd Releasefest

Våren är i full blom och sommaren är snart här. Nu levererar Arvingarna sitt starka bidrag till denna underbara tid. Bandets helt nya singel "Säg att du är min" är skriven av Mikael Karlsson som ligger bakom Arvingarnas Melodifestival-hit "I Do". Nya låten släpps nu på fredag den 22 maj och bandets Casper Janebrink har skrivit den kärleksfulla texten.

I morgon torsdag den 21 maj klockan 17:00 bjuder Arvingarna in till sin Facebooksida där de håller en digital releasefest som direktsänds från Lassemans altan. På releasefesten blir det givetvis stor livepremiär för nya singeln "Säg att du är min", gamla goda hits, grilltips och andra glada överraskningar.

Nu på söndag 24 maj klockan 20:00 i TV4 kan man även njuta av Arvingarna i en musikalisk heltimme där tittarna får ta del av godbitar ur den hyllade krogshowen "I takt med tiden". I höst fortsätter krogshowen sitt segertåg ute på turné.

Följ Arvingarna:
www.instagram.com/arvingarna
www.facebook.com/ArvingarnaOfficiella

30/8 Stockholm, Lilla Cirkus 16:00 & 19:30
3/9 Visby, Wisby Strand 19:30
11/9 Skövde, Arena Skövde 19:30
12/9 Örebro, Conventum Kongress 19:30
13/9 Halmstad, Halmstad Teater 17:00
14/9 Jönköping, Jönköpings Konserthus 19:30
17/9 Malmö, Slagthuset MMX 19:30
20/9 Västerås, Västerås Konserthus 18:00

Vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och aktuella restriktioner, och om det tillåts kommer vi att kunna se Arvingarna på ovan platser i höst med showen "Arvingarna 30 år - I takt med tiden".

Warning: getimagesize(./svenska-toner-i-det-blå-konserthusets-nationaldagskonsert/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Svenska Toner I Det Blå - Konserthusets Nationaldagskonsert

För första gången gör Konserthuset och Kungliga Filharmonikerna en nationaldagskonsert! Den filharmoniska sommarhälsningen från det blå huset vid Hötorget presenteras av Stefan Forsberg - som inte bara är konserthuschef utan också en mycket uppskattad programvärd. Sopranen och hovsångerskan Elin Rombo medverkar tillsammans med musikalstjärnan David Lindgren.

David Björkman leder Kungliga Filharmonikerna i denna unika och specialproducerade konsert som webbsänds gratis för alla på Konserthusets hemsida på nationaldagen kl 19.00. Det blir välkända nummer av bland andra Evert Taube, Lars-Erik Larsson, Hugo Alfvén och Wilhelm Stenhammar. 

- Det här är vårt sätt att manifestera sammanhållning i en svår och utmanande tid, säger Stefan Forsberg. Vi höjer blicken, och öronen, mot en ljusare framtid genom att hälsa sommaren välkommen med denna utsträckta hand i musikens tecken. 

Han fortsätter:

- Vi hoppas att många kommer att ta plats vid sina skärmar, och att vi kan avsluta med mäktig allsång i hela landet i Povel Ramels Följ mig bortåt vägen. Givetvis förenas vi också i Sveriges nationalsång.

Lördag 6 juni kl 19.00-ca kl 20.00 på konserthuset.se (direktlänk, öppnas i nytt fönster)

Kungliga Filharmonikerna
David Björkman dirigent
Elin Rombo sopran
David Lindgren sång
Stefan Forsberg värd

Svenska toner i det blå
Konserthusets nationaldagskonsert 

August Söderman Svenskt festspel
Lars-Erik Larsson Uvertyr och Romans ur Pastoralsvit
Evert Taube Sommarnatt "Kom i min famn"
Helena Munktell Finale: Allegro ur Svit för stor orkester
Bobbie Ericson Utskärgård arr Hans Wahlgren
Wilhelm Stenhammar Flickan kom ifrån sin älsklings möte
Hugo Alfvén Uppsalarapsodi
Povel Ramel Följ mig bortåt vägen

Warning: getimagesize(./efter-ep-succen-följer-asme-upp-med-singeln-blod-som-släpps-idag/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Efter Ep-Succén Följer Asme Upp Med Singeln "blod" Som Släpps Idag!

I en mörk och trång studio på Söder har grabbarna samlats för att börja om på ny musik, under de senaste månaderna har det regnat guld över Asmes släpp, men det blir ingen paus i studion för det... natten har bara börjat eller om Asme hade fått säga det själv "jobbar från 12 till 12".

Den 26/2 släppte Asme sin debut-EP "BLodigt" som sedan klättrade hela vägen till första platsen på topplistorna, vilket Asme själv aldrig trodde på.

-Jag blev faktiskt chockad, säger Asme om första platsen.

Nu följer Asme upp med singeln "BLod", en låt som är producerad av Elai som ligger bakom flera av Asme låtar från debut-EP:n och även Ian som producerat åt majoriteten av Hiphop-Sverige. Låten Asme släpper tror han flera kan relatera till, speciellt om man kommer från samma omständigheter och miljö som han själv. Låten kan kännas mörk och väldigt dyster för den som lyssnar men i Asmes öron är den inget annat än ljuvlig, "BLod" är Asmes verklighet.

Asme är även aktuell senare i vår med hans kommande kortfilm "12 till 12" del 2, tillsammans med Aden utgör de även duon "Aden x Asme" som prisades stort under 2020, bland annat som "Årets grupp" i P3 Guld.

Warning: getimagesize(./ytterligare-konserter-på-gröna-lund-bokas-om/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Ytterligare Konserter På Gröna Lund Bokas Om

I slutet av april meddelade Gröna Lund att alla konserter fram till och med midsommar bokas om pga det rådande läget med coronapandemin. Idag, ungefär en månad senare, gör vi bedömningen att det inte heller kommer vara möjligt att arrangera konserter under juli månad. Det innebär att ytterligare sex konserter fram till och med 31 juli nu också bokas om.Gröna Lund är redo att öppna på ett omsorgsfullt sätt så fort vi ges möjlighet till det, där vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. En omsorgsfull öppning av Gröna Lund skulle bland annat innebära ett begränsat antal gäster i parken, distanshållning i köer och attraktioner samt utökade städ- och hygienrutiner. På grund av det rådande läget är det varken lämpligt eller ansvarsfullt med aktiviteter som kan skapa större folksamlingar. Den 21 april kom vi därför med beskedet att vi bokade om alla konserter fram till och med midsommar. Idag gör vi bedömningen att det inte heller kommer att vara möjligt att arrangera konserter under juli månad. Detta kommer att påverka konserterna med Disturbed 24 juni, Faith No More 1 juli, John Legend 13 juli, Gwen Stefani 14 juli, Ace Frehley 17 juli och Pixies 27 juli.

Vi kommer att arbeta för att resterande konserter blir av så långt det är möjligt, men säkerheten kommer självklart alltid att komma i första hand. Vi kommer därför successivt att göra nya bedömningar gällande våra framtida konserter och fattar nya beslut om dessa utifrån den lägesbild som råder framöver.De gäster som redan köpt årets säsongskort kommer även att få hela sommaren 2021 på köpet, inklusive alla konserter.Information om hur varje enskild konsert påverkas och ombokningsdatum kommer successivt att läggas ut på www.gronalund.com.

Gröna Lunds premiär var planerad till den 25 april, men är framflyttad tillsvidare. Vi är dock redo att öppna upp tivolit på ett omsorgsfullt sätt så fort vi ges möjlighet till det.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

Warning: getimagesize(./sveriges-biblioteksstatistik-2019-stark-e-bokstrend-och-något-fler-skolbibliotek/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Sveriges Biblioteksstatistik 2019: Stark E-Bokstrend Och Något Fler Skolbibliotek

Den digitala utvecklingen är fortsatt stark på landets bibliotek, enligt Sveriges officiella biblioteksstatistik 2019. Användningen av e-medier ökar, samtidigt som de fysiska lånen har minskat över tid. Skolbiblioteken har blivit något fler jämfört med föregående år.

Varje år presenterar Kungliga biblioteket (KB) statistik över offentligt finansierade bibliotek i Sverige. Sammanställningen berör bland annat lån, besök och öppettider men även personalresurser och ekonomi.

Årets rapport visar att användningen av de svenska biblioteken är hög, men under förändring. Det görs nu i genomsnitt 8,4 nedladdningar av e-medier per invånare, främst i form av e-böcker eller tidskrifter. Om man enbart räknar e-böcker har nedladdningen ökat med 14 procent sedan 2018.

Den totala utlåningen av fysiska medier (exempelvis tryckta böcker, dvd:er och skivor) har minskat med närmare 7,8 miljoner sedan 2015. Under förra året syntes en liten ökning jämfört med 2018, men den beror främst på att antalet omlån har ökat.

Folkbiblioteken köper in allt färre filmer på fysiska bärare, till förmån för film via streamingtjänster. I 92 kommuner går det att ta del av film via nätet utan att besöka biblioteket.

Utlåning och antal medier på folkbiblioteken

Folkbibliotekens utlåning av e-böcker har ökat med 6 procent sedan föregående år och uppgår nu till 2,4 miljoner lån. E-bokslånen står för 6,5 procent av de totala boklånen (som innefattar tryckta böcker, e-böcker, ljudböcker och talböcker), vilket är en liten ökning jämfört med 2018.

Antalet e-bokstitlar ökar också och är 10 procent fler än under föregående år. Dessutom har antalet filmer som är tillgängliga via streaming ökat med 122 procent. Folkbibliotekens fysiska medier fortsätter dock att minska i antal och har blivit 20 procent färre på 10 år.

Kraftig ökning av meröppet

Meröppet betyder att ett bibliotek är tillgängligt även när ingen personal är på plats. Användarna kommer in i lokalen med hjälp av lånekort och en kod, eller med hjälp av sin mobiltelefon. Antalet timmar meröppet på folkbibliotekens huvudbibliotek har ökat med 28 procent sedan föregående år. Nu finns meröppna bibliotek i nästan hälften av landets kommuner.

Skolbiblioteken blir något fler

Antalet skolbibliotek som är bemannade på minst halvtid har ökat något. Dock saknar fortfarande 34 av landets kommuner antingen ett enskilt halvtidsbemannat skolbibliotek, eller ett integrerat skolbibliotek. Ett integrerat skolbibliotek innebär att verksamheten bedrivs via ett lokalt folkbibliotek.

Färre besök men full aktivitet

Det totala antalet besök till svenska bibliotek har minskat från 81,8 till 81,0 miljoner mellan 2018 och 2019. Samtidigt ökar antalet sökningar i bibliotekens webbkataloger.

Folkbiblioteken står för den största minskningen, med en miljon färre besök under 2019. En förklaring kan vara den ökade användningen av bibliotekens e-resurser. Men minskningen kan också bero på att folkbiblioteken nu finns på platser ute i samhället, bland annat förskolor och idrottshallar, där besöken inte mäts.

Däremot ökade antalet aktivitetstillfällen på folkbiblioteken med 10 procent. Det handlar framför allt om läsfrämjande aktiviteter och it-utbildningar. 57 procent av tillfällena riktades främst till den prioriterade målgruppen barn och unga.

Besöken till universitets- och högskolebibliotek var ungefär lika många som under föregående år. Sedan 2015 har besöken dock minskat från 16,3 miljoner till dagens 12,6 miljoner, trots att antalet studenter har ökat. Precis som när det gäller folkbiblioteken spelar troligtvis den ökade användningen av e-medier roll.

Även på lärosätesbiblioteken görs ett stort arbete med undervisning, exempelvis i informationssökning och källvärdering. Närmare 450 anställda arbetade med sådana aktiviteter under 2019. I undervisningen deltog sammanlagt cirka 166 000 personer, vilket motsvarar ungefär hälften av landets helårsstudenter.

Ökade lån på lärosäten

Antalet nedladdningar och sökningar på universitets- och högskolebibliotekens e-medier ökade med 10 procent under 2019. Då gjordes 129 miljoner sökningar eller nedladdningar. På lärosätesbiblioteken finns i dag 15,7 miljoner e-titlar samt tillgång till olika typer av databaser. Tillgången har minskat, vilket till stor del beror på att lärosätena saknade avtal med det vetenskapliga tidskriftsförlaget Elsevier mellan 2018 och 2019.

Utlån av fysiska medier har ökat med 3 procent sedan 2018. Men antalet fysiska medier blir färre och är nu 25,4 miljoner till antalet - en minskning med tre miljoner från år 2015.

Folkbibliotekspersonal fortbildar sig i digital kompetens

För två år sedan startades projektet Digitalt först med användaren i fokus, som en del i arbetet med den nationella biblioteksstrategin. Ett resultat av projektet är lärplattformen Digiteket, som erbjuder kostnadsfri fortbildning i digital kompetens. Mer än 70 procent av folkbibliotekens personal har registrerat sig på kurser via Digiteket.

Ta del av biblioteksstatistiken
Rapporten Bibliotek 2019 (pdf)
Kvalitetsdeklaration (pdf)
Tabeller (xlsx)


Mer information om arbetet med den svenska biblioteksstatistiken finns på KB:s webbplats.

Hur gör biblioteken under coronapandemin?

Den aktuella statistiken gäller för 2019, men under den rådande pandemin har många bibliotek snabbt ställt om sin verksamhet. Det gäller inte minst på det digitala området. På den nystartade plattformen Biblioteken under corona ger KB, med hjälp av biblioteken, löpande en bild av läget.

Warning: getimagesize(./soundtracket-till-eurovision-song-contest-the-story-of-fire-saga-släpps-26-juni-första-singeln-volcano-man-ute-nu/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Soundtracket Till Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga Släpps 26 Juni - Första Singeln "volcano Man" Ute Nu

Arista Records och Netflix gör gemensam sak när filmen och soundtracket Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga släpps den 26 juni. Filmen handlar om när de hårt kämpande artisterna Lars (Will Ferrell) och Sigrit (Rachel McAdams) från Island får sitt livs största chans - att representera sitt land och delta i världens största sångtävling; Eurovision Song Contest. 

Filmen är regisserad av David Dobkin (Wedding Crashers) och förutom Will Ferrell och Rachel McAdams medverkar storheter som Pierce Brosnan, Demi Lovato och Dan Stevens i filmen.

Soundtracket innehåller originallåtar från filmen och första singeln ut är "Volcano Man" som finns att lyssna på redan nu. I morgon lördag har musikvideon stor världspremiär.

Lyssna på "Volcano Man" HÄR. 

26 juni släpps filmen och hela soundtracket till Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. 

Warning: getimagesize(./lorentz-album-krig-och-fred-ute-nu/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Lorentz Album "krig Och Fred" Ute Nu!

LYSSNA: https://Lorentz.lnk.to/KrigFred

Jag tänker på mina tre skivor som en coming of age-triologi. Det här är sista delen då man slutligen har droppat allting. Man har dealat klart. Krig och fred, typ.

Idag den 15 maj släpper Lorentz äntligen sitt tredje album Krig och fred som redan fått ett starkt mottagande av såväl fans som kritiker.

Albumet Krig och Fred är första gången Lorentz producerat merparten av låtarna själv och därför låter allting precis som han föreställde sig att det skulle göra. Avståndet mellan idé och låt är övervunnit.

Såklart finns det massa låtar som blivit till för att man jobbade med någon annan, men det blir ändå något annat när man gör allt själv.

Krig och fred släpps idag via Switching Lanes / Sony Music och är producerad av Lorentz och Charlie Bernardo.

FÖLJ LORENTZ: Youtube I Instagram I Spotify

Warning: getimagesize(./premiär-för-håkan-hellströms-video-till-alla-drömmar-är-uppfyllda/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Premiär För Håkan Hellströms Video Till "alla Drömmar Är Uppfyllda"

12.00 idag är det premiär för videon till "Alla drömmar är uppfyllda". Videon är regisserad av Filip Nilsson, en av Sveriges mest erkända reklam och videoregissörer. I skenet av att vi nu lever mitt i en pandemi är det förstås ödets ironi att den här videon spelades in långt innan vi hört talas om Corona.

Jag har alltid velat jobba med Håkan och jag har alltid velat jobba med en näsapa.
Båda är lika svåra att få tag på och fånga på bild.
Jag repeterade med Håkan och näsapan i närmare två månader på varsitt håll.
Att jag sen lyckades fånga Håkan i sin räkmatador kostym och näsapan tillsammans på film en kall natt på ett tomt på Ullevi var en overklig upplevelse.
Alla drömmar kan uppfyllas, den här videon är ett bevis på det. /Filip Nilsson

Se videon här:

Bilder ur videon: https://isaac.wmg.com/?w=7TFnTXa

Credits:
Denna videon är tillägnad Näsapan.
Trummor: Håkan Hellström Apan: Håkan Hellström
Regissör. Filip Nilsson
Fullständiga credits i bifogad fil.

Warning: getimagesize(./einár-släpper-albumet-welcome-to-sweden/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Einár Släpper Albumet "welcome To Sweden"!

LYSSNA: https://einar.lnk.to/WelcomeToSweden

Idag den 15 maj släpper Einár sitt tredje efterlängtade album Welcome to Sweden. Ett album på 8 låtar med gästartister som Dree Low, Adel och Thrife.

Under våren har Einár släppt låtarna Frank Lucas och Rymden och tillbaka, som streamats totalt 12 miljoner gånger. 

Tracklist: 

1. Va händish feat. Thrife 

2. Vill du köra feat. Adel 

3. Welcome to Sweden 

4. GoHardOrGoHome 

5. Ghetto Mamacita feat. Dree Low 

6. Frank Lucas 

7. Rymden och tillbaka

8. Outro

Welcome to Sweden släpps idag via Sony Music och är producerad av IAN, Yei Gonzalez, Straynané, Manny Flaco och Stress. 

Einárs debutår var minst sagt imponerande, debutalbumet Första klass toppade svenska albumlistan i 5 veckor i rad. Under 2019 hann Einár även med att släppa albumet NUMMER 1 samt blev belönad med priserna Årets hiphop och Årets Nykomling på Grammisgalan 2020, Årets låt på P3 Guld samt Årets Genombrott på Musikförläggarnas Pris. Under 2019 nådde Einár tre forstaplatser pa den officiella singellistan i Sverige: Katten I Trakten (3v), Forsta Klass (2v) och Nu Vi Skiner (1v).

FÖLJ EINÁR: Instagram I Spotify I Youtube

Warning: getimagesize(./neil-young-to-release-homegrown-on-june-19-via-reprise-records-previously-unreleased-studio-album-from-1974/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Neil Young To Release Homegrown On June 19 Via Reprise Records Previously Unreleased Studio Album From 1974

May 15, 2020 (Los Angeles, CA)- Roughly forty-six years after its original recording, Neil Young announces the release of one his most storied and sought-after albums ever, Homegrown. Often referred to by fans as one of Young's mysterious, great "lost albums," the twelve studio tracks will be released on all formats on June 19th, via Reprise Records. Album pre-orders begin today and will include an instant download of previously unreleased album track "Try." Click here to pre-order.

Neil Young describes Homegrown as "The One That Got Away," and posted the following letter on Neil Young Archives below:

"I apologize. This album Homegrown should have been there for you a couple of years after Harvest. It's the sad side of a love affair. The damage done. The heartache. I just couldn't listen to it. I wanted to move on. So I kept it to myself, hidden away in the vault, on the shelf, in the back of my mind....but I should have shared it. It's actually beautiful. That's why I made it in the first place. Sometimes life hurts. You know what I mean. This is the one that got away.

Recorded in analog in 1974 and early 1975, Homegrown was mixed at that time to original stereo analog master tapes. These original mixes have been restored with love and care by John Hanlon, and mastered by Chris Bellman at Bernie Grundman Mastering, making Homegrown a completely original album.

Levon Helm is drumming on some tracks, Karl T Himmel on others, Emmylou Harris singing on one, Robbie Robertson plays on one. Homegrown contains a narration, several acoustic solo songs never even published or heard until this release and some great songs played with a band of my friends, including Ben Keith - steel and slide - Tim Drummond - bass and Stan Szelest - piano. Anyway, it's coming your way in 2020, the first release from our archive in this new decade. Come with us into 2020 as we bring you the past." - Neil Young

Neil Young puts it best, "This album is the unheard bridge between Harvest and Comes A Time." Recorded between June 1974 and January 1975, Homegrown was intended to come out in 1975 before Young cancelled the release. The album has remained unreleased until now, achieving a legendary status among Neil Young fans in the process.

The album is made up of twelve Neil Young songs, of which seven are previously unreleased - "Separate Ways," "Try," "Mexico," "Kansas," "We Don't Smoke It No More," "Vacancy"and "Florida" (a spoken word narration). Also included are the very first recordings of "Homegrown"and "White Line". "Little Wing," "Love Is A Rose,"," and "Star Of Bethlehem" - different mixes of which would all later appear on other Neil Young albums, retain their original form in Homegrown.

Recorded in analog, and mastered from the original master tapes, this long-lost album is a wonderful addition to Young's incomparable catalog.

(Click here for album artwork)

HOMEGROWN Track Listing:
Separate Ways
Try
Mexico
Love Is A Rose
Homegrown
Florida
Kansas
We Don't Smoke It No More
White Line
Vacancy
Little Wing
Star of Bethlehem# # #
Official Site/NYA:
neilyoungarchives.comPress materials:
http://press.warnerrecords.com/neilyoung

Warning: getimagesize(./idag-släpps-håkan-hellströms-nya-album-rampljus/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Idag Släpps Håkan Hellströms Nya Album "rampljus"

Lyssna på Rampljus här!

Håkan om albumet;
Vad finns att säga som inte musiken kan säga bättre.
Så har det alltid varit och det är väl därför jag blivit kvar i musiken och på scenen.
Det här är den tionde skivan och den är inspelad lite här och var med min gamla
kompis och vapendragare Jocke Åhlund. Vi hade himla kul i studion och a whole lotta shakin fastna på tejperna. Så mycket att vi släpper musiken i två delar. Första halvan av Rampljus kommer nu och andra halvan av plattan kommer om några månader.  Kan babbla på ett tag till, men när verket e gjort ska konstnären va tyst, så som sagt-Sätt på och lyssna istället.
Hoppas ni gillar't!
Luv
//Håkan Hellström

Warning: getimagesize(./alan-walker-och-hans-zimmer-i-unikt-samarbete-släpper-ny-version-av-världsberömda-låten-time/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Alan Walker Och Hans Zimmer I Unikt Samarbete - Släpper Ny Version Av Världsberömda Låten "time"

Två generationer av musikaliska genier har gått samman när multi-platina säljande norska artisten och producenten Alan Walker idag släpper sin tolkning av världsberömda kompositören Hans Zimmer mest streamade låt "Time". Orginalversionen är en del av soundtracket till filmen "Inception" som i år firar 10-årsjubelium. Tillsammans med Alan Walkers uppdaterade version av "Time" släpps även Hans Zimmers första musikvideo någonsin. Videon har premiär på Alan Walkers Youtube-kanal den 20 maj.

LYSSNA HÄR

Sedan sin debutsingel "Faded" har 22-åriga Alan Walker vuxit ut till en av den elektroniska musikscenens största artister. Med sin egen tolkning av Hans Zimmers episka och tidlösa komposition "Time" så bockar Alan Walker av en livslång dröm att få arbeta med en av sina främsta idoler. Genom att ha växt upp med filmer som "The Dark Night", "Pirates of Caribbean", "Interstellar" och "Inception" så har filmmusik varit en stor inspirationskälla för Alan Walkers egen musikstil. De båda möttes för första gången i Barcelona förra året på en av Hans Zimmers konserter och diskuterade ett eventuellt samarbete. Resultaten av det mötet får vi ta del av idag.

"När jag växte upp kunde jag aldrig drömma om att få ha min passion som karriär. Mycket av det jag haft turen att uppleva under de senaste åren har varit surrealistiskt. Att få samarbete med Hans Zimmer är en sådan typ av upplevelse som är på en helt annan nivå. Alla som känner mig vet att jag är ett stort fan av honom. Hans arbete har spelat en stor roll för min egen musikaliska resa, speciellt "Time" som måste vara min favoritlåt någonsin. Jag är så tacksam för den här möjligheten!" Alan Walker

"Att få arbeta tillsammans med någon vars karriär påverkats av mitt tidigare arbete är jag oerhört ödmjukt inför. Jag är stolt över att samarbeta med Alan Walker på denna remix av 'Time', en komposition som betyder mycket för mig och jag kunde inte vara mer uppspelt över att få dela den med världen. Nu, mer än någonsin, måste vi fortsätta att inspirera unga sinnen till att vara morgondagens ledare - jag hoppas att detta kommer visa på just det. " Hans Zimmer

Hans Zimmer är en av världens mest erkända kompositörer och har genom åren sjösatt över 200 projekt och tonsatt några av samtidens främsta filmer. För detta har han blivit utmärkt med en Academy Award, två Golden Globes, tre Grammys, en American Music Award och en Tony Award. Hans Zimmer kommer till Europa med sin hyllade turné med start i februari 2021.

Hans Zimmer Live 2021 - Europaturné

11. Feb 2021 - Berlin, Mercedes-Benz Arena

13. Feb. 2021 - Prag, O2 Arena

14. Feb 2021 - Wien, Stadthalle D

17. Feb 2021 - München, Olympiahalle

19. Feb 2021 - Köln, Lanxess Arena

21. Feb 2021 - Antwerpen, Sportpaleis Antwerpen

23. Feb 2021 - Mannheim, SAP Arena

25. Feb 2021 - Stuttgart , Schleyerhalle

27. Feb 2021 - Amsterdam, Ziggo Dome

28. Feb 2021 - Amsterdam, Ziggo Dome

02. Mar 2021 - Dublin, 3Arena

05. Mar 2021 - London, The O2

07. Mar 2021 - Manchester, Manchester Arena

11. Mar 2021 - Paris, AccorHotel Arena

12. Mar 2021 - Paris, AccorHotel Arena

14. Mar 2021 - Zürich, Hallenstadion

15. Mar 2021 - Zürich, Hallenstadion

17. Mar 2021 - Bologna, Unipol Arena

18. Mar 2021 - Mailand, Mediolanum Forum

20. Mar 2021 - Oberhausen, König Pilsener Arena

22. Mar 2021 - Hamburg, Barclaycard Arena

23. Mar 2021 - Kopenhagen, Royal Arena

31. Mar 2021 - Oslo, Telenor Arena

01. April 2021 - Stockholm, Ericsson Globe

Följ Alan Walker:
Website
YouTube
Spotify
Facebook
Twitter
Instagram
TikTok

Följ Hans Zimmer:
http://www.hanszimmerlive.com/
https://www.worldofhanszimmer.com/
Facebook
Instagram 

Warning: getimagesize(./gammal-släpper-singeln-dum-och-kär/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Gammal Släpper Singeln "dum Och Kär"

Med över 42 miljoner streams på sina låtar följer GAMMAL upp fojlårets framgångar med nya sommarsingeln "Dum och kär". En låt som andas GAMMALs klassiska nostalgiromans om att vara lycklig och förstörd på samma gång. 

LYSSNA HÄR

"Dum och kär handlar om att vara lycklig och förstörd, att fatta dumma beslut men ändå vara bäst i världen. Vi har alla varit där. Åk tillbaka dit med oss. Vi skrev den när vi kände att vi behövde en låt som handlar om friheten att vara ung och naiv och bara tänka på billig öl och kärlek. En låt om allt och ingenting." GAMMAL

I fjol förra året debuterade popduon GAMMAL med låten "Blommor där du står" följt av "Sånger från förut" som båda snabbt blev till hits. Året som följde blev ett succéår där duon spelade på festival- och livescener landet runt, gjorde sin tv-debut på Allsång på Skansen och blev nominerade till "Årets grupp" på P3 guld där de även uppträde.

Popduon GAMMAL består av Peg Parnevik och Pontus Petersson. Peg är själv artist i eget namn vid sidan om GAMMAL och Pontus är sedan tidigare producent och låtskrivare. Musiken kännetecknas av poetiska textrader tillsammans med moderna poptoner. Sångerna låter oss följa med in i en värld mellan gammalt och ungt, fult och vackert, drömmar och ångest. Känslan av att vara ung och rädslan inför att bli GAMMAL.

Följ GAMMAL: Instagram | Facebook | Youtube

Warning: getimagesize(./myra-granberg-och-nysignade-malin-christin-släpper-singeln-salt-i-såren/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Myra Granberg & Nysignade Malin Christin Släpper Singeln "salt I Såren"

Idag släpper Myra Granberg & nysignade artisten Malin Christin singeln "Salt i såren" som de har skrivit tillsammans med gemensamma vännen Joakim Buddee. Låten är ett ärligt heartbreak-anthem om hur mycket det rent av suger att behöva gå vidare från en relation.LYSSNA HÄR: https://lnk.to/saltisaren

"'Salt i såren' är en låt om break-ups. Det känns ofta tomt och konstigt när någon som varit din bästa vän helt plötsligt blir en främling. Det blir ibland en ständig kamp mellan att gå vidare och att vilja försöka 'hooka' upp igen. Lite som att hälla salt i såren varje gång hen dyker upp i ens närhet.

Även om det var första gången jag och Malin Christin skrev ihop så kändes det som att vi hade känt varandra i flera år! Ibland klickar det bara rent kreativt och personligt." - Myra Granberg.

Myra Granberg från Nybro utanför Kalmar gör innerlig pop på svenska. Hon skriver och producerar all musik själv och släppte fram till 2019 två låtar på egen hand som nådde stor framgång - helt organiskt. Singeln "Tills mitt hjärta går under" har spelats över 18 miljoner gånger på Spotify och följdes i februari i år upp med senaste singeln "Äru min nu" som gick direkt in på P3's A-lista. Under våren har Myra varit förband till Miss Li på hennes Sverigeturné (några datum är flyttade pga corona) och i sommar är hon aktuell med egna spelningar.

Malin Christin är ny på den svenska musikscenen, men långt från en nykomling; som låtskriverska har hon hunnit arbeta med både svenska och internationella artister med fokus både inom Europa, USA och Asien. När hon väl började skriva till sig själv hittade hon sitt uttryck i möteslandet mellan modern svensk pop och alternativ R&B. Samarbetet med kompisen Myra Granberg resulterade i bl.a "Salt i såren", som är hennes första release under eget namn."Jag tycker att 'Salt i såren' på ett bra sätt beskriver hur man känner sig när man stöter på sitt ex i olika sammanhang. Alla tänkbara scenarier som dyker upp. Dialogen man för med sig själv om vad man vill säga, men vet att man inte bör. Jag tror att alla som har vart med om ett break up kan känna igen sig i det." - Malin Christin.

FÖLJ: Myra Granberg

FÖLJ: Malin Christin  

Warning: getimagesize(./jacob-frohde-släpper-singeln-uno/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Jacob Frohde Släpper Singeln "uno"

Idag släpper Jacob Frohde sin tredje singel "UNO", en fin ballad om att investera i en relation. Jacob berättar: " Låten handlar om att man tror starkt på en relation och att man därför, praktisk taget, försöker övertyga att relationen i sig och en själv är värd att satsa på :) "

LYSSNA HÄR: https://JacobFrohde.lnk.to/Uno

18 åriga Jacob Frohde, född i USA och uppvuxen i Stockholm, är en multitalang utan dess like. Han har sålänge han kan minnas älskat att sjunga och spela instrument. Vid 8 års ålder tog Jacob sin första gitarrlektion och lärde sig spela piano helt på egen hand. Blott 11 år gammal ställde han upp i TV programmet Talang där han charmade hela svenska folket och tog sig till final. Han har sedan dess stått på många scener runtom i Sverige och spenderat mycket tid i studion med att skriva låtar. Musikaliskt inspireras Jacob av stora kvinnliga röster såsom YEBBA, H.E.R., Leon och Beyoncé. I december 2019 debuterade han som artist med singeln "Cigarettes for minors" som följdes upp av singeln "Sadly". Under året planerar han att släppa mer musik, parallellt med gymnasiestudierna. Hans sound kan beskrivas som en mix av pop, soul och RnB.

FÖLJ JACOB: Instagram

Warning: getimagesize(./prince-and-the-revolution-live-to-stream-live-on-youtube-may-14-17/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Prince And The Revolution: Live To Stream Live On Youtube May 14-17

WATCH THE CONCERT HERE from 7pm CDT, May 14, 2020

Pre-Show live Q&A with Revolution drummer BOBBY Z

LIVE AUDIO ALBUM TO BE RELEASED DIGITALLY on May 15, 2020 (listen here)

Minneapolis, MN - May 12, 2020 - The Prince Estate, in partnership with YouTube, will host a three-day streaming event of Prince and the Revolution: Live, a historic concert captured at the Carrier Dome in Syracuse, NY on March 30, 1985. Prince and the Revolution: Liveshowcases Prince and his iconic band at the peak of their Purple Rain Tour, and was the first live concert footage that Prince officially released as both a television broadcast and home video.

Performing in lock-step with his incredible, tightly rehearsed band--which featured Wendy Melvoin, Lisa Coleman, Dr. Fink, Mark Brown, Eric Leeds, and Bobby Z., along with a cast of special guests--the live concert in Syracuse included Purple Rainhits like "Let's Go Crazy," "When Doves Cry," "I Would Die 4 U" and "Purple Rain" in addition to other early-career favorites like "1999," "Little Red Corvette," "How Come U Don't Call Me Anymore." (Full tracklist below.)

To celebrate the streaming release of Prince and the Revolution: Live, The Prince Estate and YouTube will host a watch party on Thursday, May 14, at 7 p.m. CDT. An hour before the watch party, at 6 p.m. CDT, fans will have the opportunity to participate in a special pre-stream Q&A with Revolution drummer Bobby Z., moderated by Andrea Swensson of Minnesota Public Radio's The Current.

Prince and the Revolution: Livewill be available on Prince's official YouTube Channel for three days only. The streaming event will run through 11:59pm on Sunday, May 17.

WATCH THE PRE-SHOW HERE from 6pm CDT, May 14, 2020

WATCH THE CONCERT HERE from 7pm CDT, May 14, 2020

The concert was originally released in 1985 on VHS and LaserDisc, followed by a DVD release included with the 2017 Purple Rain Remastered & Deluxe Edition. The audio from the concert has been remastered by longtime Prince mastering engineer Bernie Grundman, and will be available officially in digital format for the first time across all streaming and download partners on Friday, 15 May.

Follow this link to digital download / streaming partners.

Full Tracklist

1.Let's Go Crazy (6:03)
2.Delirious (2:51)
3.1999 (5:51)
4.Little Red Corvette (3:39)
5.Take Me With U (4:57)
6.Yankee Doodle Dandy (3:53)
7.Do Me Baby (4:51)
8.Irresistible Bitch (1:56)
9.Possessed (4:25)
10.How Come You Don't Call Me Anymore (7:19)
11.Let's Pretend We're Married (2:11)
12.International Lover (2:01)
13.God (7:46)
14.Computer Blue (4:15)
15.Darling Nikki (3:30)
16.The Beautiful Ones (6:50)
17.When Doves Cry (9:29)
18.I Would Die 4 U (3:27)
19.Baby I'm A Star (10:57)
20.Purple Rain (19:26)

About The Prince Estate:
The Prince Estate passionately presents Prince's life and work and cultivates opportunities to further his legacy. As the singular, authoritative source on all things Prince, The Prince Estate inspires and educates fans, celebrates Prince in his totality, and stewards Prince's legacy into the future.

Official website: prince.com
Instagram, Facebook, and Twitter: @prince

Media Contact
Cara Hutchison
The Lede Company
Cara.Hutchison@ledecompany.com

Warning: getimagesize(./bob-dylan-släpper-nya-albumet-rough-and-rowdy-ways-19-juni/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Bob Dylan Släpper Nya Albumet "rough And Rowdy Ways" 19 Juni

Columbia Records bekräftar idag att Bob Dylan släpper albumet "Rough And Rowdy Ways" den 19 juni - Bob Dylans första album på åtta år med nyskriven och nyinspelad musik. Spåret "False Prophet" från albumet släpptes vid midnatt och finns att lyssna på här. Albumet kommer att släppas som 2-disc CD samt 2-LP "gatefold vinyl" och digitalt.

Dagens albumnyheter följer upp de två redan släppta låtarna från "Rough And Rowdy Ways", "I Contain Multiudes" samt den nära 17 minuter långa episka "Murder Most Foul" som kommer att finnas på en egen disc i CD-utgåvan.

Sony Musics CEO Rob Stringer säger: "These songs are unprecedented. By Bob or anybody else."

De tio låtarna på "Rough And Rowdy Ways" utgör Bob Dylans första nya album sedan han belönades med Nobelpriset i Litteratur 2016. Han fick Nobelpriset med motiveringen: "for having created new poetic expressions within the great American song tradition." Bob Dylan har släppt sju studioalbum de senaste 23 åren och utöver det har han även släppt Oscar- och Golden Globe-belönade "Things Have Changed" från filmen Wonder Boys 2001 samt sina memoarer Dylan Chronicles Vol. 1 som toppade New York Times "Best Seller List" i 19 veckor 2004. Memoarerna utsågs nyligen till "the greatest rock memoir of all time" av Rolling Stone. Bob Dylan har mottagit Officier de la Legion d'honneur in 2013, Polar Music Prize år 2000 och av Universitetet St. Andrews i Skottland blev han utsedd till 'Doctor of Music' 2004.

Bob Dylan har sålt över 125 miljoner album världen över och nya "Rough And Rowdy Ways" är hans 39:onde studioalbum.

www.bobdylan.com

Warning: getimagesize(./blixt-släpper-singeln-det-kommer-aldrig-gå/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Blixt Släpper Singeln "det Kommer Aldrig Gå"

I samtidens besatthet vid individ och avsändare, där popartisten blivit viktigare än musiken hon gör, är Blixt något så uppfriskande som den raka motsatsen. Idag släpps Blixt andra singeln "Det kommer aldrig gå". 

Lyssna HÄR

Blixt är en stämning, ett rus och en längtan. Med sin musik tar Blixt klivet ut i offentligheten med ett mål: att bli en ny röst och riktning inom den popförankrade dansmusiken, på samma sätt som Kygo, Disclosure och Kaytranada en gång bröt mark och pekade ut nya riktningar. Blixt berättar om den uppriktiga längtan efter kärlek i en modern, flyktig tid. Det är ett soundtrack för alla sökande själar på klubbdansgolven, på efterfesterna, i taxin hem genom gryningen. Blixt är en av Sveriges nya up and coming producenter och har bland annat skrivit och producerat åt artister som Blenda och Norlie & KKV.

Warning: getimagesize(./albin-lee-meldau-släpper-första-delen-av-albumet-på-svenska/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Albin Lee Meldau Släpper Första Delen Av Albumet "på Svenska"

Idag släpper Albin Lee Meldau A-sidan på sitt första svenska album; som just har fått namnet "På svenska (Sida A)". Skivan innehåller de två tidigare släppta låtarna "Kom för mig" och "På riktigt" men också nya singeln "Tårar av guld".

Lyssna HÄR

Albins texter är poetiska och berör och det, tillsammans med de vackra melodierna och hans hisnande röst, visar på hans fantastiska förmåga att berätta historier. Här är Albins egna ord om de mycket personliga låtarna:

"Tårar av guld"  - Det är häpnadsväckande vad långt min besatthet sträcker sig. Hur låg min självkänsla är. Hur stort mitt ego kan växa sig. Men framför allt är jag sjuk.

"Samma skit" - Alla bara tänker på sig och sitt. Det är bara lille jag som tänker på mig och mitt. Detta är en översikt vad som sagts genom åren av mig och andra fyllon och förtappade individer.Allt är Carl Bildts fel. Skål.

"För hjärtats skull" - Jag kände en gång tusen grabbar som var likadana. Dom tyckte synd om sig själva och var arga. Några av dom ber idag men vissa mammor gråter fortfarande.

"Kom för mig" - En gång satt en man och beklagade sig inför mig och en flaska. Han undrade varför hans fru ville skiljas och tyckte det var orättvist. Jag frågade varför och han sa; '"ag kunde inte hjälpa att hon hade en söt granne.'"Om vi tänker på min vän som knarkare istället, så inser vi snart att söta grannar finns överallt.

"På riktigt" - Vakna. Försök andas. Hände det verkligen? Är det på riktigt? Aldrig mer.

Singeln "På riktigt" skrev Albin tillsammans med Freja Drakenberg och de andra låtarna har han gjort tillsammans med Peter Kvint, som också har producerat. Den sista delen av albumet kommer den 12 juni och då släpps det också på vinyl.
YouTube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter
Hemsida

Presskontakt:
Johanna Boström Stone | 070-640 85 04 | johanna@clapyourhands.net

Warning: getimagesize(./lorentz-släpper-singeln-du-vill-inte-missa-det-här-från-kommande-albumet-krig-och-fred/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Lorentz Släpper Singeln "du Vill Inte Missa Det Här" Från Kommande Albumet "krig Och Fred"

Nästa fredag kommer Lorentz tredje efterlängtade album Krig och Fred. Idag den 8 maj släpps Du vill inte missa det här feat. Velocet, det sista smakprovet från kommande albumet. 

Vi har Lorentz på tråden.

- Lorentz, vill du säga nåt om låten/albumet?

- Sure, visst kan jag det. Ja har proddat den helt själv!! Fire beat. Bra text. Slutet också! Vilket slut.

LYSSNA: thttps://lorentz.lnk.to/DVIMDH

Lorentz har under 2020 släppt låtarna Intro feat. Duvchi och Inte för oss feat. BENNETT och Madi Banja. Den 15 maj släpps äntligen albumet Krig och Fred, ett album där han för första gången producerat merparten av låtarna själv.

Du vill inte missa det här släpps idag, låten är skriven och producerad av Lorentz.

Sommaren 2017 överraskade Lorentz med det kritikerrosade albumet Lycka till, som var en uppföljning till ett av Sveriges mest omtalade album i modern historia - Kärlekslåtar. Inte bara Lorentz album hyllades, hans senaste turné i 14 olika städer runt om i Skandinavien lämnade stort avtryck på fans med en turnéavslutning på ett utsålt Annexet i Stockholm.

FÖLJ LORENTZ: Youtube I Instagram I Spotify

Warning: getimagesize(./drottningholms-slottsteater-reschedules-summer-performances/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Drottningholms Slottsteater Reschedules Summer Performances

On account of coronavirus and the instructions issued by the Public Health Agency of Sweden, Drottningholms Slottsteater has decided to reschedule this summer's performances for next year and to cancel all public events until August. The Queen of Prints - maxjenny! exhibition will still be on display in September and October, and the Visions and Utopias day-programme will go ahead after the summer. All guided tours have been cancelled until further notice, but will resume as soon as possible.The baroque opera Agrippina and the children's show Beauty and the Beast will now be staged during the 2021 season instead of this year, as will the solo concert Donne disprezzate with mezzo-soprano Ann Hallenberg.

"It's with a heavy heart that we've made this decision not to put on any performances in our wonderful theatre this year," says managing director Sofi Lerström. "Like everyone else, we have to adjust to the current circumstances but anyway, I'm happy that the performances will be seeing audiences next year."

Adjustment to coronavirus means that our national day celebrations, planned for 6 June, will also have to be cancelled. We will resume our guided tours, which are now on hold, as soon as we can, and when we do we will make sure to keep our groups appropriately small and physically distanced.

The Queen of Prints - maxjenny!exhibition, which will be on display in September and October, is a collaboration between Drottningholms Slottsteater and the celebrated Swedish designer Maxjenny Forslund. It comprises a collection of printed motifs from the theatre's scenery, environment and decor.

The day-programme Visions and Utopias on 5 September is being held in honour of Lovisa Ulrika's 300th birthday and is a collaboration with the Royal Swedish Academy of Letters, History and Antiquities and the Royal Palace.

New dates for the 2021 season:
Beauty and the Beast 24-30 May
Agrippina 7-21 August
Donne disprezzate end August

Purchased tickets may be exchanged for tickets for the new dates or for vouchers, or refunded.

As Drottningholms Slottsteater continues to observe the instructions issued by the Public Health Agency, plans for the season are still subject to change.

For more information, please contact: Elin West, press officer at Drottningholms Slottsteater, 0733 50 26 25, elin.west@dtm.se

Warning: getimagesize(./designer-maxjenny-exhibits-at-drottningholms-slottsteater/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Designer Maxjenny Exhibits At Drottningholms Slottsteater

Autumn brings fashion to Drottningholms Slottsteater. Maxjenny Forslund is a Swedish designer who has been praised for her innovative fusion of art and fashion. Working together with Drottningholms Slottsteater, she has created The Queen of Prints - maxjenny! , an exhibition of printed motifs from the theatre's scenery, environment and decor. The creations will be on display at the theatre in September and entrance is free.Drottningholms Slottsteater is over 250 years old and has a unique collection of decor and interiors from the 1700s. It is this imagery on which Maxjenny is to base her exhibition, which will comprise many unique prints and creations.

"It's an honour for me to interpret the world heritage site of Drottningholms Slottsteater, to bring the 18th Century passion for costume art into the 2020s," says Maxjenny Forslund. "I love historical environments, sumptuousness, extravaganza and dressmaking. With my special prints, I'll be paying homage to the world unique theatre and its 18thCentury aesthetic."

Maxjenny Forslund is a Swedish fashion designer who founded the brand maxjenny! in 2017. She was discovered by star stylist Bea Åkerlund and has had the privilege to design clothes for some famous names, including Madonna in one of her music videos, and Crown Princess Victoria on numerous international royal occasions. With her avant-garde flair, Maxjenny is one of Scandinavia's most innovative fashion and print designers, working with print on textiles in a way that makes every item unique. She has previously often worked from her own photographs and for this project will be using pictures of the world heritage site of Drottningholms Slottsteater.

Drottningholms Slottsteater has witnessed the changing face of fashion since 1766. It is a unique historical theatre that has remained unaltered since it was first built. The exhibition of designs by maxjenny! will be arranged in the Déjeuner Salon, formerly King Gustav III's breakfast room and now the theatre's foyer, with its windows and doors opening out onto the palace grounds and royal park.

The Queen of Prints - maxjenny!
Exhibition in the Déjeuner Salon
19-30 September 11.00 am - 4.30 pm
1-11 October 12.00 pm - 3.30 pm
Free entrance

For more information or to arrange interviews with Maxjenny Forslund, please contact: Elin West, press officer at Drottningholms Slottsteater, 0733 50 26 25, elin.west@dtm.se

Warning: getimagesize(./zikai-släpper-debut-ep-och-nya-singeln-champagne-for-breakfast-8-maj/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Zikai Släpper Debut-Ep Och Nya Singeln "champagne For Breakfast" 8 Maj

Zikai är en ung lovande R&B/pop-artist och låtskrivare som bland annat har släppt låtar som debutsingeln "Mountain Peak" och "Beach Day". Med "Mountain Peak" uppträdde Zikai på Grammisgalan 2019 och låten har spelats på flera radiostationer. I juni 2019 utsåg P3 henne till den prestigefyllda utmärkelsen "Framtidens artist". Den 8 maj släpps debut-EPn "Make You Mine" tillsammans med nya singeln"Champagne For Breakfast".

Idén till nya singeln "Champagne For Breakfast" kom från en historia Zikais kompis berättade som handlar om otur i kärlek och en dålig dejt. Det utvecklades till en singel redan dagen efter när Zikai var i studion med Grammy-vinnaren GRADES (Dua Lipa, H.E.R) och Max Wolfgang (BTS, Ed Sheeran). Full av R&B och soul-melodier är det en nyskapande och modern poplåt och Zikais röst ger låten en stark personlighet. Singeln inleder Zikai's debut-EP "Make You Mine" som består av sju låtar och innehåller bland annat tidigare singlarna "Liquor Kisses", "Beach Day" och "Mountain Peak" samt "Do You Love Me Still?", en låt Zikai släppte som en överraskning till sina fans. EPn är en blandning av modern produktion och liveinstrument som blandas med Zikais känsla för att skriva tidlösa men moderna låtar. I sitt låtskriveri har hon plockat in många referenser, så som Snoh Aalegras filmiska soul, Brandy's retro-R&B och Dua Lipa's postmoderna disco, men den röda tråden är ändå Zikai själv.

Zikai har växt både som människa och artist sen hon skrev EP'n och hon kan inte vänta på att få släppa mer musik. Det långsiktiga målet är att släppa ett album och att genomföra en stor turné.

- Det här är det första kapitlet, här vill jag visa världen vem jag är. Jag är exalterad över att äntligen få dela med mig av dessa låtar och jag hoppas och tror att folk kan känna igen sig i låtarna, säger Zikai. 

EP´n "Make You Mine" och singeln "Champagne For Breakfast" släpps 8 maj

Följ Zikai här!

Pressbilder, foto: Sandra Thorsson

Warning: getimagesize(./casper-the-ghost-släpper-nytt-och-planerar-för-ep/img.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/stadsevent.se/httpdocs/nyheter/index_amp.php on line 41

Casper The Ghost Släpper Nytt Och Planerar För Ep

Casper The Ghost senast aktuella med Yaeger-samarbetet Peace n War som fått stor spridning på TikTok med över 2.5 miljoner visningar är nu tillbaka med singeln ECHO och nyheten om kommande EPn CTG FOREVER.

Casper The Ghost, duon bestående av Casper Brodin och producenten Victor Hillbom har från att ha blivit upptäckta på sociala medier de senaste åren singel för singel etablerat sig på den svenska musikscenen. Nya singeln ECHO visar än en gång upp duons talang och deras för svenska artister unika sound.

"Vi brukar alltid säga att vi gör musik i gränslandet för det vi kallar en "happy depression". Precis så är det med ECHO. Vi satt i studion en dag, Victor och vår vän Simon höll på med beatet, jag tröttnade och gick ut på en promenad. När jag kom tillbaka hade dom gjort ett ganska glatt beat som direkt skrev en lite mörkare text till, vi hamnar ofta i den mixen." - säger Casper

ECHO är första smakprovet på kommande EPn CTG FOREVER som släpps den 29/5. En EP som sammanfattar killarnas senaste år. Casper och Victor sen starten och fortfarande i princip gjort all musik själva i Victors studio i Järvsö, ett recept som bland annat lett till att debutsingeln .Bound nyligen gått guld.

"Vi har växt sjukt mycket som artister och som människor det senaste året. Varje låt vi gör känns bättre än den senaste. Det kommer hända mycket kul kring EPn, oavsett Corona eller inte. Vi tror och hoppas att den kan sprida lite glädje hos våra fans även om de måste vänta med att se oss live ett tag till. Vi har alltid gått vår egen väg och hoppas kunna fortsätta göra det nu." - säger Victor

ECHO släpps på alla plattformar den 8/5 och EPn CTG FOREVER släpps 29/5.