Nisse Hellberg Släpper Soloskiva - Den Första På Fyra År

Nisse Hellberg Släpper Soloskiva - Den Första På Fyra År
29 maj kl: 14:20

Nisse Hellberg Släpper Soloskiva - Den Första På Fyra År


Den 12 juni kommer singeln "Vilken tur att vädret finns" från Nisse Hellbergs kommande album. Det är hans första soloskiva på fyra år. Albumet släpps i augusti och har namnet "Goda tider rullar in" - en skiva starkt påverkad av resor till Louisiana. 

Jag ville göra en platta med en positiv känsla, något vi haft ont om den senaste tiden. Titeln på albumet är naturligtvis en from förhoppning men också något jag verkligen väljer att vilja tro på, säger Nisse.

Det var under ett flertal resor till södra USA som den musikaliska nyfikenheten väcktes igen. På plats i Louisiana mötte han en musik som påverkade honom starkt. 


- Det blev nästan en halleluja-upplevelse. Jag fick känslan av att alla, oavsett kön och ålder, gick på klubbar, dansade och upplevde musiken rent fysiskt. I grunden är det dansmusik med syftet att hålla kvar folk på golvet låt efter låt, men de visar också en fantastisk respekt för den musikaliska traditionen. Jag riktigt marinerade mig i musiken därifrån, lyssnade på mängder av skivor när jag kom hem och försökte hitta kärnan i varför det svänger, säger Wilmer X-sångaren Nisse Hellberg om inspirationen till den nya soloskivan.    

Nisse har alltid fascinerats av till synes enkla musikformer som rock, blues och country och även på detnya albumet "Goda tider rullar in" har han lekt med musikaliska begränsningar.


- Det enkla är ofta det svåraste, ler Nisse. Att musiken har ett Louisiana-filter är inte bara någon slags fernissa, det går på djupet. Så här skulle inte en Wilmer X-skiva kunna låta. "Goda tider rullar in", har mer akustiska instrument och ett lättare sväng.

Med förra soloskivan "Vägen västerut" (2016), hittade Nisse Hellberg ett mer country-inspirerat uttryck, vilket påverkade även texterna.


-Det känns mer tillåtet att vara vuxen inom countryn. Och ibland vill man ju vara det, ha, ha!

På "Goda tider rullar in" fortsätter han på det spåret textmässigt, men nu är de också stundtals mer repetitiva, ibland kryptiska - något som är speciellt för just Louisiana-området. 


- Jag har alltid lagt ner mycket jobb på texterna, naturligtvis är de på svenska trots de amerikanska inspirationskällorna, berättar Nisse Hellberg. 

Den 12 juni släpps singeln "Vilken tur att vädret finns" och 28 augusti kommer albumet "Goda tider rullar in".  

Kontakt:
Anders Larsson, turnéproducent och manager
larsson(Snabel)unitedstage.se, +46 70 440 41 13

Liza Berthelsen, presskontakt
liza(Snabel)lizab.se +46 70 224 40 63
Om Nisse Hellberg:

Nisse Hellberg, född 1959 i Malmö, kompositör och textförfattare, är mest känd som sångare och gitarrist i bandet Wilmer X.

Efter många år som frontfigur i Wilmer X, solodebuterade Nisse Hellberg 1994 med "Röster från Södern". Albumet, som gästades av Peps Persson, toppade försäljningslistan och följdes av flera framgångsrika album, bl. a "Snackbar blues" från 2006. Det låg på den svenska albumlistan i ett halvår och gav Nisse en guldskiva mycket tack vare låten "Tufft jobb", hans största framgång på Svensktoppen. Ytterligare tre av Nisse Hellbergs soloalbum därefter har blivit belönade med guld.

2018 återuppstod Wilmer X inför bandets 40-årsjubileum med ett bejublat framträdande på Sweden Rock som premiär. Turnén fortsatte året därpå och den senaste konserten, en webbsändning från Malmö-klubben KB i april 2020, hade en rekordpublik.

Nisse Hellbergs soloalbum:

1994 Röster från Södern (med Peps Persson)
2001 Xtrem
2006 Snackbar blues
2007 En tiger i tanken
2009 En Modern Man
2010 Tufft jobb - Nisse Hellbergs Bästa 1994-2010
2011 Flod av eld
2014 Vad har han i huvudet?
2016 Vägen västerut
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Macky Släpper Singeln
PRESS
3 jul
kl: 14:30

Macky Släpper Singeln "pa Pa" Från Kommande Debutalbum!

Lyssna: Macky.lnk.to/PAPA Senast vi hörde Macky var i början av 2020 när han släppte Vinterdepress 2 feat. Thrife, Haval och Dree Low. Under de senaste månaderna har Macky varit i studion och jobbat på ny musik och nu är det dags att släppa singeln PA PA från hans kommande debutalbum som släpps i höst.  'PA PA' handlar om en period i mitt liv och saker jag gått igenom....

Bild på Pink Floyds David Gilmour Släpper
PRESS
3 jul
kl: 14:30

Pink Floyds David Gilmour Släpper "yes I Have Ghosts" - Första Låten På Fem År

Idag, 3 juli, släpper Pink Floyd-sångaren och gitarristen David Gilmour sin första låt på fem år. "Yes, I Have Ghosts" är inspirerad av Polly Samsons novell "A Theatre for Dreamers" och gästas av dottern Romany Gilmour på harpa och sång. Om "Yes, I Have Ghosts" säger David Gilmour; "I was working on this song just as we went in to lockdown and had to cancel a session with...

Bild på Crying Day Care Choir Släpper Ny Svensk Version Av July - Juli
PRESS
3 jul
kl: 10:00

Crying Day Care Choir Släpper Ny Svensk Version Av July - Juli

Crying Day Care Choirs första släpp var låten July som i år firar tioårsjubileum (!), för att fira detta släpps idag en svensk version av July - Juli. Crying Day Care Choir om Juli; För 10 år sedan släppte vi vår första låt "July", sen dess har vi spelat den utan undantag på varje konsert vi spelat. På en utav alla dessa spelningar hörde vi två fans längst fram som visslade...

Bild på Klara & Jag Släpper Remix Av Aska - Producerad Av Viktor Norén
PRESS
3 jul
kl: 10:00

Klara & Jag Släpper Remix Av Aska - Producerad Av Viktor Norén

Ett händelserikt år för Klara & Jag skulle kulminera i debutalbumet "Det slutar inte här" lagom till sommarens intåg. Sen kom Corona och allting ställdes på ända, turnén fick ställas in och debutalbumet kommer istället till hösten. Men Klara & Jag vill ge ut något som folk kan dansa till så länge. Detta i form av en remix på senast singeln "Aska" producerad av Viktor...

Bild på Ricky Rich Hyllar En Stark Kvinna I Nya Singeln "bless Me" - Ute 3 Juli
PRESS
3 jul
kl: 10:00

Ricky Rich Hyllar En Stark Kvinna I Nya Singeln "bless Me" - Ute 3 Juli

Den 3 juli släpper den Västeråsbaserade artisten Ricky Rich sin andra singel för i år, "Bless Me" som hyllar en stark kvinna som han vill ha vid sin sida. Det är en kärlekslåt som för tankarna till ikoniska par som Bonnie & Clyde, en så kallad ride or die-relation. Ricky Rich använder sitt starkaste vapen sin naturliga känsla för melodier och kombinerar både sång och rap. Det...

Bild på Samir & Viktor Släpper Sommarlåten "vad Sa Du Att Du Hette"
PRESS
3 jul
kl: 10:00

Samir & Viktor Släpper Sommarlåten "vad Sa Du Att Du Hette"

3 st Topp 1 -låtar. 7 st Topp 10 -låtar. 14 st Topp 50 -låtar. Ett imponerande facit som få svenska artister kan mäta sig med. Och nu är Samir & Viktor tillbaka! Duon debuterade 2014 och har nu passerat totalt 250 miljoner streams på sina låtar på Spotify samt släppt minst en sommarhit varje sommar senaste sex åren! Nu är det dags igen när killarna är tillbaks med...

Bild på Wiktoria Släpper Singeln "me"
PRESS
3 jul
kl: 09:00

Wiktoria Släpper Singeln "me"

Popartisten Wiktoria har tidigare i år gett oss singlarna "We Don't Talk" och "Come to Me (64567)". Idag släpper hon singeln "ME", den tredje låten i ledet från samma musikprojekt som aspirerar mot ett sound med mer inslag av modern pop och RnB. En tillhörande musikvideo till singeln "ME" väntas släppas i slutet av juli. Senare i sommar uppträder Wiktoria med den nya singeln i...

Bild på Estraden Släpper Singeln
PRESS
3 jul
kl: 09:00

Estraden Släpper Singeln "aldrig Mer Vara Du" Och Avslöjar Debutalbum

Med 135 miljoner streams på sin katalog och över 470 dagar på Spotifys topplista så har bandet estraden befäst sig som en av Sveriges främsta hitleverantörer. Estraden har hittills hunnit leverera en rad singlar och samarbeten med några av Sveriges främsta artister, men ännu återstår deras debutalbum som väntar i augusti. Idag får vi ett smakprov från det kommande albumet i form av...